Leagane si balansoare pentru bebelusi

Constanta - 28 iunie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Sanatate, Social, Retail

Balansoarele si leaganele sunt preferate de catre bebelusi atat pentru placerea de a fi leganati pana adorm in cosuletul moale si confortabil cat si pentru ca sunt atrasi de jucariile colorate si zornaitoare din dotarea acestora. La fel de utile sunt si pentru parintii bebelusului, care au astfel un ragaz pentru treburile casnice sau pentru serialul preferat de la televizor.

N

Gama de tipuri si modele de balansoare si leagane pentru copii este vasta, iar alegerea modelului potrivit pentru bebelusul nostru este conditionata de cateva criterii de calitate si siguranta.

Criteriul cel mai important de care trebuie sa tinem seama este siguranta sederii bebelusului in leagan sau in balansoar. Cadrul trebuie sa fie rezistent si stabil iar nacela in care este asezat bebelusul trebuie sa fie robusta si sa nu permita bascularea completa in timpul miscarilor de leganare. Este recomandata folosirea hamurilor de siguranta, in locul centurilor pentru ca asigura astfel protectie completa copilului. Centurile de siguranta simple, pozitionate in dreptul stomacului pot cauza disconfort bebelusului.

Pentru a fi usor de transportat si de depozitat, sunt recomandate modelele pliabile, cu mentiunea ca trebuie sa verificati atent sistemul de pliere, astfel incat acesta sa nu se actioneze accidental cand copilul se afla in leagan.

Un alt criteriu in alegerea leaganului potrivit este categoria de varsta si de greutate din care face parte copilul. De exemplu, pentru nou-nascuti si pentru bebelusi de cateva luni vom alege un leagan sau un balansoar in care copilul va sta culcat. Pentru bebelusii care au mai putin de 1 an, nacela trebuie sa fie bine captusita iar bebelusul sa poata sta in pozitii corecte si comode. Personalizate adecvat pentru fetite si baietei, acestea sunt de obicei dotate cu jucarii colorate si zornaitoare, sau playere cu melodii linistitoare.

Pentru balansoarele electrice cu mai multe viteze de leganare, se recomanda o atentie deosebita si folosirea pentru inceput a treptelor de viteza mica, pana cand bebelusul se obisnuieste cu ritmul miscarilor de leganare.

Chiar daca balansoarul sau leaganul ales pentru bebelus indeplineste toate normele de siguranta si  este o solutie comoda si la indemana atunci cand avem nevoie de un ragaz, specialistii ne recomanda sa nu lasam copilul nesupravegheat  si mai ales sa nu il leganam mai mult de o jumatate de ora.

Pentru modele variate si frumoase de leagane si balansoare pentru bebelusi, va invitam sa vizitati magazinul online Lumeacopiilor.com.ro.