Rezultatele proiectului european privind integrarea profesională a tinerilor în industriile textile∕ îmbrăcăminte∕ pielărie∕ încălțăminte

Cluj-Napoca - 30 iulie 2020

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Social, Cursuri

Live site

Comisia Europeană a finalizat implementarea unui program de sprijinire și promovare a industriei produselor textile, articole de îmbrăcăminte, pielărie şi încălțăminte

Campania

Campania "Open Your Mind"

Programul a avut obiectivul de a impulsiona dezvoltarea de competențe în ritmul noilor tehnologii, și a stabili și promova o nouă colaborare strategică și sustenabilă între actorii cheie - întreprinderi, asociații profesionale, instituții de cercetare, educație și instruire, autorități publice) din industria produselor textile, articole de îmbrăcăminte, pielărie și încălțăminte, care este una dintre industriile strategice din economie europeană.

Proiectul a debutat cu o serie de evenimente la Cluj, desfăşurate în baza parteneriatului cu Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca – prezentarea proiectului studenţilor din anii 1 şi 2, vizite în locaţiile potenţialilor angajatori (sediile companiilor Piera şi Jolidon) şi discuţii directe între student şi potenţialii angajatori din domeniu, precum şi prezentările unor tineri designeri, precum domnişoara Alexandra Grăjdeanu, din partea Jolidon, care a împărtăşit studenţilor din experienţa lor.

În contextul pandemiei globale de Coronavirus, cea de-a doua parte a evenimentelor din cadrul programului s-au desfăşurat prin intermediul programelor de videoconferinţa online şi a mijloacelor de transmitere ale informaţiei digitale, precum e-mail-urile directe, asigurând astfel continuitatea proiectului în cele mai bune condiţii.

Astfel, în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, a avut loc videoconferinţa online pe tema oportunităţilor de carieră în sectoarele textil, îmbrăcăminte, încălțăminte şi piele. În cadrul acesteia, au participat atât studenţii ai Facultăţii de Design Industrial și Managementul Afacerilor, cât şi elevi din partea Colegiului Tehnic Gheorghe Cartianu Piatra Neamţ, Colegul Tehnic Napoca Cluj-Napoca, Liceului Tehnologic ”Elisa Zamfirescu” Satu Mare şi reprezentanţi din partea Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Șimleu Silvaniei.

În cadrul evenimentului, invitaţii speciali – domnul Gheorghe Bostaca, din partea Asociaţiei Producătorilor de Piele şi Blana din România şi doamna Mihaela Ioniţă, co-fondator Mopiel Încălţăminte, au vorbit studenţilor despre experienţa lor, provocările pe care le pot întâlni în dezvoltarea unei cariere în acest sector de activitate, dar şi oportunităţile de care pot beneficia, intrând în una din cele mai mari industrii, la nivel internaţional.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/loopaa-marketing-agency/rezultatele-proiectului-european-privind-integrarea-profesionala-a-tinerilor-in-industriile-textile-imbracaminte-pielarie-incaltaminte