Philips luminează Raliul Dakar

Cluj - Napoca - 25 ianuarie 2019

Comunicat tip General in Auto

Brandul Philips a luat și el startul la cea de a 41-a ediție a Raliului Dakar , împreună cu Echipa Oficială Yamalube Yamaha .

 „Fără îndoială, concurenții de la Raliul Dakar se confruntă cu condiții extreme, cu care un șofer sau un mecanic obișnuit nu se întâlnește în fiecare zi. Cu toate acestea, scopul nostru constă într-o testare practică a lămpilor de iluminat ale vehiculelor și a lămpilor de lucru Philips chiar și în astfel de condiții” 

Wioletta Pasionek

Condițiile rutiere extreme de pe ruta Raliului Dakar nu au atras doar atenția pasionaților de automobilism. Brandul Philips a luat și el startul la cea de a 41-a ediție a Raliului Dakar, împreună cu Echipa Oficială Yamalube Yamaha.

 

Raliul Dakar este o legendă ce nu mai are nevoie de nicio prezentare, chiar și pentru cei care nu sunt interesați de fenomen. În acest an, ruta aleasă se află doar în Peru, unde echipele participante în cele 5 categorii vor parcurge peste 5000 de km. Printre acestea se numără și Echipa Oficială Yamalube Yamaha, pentru care Philips a asigurat iluminatul automobilistic și al culiselor logistice. Logoul brandului poate fi văzut și pe costumul și casca motociclistului francez Xavier De Soultrait, care face parte din această echipă, succesele acestuia fiind cu adevărat vizibile!

 

 În 9 ianuarie, Xavier De Soultrait a câștigat a treia etapă, desfășurată între localitățile peruane San Juan de Marcona și Arequipa, iar în prezent ocupă locul 6 în clasamentul general al motocicliștilor în cea de 41-a ediții a Raliului Dakar.

 

„Categoriile de la Raliul Dakar acoperă întreaga gamă de vehicule motorizate, de la motociclete la quad-uri, autoturisme și vehicule de teren până la camioane de mari dimensiuni, ceea ce este în deplină concordanță cu clasificarea ofertei noastre pentru iluminat auto” - a declarat Wioletta Pasionek, Director Marketing Europa Centrală al Lumileds Polonia, producătorul și distribuitorul exclusiv al soluțiilor de iluminat auto ale Philips. - „Mai mult, concurenții dispun de un parc service care se îngrijește de starea tehnică a vehiculelor 24 de ore din 24. Mecanicii au primit și ei sprijinul nostru sub forma diferitelor modele de lămpi de lucru.”

 

Esența unui iluminat auto eficient constă în asigurarea vizibilității optime pentru pilot, indiferent de viteza cu care rulează. În automobilism, în special pe rutele neamenajate, acest lucru devine și mai important. Prin urmare, se folosesc becuri cu parametri peste medii, ce nu pot fi folosite în traficul rutier. Există însă și excepții, precum becurile cu halogen H4 și H7 Philips Racing Vision, care au obținut omologările necesare. Avantajele acestora au fost confirmate prin numeroase teste independente.

 

Cu toate acestea, Philips a dezvoltat o nouă generație de becuri eficiente, bazate pe tehnologia LED. S-au folosit soluții unice pentru aftermarket, soluții rezervate până recent exclusiv sectorului OEM, pentru autovehiculele noi. Vehiculele din culisele logistice ale Echipei Oficiale Yamalube Yamaha au fost dotate cu cel mai nou produs din această gamă - Philips X-tremeUltinion LED gen2. Lumina acestuia este mult mai puternică (cu până la 250% comparativ cu minimumul necesar) și omogenă, având o temperatură a culorii de 5.800 °K. Drept urmare, lumina emisă este rece și albă, asigurând o vizibilitate perfectă cu o linie de demarcație optimă, protejând în același timp alți participanți împotriva efectului de orbire.

 

Designul modificat al celei de a doua generații se remarcă printr-o mai bună rezistență termică și un sistem de răcire eficient cu un consum de energie redus. Aceste caracteristici au o importanță majoră date fiind condițiile de pe ruta Raliului Dakar.

 

În plus, camionul ce transportă echipamentul de service, a fost dotat cu becuri cu halogen Philips MasterDuty. Designul acestora iese în evidență prin rezistența foarte mare la vibrațiile cauzate de rularea la sarcină maximă. La Raliului Dakar, provocarea este incomparabil mai mare, deoarece 70% din ruta din acest an trece prin zone deșertice instabile.

 

În timpul Raliului Dakar, echipa de mecanici este în permanență pregătită să intervină. Defecțiunile pot apărea la orice kilometru, iar funcțiile întregului sistem trebuie modificate după fiecare etapă. Munca se efectuează de cele mai multe ori pe teren, după ce se întunecă, motiv pentru care iluminatul eficient la locul de muncă este esențial. Mecanicii din Echipa Oficială Yamalube Yamaha au la dispoziție o gamă largă de lămpi de lucru Philips: de la modelele de buzunar Pen20, până la cele portabile, de mână, RCH5S, RCH25 și PJH10, și la cele de cască HDL10, precum și seturile complete MDLS. Toate sunt dotate cu tehnologie LED de înaltă eficiență, sisteme de fixare confortabile și alimentare wireless.

 

„Fără îndoială, concurenții de la Raliul Dakar se confruntă cu condiții extreme, cu care un șofer sau un mecanic obișnuit nu se întâlnește în fiecare zi. Cu toate acestea, scopul nostru constă într-o testare practică a lămpilor de iluminat ale vehiculelor și a lămpilor de lucru Philips chiar și în astfel de condiții” - a adăugat Wioletta Pasionek de la Lumileds, Polonia. - „Exploatarea în aceste condiții are rolul de a valida calitatea produselor noastre și de a ne furniza totodată date utile pentru dezvoltarea modelelor viitoare. Drept urmare, se creează surse de lumină eficiente, rezistente la vibrații, suprasarcină, murdărie sau solicitări mecanice intense.” 

 

Taguri: Philipsdakaryamalube yamaha