'Vesnicie provizorie (Hotul cinstit)' in editie digitala

Constanta - 6 mai 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Biblioteca Citatepedia, parte a site-ului www.citatepedia.ro, a publicat in format electronic scenariul de teatru 'Vesnicie provizorie (Hotul cinstit)' de Valeriu Butulescu.

Piesa este o drama in doua acte despre doi batrani si un hot, care nu are ce sa le ia. Scenariul are la baza subiecte serioase, chiar tragice, impanate insa cu umor inteligent, in stilul caracteristic lui Valeriu Butulescu. Pana in prezent, piesa a avut parte de patru puneri in scena, bucurandu-se de succes la public.

Editia digitala este oferita gratuit cititorilor.

Autorul si-a dat acordul pentru includerea intregii sale creatii dramatice in Biblioteca Citatepedia. In fiecare luna se va lansa cate o editie digitala, insotita de un articol cu referirinte critice.

Despre Lucian Velea

Valeriu Butulescu este, probabil, cel mai apreciat aforist roman contemporan, dar si un dramaturg de valoare. Cartile sale de aforisme au fost publicate in peste 30 de limbi, alte traduceri urmand sa apara. Piesele sale au fost puse in scena la mai multe teatre din tara, dar au trecut si granitele, primind aprecierea publicului si a criticii de specialitate.

Citatepedia este un proiect cultural online, initiat si coordonat de Lucian Velea, care a reusit sa adune pana in prezent peste 30000 de citate, de departe cea mai mare colectie in limba romana. Biblioteca Citatepedia este o sectiune a site-ului www.citatepedia.ro, care isi propune sa puna la dispozitia cititorilor, in mod gratuit, cat mai multe lucrari clasice si contemporane.
Mai multe informatii despre piesa la
http://blog.citatepedia.ro/vesnicie-provizorie-hotul-cinstit.htm
Pentru alte informatii, puteti scrie la lucian.velea@lexica.ro
lucian.velea@lexica.ro