'Samson (Valea din Deal)' in editie digitala

Constanta - 4 martie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Biblioteca Citatepedia, parte a site-ului www.citatepedia.ro, a publicat in format electronic scenariul de teatru 'Samson (Valea din Deal)' de Valeriu Butulescu.

Piesa este o comedie bufa pe o tema despre care s-ar crede ca nu are nimic de-a face cu umorul: mineriadele. Autorul reuseste insa prin aceasta formula sa sublinieze absurditatea unor astfel de actiuni si modul in care masele sunt manipulate. Valeriu Butulescu este strans legat de Valea Jiului, cunoscand indeaproape cele intamplate. Desi scenariul este unul de fictiune, referirile la persoane si intamplari reale sunt evidente.

Editia digitala este oferita gratuit cititorilor.

Autorul si-a dat acordul pentru includerea intregii sale creatii dramatice in Biblioteca Citatepedia. In fiecare luna se va lansa cate o editie digitala, insotita de un articol cu referirinte critice.

Despre Lucian Velea

Valeriu Butulescu este, probabil, cel mai apreciat aforist roman contemporan, dar si un dramaturg de valoare. Cartile sale de aforisme au fost publicate in peste 30 de limbi, alte traduceri urmand sa apara. Piesele sale au fost puse in scena la mai multe teatre din tara, dar au trecut si granitele, primind aprecierea publicului si a criticii de specialitate.

Citatepedia este un proiect cultural online, initiat si coordonat de Lucian Velea, care a reusit sa adune pana in prezent peste 28000 de citate, de departe cea mai mare colectie in limba romana. Biblioteca Citatepedia este o sectiune a site-ului www.citatepedia.ro, care isi propune sa puna la dispozitia cititorilor, in mod gratuit, cat mai multe lucrari clasice si contemporane.
Mai multe informatii despre piesa la
http://blog.citatepedia.ro/samson-valea-din-deal.htm
Pentru alte informatii, puteti scrie la lucian.velea@lexica.ro
lucian.velea@lexica.ro