Citatepedia a depasit 25000 de citate

Constanta - 17 decembrie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Site-ul romanesc de referinta in domeniu, Citatepedia, a depasit impresionantul numar de 25000 de citate.

Accesibil la adresa www.citatepedia.ro , site-ul pune la dispozitie o baza de date alcatuita in principal din aforisme si cugetari, dar si poezii, epigrame, murphologie etc, grupate dupa diferite criterii. Prin participarea utilizatorilor, aceasta colectie creste zi de zi, cu un ritm mediu de aproape o mie de citate pe luna. Tot ce se adauga este ulterior verificat, eliminandu-se duplicate si inregistrari care nu respecta criteriile si realizandu-se diferite corectii, astfel incat calitatea colectiei sa fie la un nivel cat mai ridicat. Cele 25000 de citate adaugate pana acum reprezinta primul sfert din marele obiectiv propus de 100000 de citate. Atingerea acestui numar chiar inaintea Craciunului este o bucurie in plus, simbolizand darul de suflet pe care oamenii si-l pot face unii atora cu cateva cuvinte.

Site-ul ofera si alte facilitati, cum ar fi un blog cultural si noua biblioteca virtuala, ce cuprinde carti disponibile gratuit.

Pentru noul an, obiectivele sunt, pe langa cresterea in continuare a bazei de date, adaugarea unui forum, imbunatatirea si extinderea catorva dintre facilitatile existente, dezvoltarea relatiilor cu editurilor si o atentie mai mare acordata teatrului. Citatepedia a aparut deja intre primele 10 site-uri culturale romanesti, iar aceasta apreciere trebuie confirmata si imbunatatita.

Despre Lucian Velea

Citatepedia este un proiect cultural, coordonat de Lucian Velea, ce isi propune in primul rand construirea unei baze de date cat mai cuprinzatoare, alcatuita din citate.
Pentru orice informatii suplimentare, puteti scrie la lucian.velea@lexica.ro
lucian.velea@lexica.ro