Ghid de conversație în dating online

BUCURESTI - 12 iulie 2018

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Social, Tehnologie

Live site

Aproape 70% din conversațiile online încep cu “Bună, ce faci?”, însă de cele mai multe ori nu sunt urmate de răspunsul dorit, arată un sondaj Sentimente.ro. Motivul: partenerul își dorește o conversație semnificativă, care să dovedească faptul că ești cu adevărat interesat de persoana sa. Tocmai de aceea, de Ziua Mondială a Conversației, Sentimente.ro a elaborat un ghid de conversație care să te ajute să porți o discuție interesantă de la primul click.

sursa: pixabay.com

sursa: pixabay.com

67% din cei care își caută un partener prin site-urile de dating încep o conversație cu “Bună, ce faci?”, 17% spun ceva legat de profilul interlocutorului, în timp ce 12% aleg ca metodă de abordare o glumă sau ceva amuzant.

4,5% se consideră prea puțin inspirați și decid să folosească un mesaj-șablon, care să-i ajute să spargă gheața.

Pentru a face diferența între zeci de mesaje primite, cei înscriși pe Sentimente.ro spun că simt nevoia de a începe o conversație cu substanță. Astfel, 47% din cei care au răspuns la sondajul site-ului de dating au precizat că ar prefera să înceapă o discuție pornind de la o informație prezentată în profilul personal. Tocmai de aceea, 53% din respondenți au declarat că li se pare important ca acesta să fie foarte atent completat, să conțină informații relevante, care să poate duce la o conversație. Fotografia de profil este esențială și punct de plecare în conversație pentru un procent semnificativ: 28% spun că aceasta este cea care atrage atenția asupra profilului. De altfel, vizualizarea multor profiluri și interacțiunea cu persoane de interes reprezintă rețeta succesului pentru cei care își caută perechea online, au mai declarat peste jumătate dintre respondenți.

Și pentru că o conversație în online este și ea însoțită de mesaje non-verbale, tot mai mulți utilizatori folosesc emoticoane pentru a se exprima. Astfel, 44% le consideră relevante într-o conversație, iar 61% le folosesc des și foarte des.

“Dacă în 2005 se trimiteau 10 milioane de mesaje pe an, în 2018 am ajuns la 6,2 milioane de mesaje schimbate într-o lună între utilizatorii site-ului. Digitalizarea relațiilor și ușurința cu care se leagă acum o conversație online a dus la o dinamizare a acestora, astfel încât o primă conversație durează în medie 10 minute. Acest interval este considerat suficient de utilizatorii Sentimente.ro pentru a-și da seama dacă doresc să meargă mai departe cu discuțiile și să se întâlnească și în offline”, a explicat Flori Dragomir, vicepreședinte co-fondator Sentimente.ro.

Cele mai multe emoticoane folosite de utilizatori sunt folosite pentru a transmite o stare de veselie, pentru a sublinia că discuția este interesantă și face plăcere, pentru a însoți complimente și pentru a răspunde la glume. De asemenea, utilizatorii, în special femeile, folosesc emoticoane pentru a flirta, preferându-le în locul unor declarații directe.

Citeste si tu  Ghidul conversatiei

Ziua Conversației se sărbătorește internațional pe 12 iulie și recomandă întoarcerea la conversații semnificative, profunde, evitând superficialul.

Sentimente.ro este cel mai mare (conform Trafic.ro) și cel mai vechi site de dating din România. De peste 16 ani, misiunea site-ului este de a-i ajuta pe membrii săi să găsească dragostea. Sondajul a fost efectuat în perioada 1-7 iulie 2018. Au răspuns 1.653 de persoane, 65% bărbați și 35% femei, cu media de vârstă de 39-41 de ani.

Despre Sentimente.ro

Sentimente.ro este detinut de compania Machteamsoft S.R.L, care are in portofoliu site-uri, care atrag lunar peste 3 milioane de vizitatori.

Printre acestea se numara si : www.comunicatedepresa.ro, www.acasa.ro, www.teamdeals.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/machteamsoft/ghid-de-conversatie-in-dating-online