Macrostabilizare

Definitie Macrostabilizare

Proces complex condus (concertat), sustinut prin masuri economico-financiare directe sau indirecte, avand drept tinta principala stoparea declinului unei economiii in care inflatia si somajul au devenit fenomene cronice, care se intretin si se potenteaza reciproc. De regula macrostabilizarea consista in oprirea fluctuatiilor inflatiei si somajului, crescand in acelasi timp produsul intern brut (PIB). Pentru aceasta, se urmareste cresterea cererii atunci cand somajul este ridicat, si scaderea cererii atunci cand inflatia este in crestere.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Macrostabilizare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Macrostabilizare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Macrostabilizare. Definitiile termenilor despre Macrostabilizare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Macrostabilizare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Macrostabilizare.