Cum alegi corect corpurile de iluminat pentru living

BUCURESTI - 28 ianuarie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Lumina are un efect important asupra sanatatii si starii noastre de spirit. Indiferent ca vorbim despre living, dormitor sau orice alta camera, aceasta trebuie sa fie iluminata corespunzator.
In acest articol vom vorbi despre cum sa alegi corect corpurile de iluminat pentru living. Living-ul sau camera de zi este una dintre cele mai pretentioase camere, deoarece aici se pot desfasura diverse activitati creative, intelectuale cat si relaxante. De aceea este nevoie de un iluminat inteligent pentru crearea unui mediu optim.

lustre led

lustre led

 LuminidePoveste.ro oferă celor care sunt în proces de reamenajare sau tocmai au cumparat o locuintă nouă, corpuri de iluminat si Lustre LED cu telecomanda perfecte pentru casa lor. Vă prezentăm o gamă variată de LUSTRE LED si CANDELABRE moderne, rezistente în timp, economice și prietenoase cu mediul. Prin eleganța lustrelor, vă promitem că fiecare moment petrecut acasă va fi un prilej de bucurie. 

Lumini de Poveste

Cea mai mare greseala pe care o fac adesea oamenii este sa monteze un corp de iluminat cu un flux luminos foarte mare in mijlocul tavanului. Insa aceasta solutie este una cat se poate de ineficienta, intrucat o lumina puternica creeaza o atmosfera inconfortabila ce duce la anxietate.

Specialistii in domeniu ofera urmatoarele sfaturi pentru cum sa-ti alegi corect corpurile de iluminat pentru living.

1. Mai multe surse de lumina

Dupa cum am mentionat si mai sus, sa fixezi o singura lustra in living nu este o solutie deloc practica. Living-ul fiind o camera destinata intregii familii, necesita mai multe surse de lumina. Daca living-ul nu este patrat, ci dreptunghiular, o sursa de lumina centrala nu va lumina echilibrat toata incaperea. In plus, o lumina puternica in mijlocul tavanului este deranjant vizual si inestetic.

Puteti opta pentru diverse modele de lustre led pentru living in functie de dimensiunea si forma camerei.

Corpuri de iluminat asezate la diferite niveluri

Intr-o incapere putem opta pentru urmatoarele niveluri de iluminat: inalt, mediu si de jos.

Iluminatul inalt, cu lustre led sau candelabre, trebuie sa aiba o lumina ambientala difuzata uniform in toata incaperea. Nu se recomanda montarea unui corp de iluminat cu o putere foarte mare care sa lumineze singur tot living-ul. In ajutorul sursei principale de lumina vine iluminatul mediu.

Sursele de iluminat mediu

 

Spoturile indeplinesc functia iluminatului directionat sau functional. Acestea localizeaza o lumina puternica acolo unde este nevoie, accentuand anumite zone.

Aplicele de perete pot avea rol functional sau de accent. La fel, rolul lor este de a oferi o lumina directa pentru desfasurarea anumitor activitati.

Pentru a nu ne obosi ochii, iluminatul functional trebuie sa fie insotit de lumina ambientala.

Iluminatul de jos este la fel de important ca cele mai sus mentionate. Acesta include lampadare, veioze sau lampi.

Aceste corpuri de iluminat distrubuie lumina directa sau focusata si ne permite sa desfasuram activitati precum cititul sau scrisul. Au rol functional, dar si decorativ. Pot ilumina si accentua anumite zone, obiecte, podeua sau mobila.

Iluminatul de jos aduce o placuta variatie, accentuand unele elemente arhitecturale din living.

Temperatura luminii

 

Pentru a crea un mediu placut si odihnitor in living, alege corect temperatura si intensitatea luminii.

Opteaza pentru lumina calda daca ai nevoie de o atmosfera relaxanta si odihnitoare.

Plecand de la ideea ca living-ul este un spatiu multifunctional, destinat intregii familii, vei avea nevoie de mai multe tipuri de lumina: calda, rece si naturala.

In prezent, pe piata exista o gama larga de surse de iluminat cu trei tipuri de lumina, cu intensitatea reglabila de la telecomanda. Noua tehnologie se bucura de un succes nemasurabil, usurand si imbunatatind viata noastra.

Pentru o stare buna de spirit si sanatatea ta alege corect copurile de iluminat pentru living. Datorita surselor de iluminat asezate la diferite niveluri vei obtine un ambient cald, atractiv si functional pentru diverse situatii sau activitati.

Tine cont de luminile auxiliare care sporesc lumina ambientala si acopera zone pe care aceasta nu le pune in valoare.

Despre LUMINI DE POVESTE

Lumini de Poveste.ro a fost înființată în iunie 2017, de o nativă din România, care și-a dat seama că este imposibil să cumperi o varietate de articole de iluminat și decor de calitate la un preț redus, în mediul online.
Satisfacția clienților și experiența utilizatorului este cea mai importantă prioritate a noastră, iar echipa Lumini de Poveste.ro caută întotdeauna modalități mai bune de a-i menține extrem de fericiți cu fiecare dintre produsele noastre.