Macroeconomie

Definitie Macroeconomie

1. Acea parte a economiei, a activitatii economice, care este formata din procesele, faptele, actele si comportamentele de natura economica in contextul raporturilor dintre ele, ca marimi si variabile agregate ce se realizeaza prin ceea ce face fiecare participant. Macroeconomia se refera la functionarea economiei pe baza relatiilor multiple dintre agregatele si categoriile de unitati functional-institutionale. Adesea macroeconomia se identifica cu economia nationala. 2. Componenta a stiintei economice care se ocupa cu studiul structurii, functionalitatii si comportamentului de ansamblu al economiei ca sistem.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Macroeconomie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Macroeconomie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Macroeconomie. Definitiile termenilor despre Macroeconomie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Macroeconomie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Macroeconomie.