ActivI a trecut testul VeriTest

Cluj-Napoca - 30 iunie 2006

Comunicat tip General in Tehnologie

ActivI, aplicaţia de inventariere mijloace fixe dezvoltată de Logicode S.A., a trecut testul VeriTest şi îndeplineşte toate cerinţele impuse pentru Microsoft Designed for Windows Mobile Logo Program.

ActivI este o aplicaţie software de culegere automată a datelor dezvoltată pentru a optimiza procesul de inventariere al mijloacelor fixe. Conceput pentru a rula pe terminale mobile cu sisteme de operare Microsoft Windows Mobile sau Windows CE .NET, cu sau fără scanner de coduri de bare integrat, acest soft asigură un proces de inventariere eficient, rapid şi sigur.

Majoritatea organizaţiilor deţin importante valori financiare investite în mijloace fixe. Inventarierea mijloacelor fixe este un proces laborios, care implică o comisie formată din persoane de încredere din cadrul organizaţiei, cu responsabilităţi clar definite, pe o durată uneori importantă de timp, in vederea verificării în teren a realităţii stocului scriptic de mijloace fixe. Este de înţeles ca, în măsura în care evidenţa scriptică a mijloacelor fixe este cu erori, acest proces se complică şi necesită timp şi un efort deosebit pentru finalizarea lui.

Inventarierea standard, bazată pe o lista a inventarului scriptic verificată pas cu pas de comisia de inventariere, cu notiţe privind neconcordanţele luate pe hartie, dar nu identificate întotdeauna corect, ridică probleme mari în:
•identificarea corectă a mijloacelor fixe în teren, doar în baza “numărului de inventar” şi a informaţiilor sumare din lista cu inventarul scriptic
•realizarea corectă, prin urmare, a listei inventarului faptic cu lipsuri, plusuri, modificări, etc. şi a rapoartelor aferente

Logicode S.A. consideră procesul de inventariere ca elementul cheie într-un sistem de evidenţă a mijloacelor fixe. Prin el se verifică şi se validează concordanta dintre scriptic si faptic, practic performanţa sistemului.

Procesul de inventariere realizat cu ActivI se bazează pe transferul unui stoc scriptic detaliat într-un terminal portabil, identificarea mijlocului fix dupa “numărul de inventar” prin afişarea detaliată a informaţiilor legate de acesta, verificarea lui cu înregistrarea neconcordanţelor şi generarea unui stoc faptic.

Astfel procesul de inventariere devine mult mai riguros, mai precis, mai rapid, şi prin urmare mult mai eficient.

Despre LOGICODE S.A.

LOGICODE S.A. este prima firmă românească specializată în tehnologia codurilor de bare.

LOGICODE S.A. oferă o gamă largă de soluţii de etichetare, marcare industrială şi culegere automată a datelor, utilizând tehnologia codurilor de bare şi RFID. Experienţa acumulată ne permite să rezolvăm cerinţele specifice fiecărui beneficiar, în cadrul unei game largi de aplicaţii, cum ar fi: etichetare cu/fără coduri de bare cu/fără RFID, marcare şi etichetare industrială (pe fluxuri de producţie), control acces şi prezenţă personal, urmărirea producţiei, gestiunea stocurilor, controlul calităţii, inventarierea mijloacelor fixe şi a obiectelor de inventar, etc.

Logicode S.A. este partener Intermec Technologies din 1994, iar din 2004 este Honours Business Partner şi Global Service Partner Intermec Technologies.

Sorin Luca
informatii@logicode.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/logicode-s-a-/activi-a-trecut-testul-veritest