Tu ce doreşti să-ţi aducă 2016?

BUCURESTI - 14 ianuarie 2016

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Social, Internet

Live site

- 81% dintre românii singuri au ca dorinţă principală pentru acest an să îşi găsească un/o iubit/ă sau să se căsătorească
- 60% consideră că nu au greşit cu nimic în relaţiile anterioare
- 78% consideră datingul online o soluţie şi ar ieşi cu o persoană cunoscută pe Sentimente.ro la o întâlnire în mai puţin de 3 săptămâni

Tu ce doreşti să-ţi aducă 2016?

Dragostea, mai exact obţinerea acesteia, este un obiectiv important pentru cei singuri în 2016. O dovedeşte seriozitatea cu care au abordat această problemă chiar din primele zile ale anului. Astfel, imediat după Crăciun şi mai ales după ce am trecut în noul an, mii de români au început să-şi caute perechea astfel încât următorile sărbători să nu-i mai găsească singuri. “Traficul şi numărul de conturi noi creşte în perioada decembrie-ianuarie cu 45-55% faţă de lunile precedente. Bărbaţi şi femei deopotrivă se înregistrează pe Sentimente.ro cu scopul declarat de a-şi găsi un partener pentru o relaţie serioasă sau chiar pentru căsătorie. Entuziasmul şi determinarea lor se pot observa şi din numărul crescut de mesaje trimise şi timpul petrecut online, pe site”, a explicat Flori Dragomir, co-fondator al celui mai mare site de dating din Romania.

Cum au ajuns pe un site de dating aceşti oameni încă singuri? Simplu, mărturisesc chiar ei, într-un sondaj efectuat în primele zile ale anului. 33% din cei care au raspuns sondajului spun că sunt singuri deoarece pur si simplu nu au avut timp pentru a întâlni pe cineva, în timp ce aproape 31% au pus punct unei relaţii serioase de curând.

25% din bărbaţii singuri spun că dorinţa lor pentru 2016 este să se căsătorească, iar din aceştia 65% nu au o parteneră de mai bine de un an. Vârsta medie a acestor bărbaţi este de 40 de ani. Pe de alta parte, femeile sunt spun că îşi doresc în special să-şi găsească un iubit (55%), iar într-un procent mai mic, să se şi căsătorească.

Pe de altă parte, deşi sunt acum singuri, aproape 60% din respondenţi, indiferent de sex, susţin că nu au greşit cu nimic în relaţia anterioară. Doar 2% recunosc că motivul despărţirii a fost infidelitatea, în timp ce 16% spun că pur şi simplu nu au mai investit timp şi sentimente în relaţia respectivă.

Ambele sexe pun pe primul loc în 2016 familia şi dorinţa de a avea la cine să se întoarcă seara acasă. Prin comparaţie, doar 4,8% ar dori să aibă o carieră care să le aducă mari satisfacţii financiare, iar 10% să aibă un statut care să impună respectul celorlalţi. „O explicaţie ar fi faptul că aceste persoane au o vârstă medie de 30-40 de ani, sunt persoane care au deja un statut social, o carieră, iar acum realizează că le lipseşte împlinirea pe plan personal. Pe unii tocmai cariera, lipsa timpului i-a îndepărtat de fostul partener şi au ajuns la vârsta şi la momentul în viaţă când îşi doresc o familie mai mult decât orice altceva”, a mai precizat Flori Dragomir.

Tocmai de aceea, chiar dacă au apelat la o metodă poate mai puţin clasică de a întâlni pe cineva, cum este datingul online, 44% din cei care au răspuns la sondajul Sentimente.ro spun că ar ieşi la o întâlnire cu cineva cunoscut online, în mai puţin de o săptămână de conversaţii la distanţă. Un procent semnificativ (33%) ar aştepta cel mult trei săptămâni înainte de a se întâlni cu cineva cunoscut online pe Sentimente.ro. 9% mărturisesc că doar caută un partener de conversaţie online, nefiind încă pregătiţi să treacă la următorul nivel al relaţiei. „Un motiv pentru care aceşti oameni singuri au apelat la datingul online, pe lângă timp, este anturajul. Cei mai mulţi (77%) au până în cinci prieteni singuri, prin urmare anturajul este format, de la o vârstă, în special din cupluri şi cercul se închide aici. Datingul online este o soluţie nu doar pentru a-ţi găsi un partener, ci şi pentru a-ţi extinde cercul de cunoscuţi, de prieteni care au aceleaşi interese şi valori şi care sunt disponibili”, a mai explicat co+fondatorul Sentimente.ro.

La sondajul Sentimente.ro, care a fost efectuat online în perioada 1-10 ianuarie, au răspuns 970 de persoane. Site-ul de dating online este numărul 1 în România, din punct de vedere al traficului. Numărul de conturi create în cei peste 14 ani de la înfiinţare este de peste 1,3 milioane, fiind considerat cel mai longeviv site de dating din România.

Pentru orice detalii suplimentare, nu ezitaţi să mă contactaţi.

Diana Opriţă PR Manager Sentimente.ro Tel: 0749.019.218

Despre Sentimente.ro

Machteam Soft SRL este compania care opereaza site-uri care atrag lunar peste 3 milioane de vizitatori.

Printre acestea se afla lideri de piata precum www.sentimente.ro, www.comunicatedepresa.ro, www.acasa.ro sau site-uri de nisa precum www.colegiimei.ro, www.weblog.ro, www.jurnale.ro, www.prieteni.ro, www.videomax.ro, www.cautabona.ro si altele.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/machteamsoft/tu-ce-doresti-sa-ti-aduca-2016