„ESTE NECESARĂ O STRATEGIE CLARĂ, FLEXIBIL ANTICIPATIVĂ, ÎNSOŢITĂ DE UN PLAN DE ACŢIUNE ORDONAT PE RESPONSABILITĂŢI ŞI PE CATEGORII DE IMPACT” – declară Ene Dinga, proaspăt numit în Consiliul de
BUCURESTI - 29 aprilie 2009
Comunicat tip General in Banci / Asigurari
Reunită în şedinţă extraordinară, Adunarea Generală a Acţionarilor al Fondului Proprietatea a stabilit la începutul acestei săptămâni componenţa noului Consiliu de Supraveghere a instituţiei.
Noua structură de coordonare este formată din Mircea Ursache - preşedintele AVAS, Graţiela Iordache - secretar de stat în Ministerul Finanţelor, Anca Opre - preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii, Corin Trandafir - avocatul descendenţilor lui Nicolae Malaxa, de altfel cei mai mari acţionari individuali ai fondului, Eduard Goian – director în Ministerul Finanţelor, Ioan Adam şi, nu în ultimul rînd, Ene Dinga – doctor în economie şi membru în Consiliul Consultativ al primului ministru.
Preşedintele Consiliului de Supraveghere va fi ales luni – 4 mai, în cadrul primei şedinţe a noii structuri de coordonare.
Chestionat în legătură cu linia directoare a noii conduceri, Ene Dinga declară că „strategia Fondului Proprietatea va fi discutată, probabil, de către noul Consiliu de Supraveghere, la prima sa reuniune”.
„În orice caz, este necesară o strategie clară, flexibil anticipativă în vederea îndeplinirii coerente şi eficiente a misiunii Fondului Proprietatea, strategie însoţită de un plan de acţiune ordonat calendaristic, pe responsabilităţi şi pe categorii de impact, iar poziţia mea va fi convergentă cu această strategie.”
În opinia expertului democrat-liberal, fondul are nevoie în primul rând de accelerarea procesului de listare la bursă, „care poate include sau nu selectarea unui administrator extern” şi identificarea de soluţii pentru optimizarea eficienţei portofoliului deţinut.
„Este nevoie de mai multă imaginaţie şi responsabilitate în formularea de soluţii în realizarea misiunii Fondului Proprietatea. Limitarea rolului sau obiectivului principal de gestionare a patrimoniului alocat, pare a fi o poziţionare pasivă. Maximizarea rezultatelor acestei gestionări, în condiţiile acoperirii rezonabile a riscurilor pare a fi o atitudine mai responsabilă!
Totodată, este nevoie de mai multă transparenţă cu privire la deciziile luate şi, mai ales, cu privire la justificarea şi la impactul acestor decizii, atât asupra funcţionării, cât şi, mai ales, asupra obiectivării interesului acţionarilor, respectiv de mai multă celeritate în punerea în aplicare a deciziilor Consiliului de Supraveghere şi ale Directoratului Fondului Proprietatea”.
Despre Mado Consulting Company
Fost ministru al Integrării Europene, Ene Dinga este doctor in ştiinţe economice, cercetător ştiinţific la Academia Română - Institutul Naţional de Cercetări Economice – Centrul de Cercetări Financiare şi Monetare, membru al Consiliului Consultativ al Primului Ministru (corpul înţelepţilor lui Boc) şi nu în ultimul rând, unul dintre principalii strategi din domeniul economic a PD-L.
Mai multe detalii despre Ene Dinga pe www.edinga.ro .
Mado Consulting Company
Tel: + 4 0727.887.887
E-mail: office@madogroup.ro
- MADO CONSULTING COMPANY
-
Pagina contact: Contact MADO CONSULTING COMPANY