PROGES PREZINTA CEL MAI VECHI DESIGN DE COVOR DIN LUME

BUCURESTI - 28 aprilie 2009

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Bucuresti, 28.05.2009. Compania importatoare si distribuitoare de materiale pentru amenajari interioare PROGES vine in intampinarea clientilor sai, aducand, in exclusivitate pe piata din Romania covoare de o exceptionala calitate care ne incanta cu designul celui mai vechi covor din lume.

Istoria
Luxul si rafinamentul care este asociat astazi covorului persan se afla in contrast cu inceputurile sale modeste in randul triburilor nomade din Persia. Covorul era atunci un articol necesar pentru iernile aspre. Pe parcurs, el a devenit un mijloc de exprimare artistica, mai ales prin libertatea de alegere a culorilor vii si a diverselor motive.

In anul 1949, s-a scos la lumina un covor exceptional de tip Pazyryk in mijlocul ghetarilor din Valea Pazyryk, in muntii Altai din Siberia. Totul a inceput cu o excavare care a facut istorie. Covorul se afla in mormantul unui print sciit descoperit de catre un grup de arheologi rusi. Testele efectuate au demonstrat faptul ca, covorul Pazyryk fusese tesut in sec. V inainte de Hristos.

Tehnica de tesere utilizata la realizarea acestui covor indica un grad avansat de experienta in manuirea acestei arte. Majoritatea expertilor cred ca covorul Pazyryk este rezultatul unei lungi evolutii a tehnicii de fabricare a covoarelor de cel putin un mileniu.

Covorul PAZYRYK este considerat ca fiind cel mai vechi covor din lume. Campul central este de culoare rosu inchis si are doua margini largi, reprezentand o caprioara si cealalta un cal persan.
Cu toate acestea, se crede ca, covorul PAZYRYK nu este un produs de origine nomada, ci un produs al centrului de productie de covoare achaemenide.

Marturiile istorice demonstreaza faptul ca nobilimea achaemenida a regelui Cyrus cel Mare de la Pasargade avea un numar mare de covoare superbe, iar acest lucru se intampla cu peste 2500 de ani in urma, covorul persan fiind un element esential al artei si culturii persane.

Prezentul
Secretele fabricarii sale au fost pastrate si transmise din generatie in generatie. Incepand din sec al XVI-lea, fabricarea covoarelor s-a dezvoltat pana a devenit o arta de sine statatoare.
“Pentru reimprospatarea sau reinventarea unei incaperi, va recomand schimbarea covorului, care este cel mai rapid si simplu element de design disponibil si la indemana oricui. Acest element aduce cu sine un plus de caldura, culoare, dar si ratiuni de ordin practic cum ar fi reducerea zgomutului si, in acelasi timp, protejarea pardoselii” sustine Cristina Plesa, manager de produs PROGES.

Cei care doresc sa-si incante privirile cu cel mai vechi covor din lume il pot admira in cadrul Muzeului din Sankt Petesburg din Rusia.

Insa, daca doriti sa oferiti substanta caminului Dvs. prin patina oferita de cel mai vechi design de covor din lume va invitam in cele 5 magazine PROGES, unde aveti oportunitatea sa-l achizitionati.
Covorul se numeste SUPER KASHAN poate fi cumparat prin comanda speciala, cu livrare intr-o saptamana, din toata reteaua de magazine PROGES din tara, dar si pe loc din incinta urmatoarelor magazine unde acesta este expus:
1. Bucuresti West Park Militari
2. Bacau European Retail Park
3. Oradea
4. Sibiu Shopping City
5. Targul Mures European Retail Park

Covorul SUPER KASHAN si este disponibil in urmatoarele dimensiuni si preturi:
1. 80x140 - 205 RON/ buc
2. 160x235 - 685 RON/ buc
3. 200x290 - 1055 RON/ buc
4. 240x340 - 1500 RON/ buc

Gama de covoare SAFFIRA
Fiind renumit in piata pentru marea diversitate de produse pe care o ofera clientilor sai, PROGES completeaza linia covoarelor de tip oriental cu gama de covoare din vascoza, SAFFIRA care asemenea covoarelor SUPER KASHAN sunt o premiera pentru PROGES.

Vascoza este o imbinare unica de fibre naturale si acetat de celuloza (component manufacturat) fiind supranumita si matase artificiala. Ca si bumbacul si matasea, vascoza este considerata o fibra speciala.

Aceste tipuri de tesaturi beneficiaza de particularitati deosebite. Ele sunt:
-Absorbante
-Foarte flexibile pentru ca suportul de sprijinire al fibrelor este realizat din bumbac, astfel incat atat in interiorul acestuia cat si la exterior covoarele sunt fine la atingere si pufoase, dar si usor de manevrat.
-Luxoase si artizanale;
-Au greutatea optima ceea ce-l face usor de transportat, mutat in functie de inspiratia fiecaruia;
-Prezinta varii tipuri de intrebuintari, pot fi utilizate fie ca si covor si/sau carpeta;
-Se prezinta printr-o paleta de 6 culori diferite ceea ce asigura compatibilitate de ambianta in diferite stiluri de amenajare a unei incaperi;
-Usor de intretinut.

Preturile covoarelor SAFFIRA variaza de la 64.99 RON/ buc. pana la 549 RON/ buc. in functie de dimensiune si poti fi achizitionate prin comanda speciala din toata reteaua de magazine PROGES din tara dar si pe loc din incinta urmatoarelor magazine unde acesta este expus: Bucuresti West Park Militari, Bacau European Retail Park, Oradea, Sibiu Shopping City, Targu Mures European Retail Park.

Despre MACSYSNET

Despre PROGES
“Cel mai mic pret, cea mai mare diversitate!”
Prin produsele oferite, compania se adreseaza in aceeasi masura publicului larg de consumatori si specialistilor in amenajari interioare, designerilor si arhitectilor. Gamele si decorurile oferite acopera intreaga paleta de stiluri, iar echipa de consultanti prezenta in magazine sustine si completeaza alegerile clientilor prin asistenta de specialitate.
Pe parcursul celor 8 ani de existenta, PROGES a dezvoltat cu succes parteneriate de afaceri cu cei mai mari producatori din Europa, printre care amintim: Kronotex Germania – parchet laminat, Egger Austria – parchet laminat, Unilin-parchet laminat Quick Step, Barlinek – parchet triplustratificat, Balta Group - covoare, Tarkett – mocheta si PVC, Associated Weavers - mocheta, Kronodoor- usi, Porta Doors- usi, Vox- lambriuri PVC.


Annamaria Anton-Bako, Director Marketing: annamaria.anton@proges.ro
Manole Irina, partener comunicare RANEvents irina.manole@ranevents.eu