PIATRA IN ARHITECTONICA DE ZI CU ZI IV

BUCURESTI - 18 martie 2005

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Fisiere atasate:

4301-prezentare-piatra.doc

EXPRIMA-TI PERSONALITATEA CU NOILE TENDINTE IN DOMENIUL PIETREI NATURALE

PIATRA IN ARHITECTONICA DE ZI CU ZI IV

Episod 4 data 18.03.2005

In acest episod cu permisiunea dumneavostra va vom prezenta:
-1) granit natural ROSU IMPERIAL, ROSU STORM, ROSU MULTICOLOR, ROSU BALMORAL ORIENTAL
- 2) CERUIREA un tratament care mareste considerabil durata de viata a pardoselii de piatra naturala lucioasa.


1. Granit natural ROSU IMPERIAL, ROSU STORM, ROSU MULTICOLOR, ROSU BALMORAL ORIENTAL

Din cele mai vechi timpuri culoarea rosie (cu toate nuantele ei) a fost intens folosita in amenajari interioare si exterioare. Neperimata de trecerea timpului, mereu la moda, aceasta culoare este utilizata din ce in ce mai des si in arhitectonica conteporana. Tocmai de aceea firma noastra vine in intimpinarea acestei nevoi si va pune la dispozitie o gama variata de granite naturale in a caror compozitie intilnim diferite nuante de rosu:
LMORAL ORIENTAL

- ROSU IMPERIAL: este un granit natural tip sare-piper, cu cristalele de dimensiuni medii-mici, omogen. Fondul este asigurat de cristalele de culoare rosu aprins, pe care apar cristale gri-negre, de la distanta piatra fiind citita ca un material uniform rosu.
- ROSU STORM: este un granit natural in a carui compozitie intilnim cristale medii mari cu coloristica rosu-caramiziu si cristale mici-medii cu coloristica gri-gri inchis. Cristalele au colturile relativ rotunjite.
- ROSU MULTICOLOR: este un granit natural al carui desen este format din venaturi specifice de rosu-caramiziu intrepatrunse cu venaturi gri-negru. Cristalele materialului sunt foarte mici, de la distanta practic sesizindu-se doar venaturile continuue, ca un rau de lava.
- ROSU BALMORAL ORIENTAL: este un granit natural tip sar-piper, cu cristale de dimensiuni medii, a carui coloristica este realizata in proportii egale prin cristale caramiziu deschis si cristale gri-gri deschis.

Asa cum arata si datele tehnice, materiale de mai sus sunt granite naturale de duritate medie-mare, cu absorbtie de apa scazuta. Aceste caracteristici le recomanda pentru folosirea cu succes la orice tip de placare: interior, exterior, orizontal sau vertical, precum si la realizarea obiectelor decorative: blaturi, mic mobilier, fet de seminee, moumente, etc. Rezista foarte bine la trafic intens, dar si la conditii atmosferice stresante.

Sunt aprovizionate de regula - sub forme de lastre sau semilastre (placi mari de 3-5 mp) cu grosimi de 2 sau 3 cm, cu o fata lustruita sau fiamata (antiderapanta),
-sub forma de placaje standard 30.5x30.5x1 cm, 30x60x1 cm, etc.
-sub forma de masive cu dimensiuni la cerere
In depozitele din Bucuresti, Simeria si Tuleca din aceste materiale exista tot timpul anului stocuri de minim 5000 mp.

2)CERUIREA – este un tratament care mareste considerabil durata de viata a pardoselii de piatra naturala lucioasa.
Pentru pastrarea aspectului si a calitatii suprafetelor de piatra naturala in cele mai bune conditii, in vederea obtinerii unei suprafete lucioase si rezistente in timp, se recomanda efectuarea periodica a procesului de ceruire.

Avantajele procesului de ceruire :
- in momentul in care suprafata este nou placata, piatra arata minunat, dar in timp, mai ales pentru pardoseli, apare pericolul matuirii, posibile zgarieturi, pete, etc. In cazul zgarieturilor trebuie degrosata suprafata, lustruita – ceea ce implica munca si costuri suplimentare. Pentru inlaturarea petelor, se folosesc suplimentar substante speciale – tot costuri suplimentare.
- daca suprafata este ceruita se diminueaza considerabil riscurile deteriorarilor, timpului pierdut pentru reconditionari, cat si a costurilor suplimentare.
- stralucirea placuta, calda care-o capata o suprafata de piatra lucioasa dupa ceruire

Aceasta operatie se poate realiza urmarind etapele :
1) Spalarea energica cu detergent diluat cu apa (dilutia depinde de gradul de murdarire al suprafetei). Detergentii folositi pot fi de doua feluri: - neutru (LEM 3, DET. LICHID G)
- acid (SUPERBERT 27)
Acestia sunt speciali pentru o buna curatare a suprafetelor de piatra, eliminandu-se astfel toate depozitele de murdarie. Pentru grad ridicat de murdarie, se foloseste detergentul in concentratie mai mare, putindu-se ajunge pana la folosirea lui nediluata.
2) Clatirea abundenta cu apa si recuperarea acesteia de pe suprafata.
3) Uscarea suprafetei si suspendarea traficului pe aceasta, pentru un interval de circa 24 ore, evitandu-se astfel murdarirea si depunerea de particule de nisip, praf, etc.
4) Ceruirea – pentru protejarea suprafetei la trafic. Aceasta se poate realiza cu ceara lichida RR 1 pentru pardoselile cu trafic normal, sau daca este zona cu trafic intens cu ceara lichida antialunecare AS 11.
5 )Lustruirea – dupa ceruire, suprafata este lustruita prin frecare energica cu o carpa de lana sau cu masini speciale pentru pardoseli
6) Intretinerea ulterioara - Aceasta se poate realiza pentru ceara lichida RR 1 cu detergent-ceara Lava Lucida, sau pentru ceara lichida antialunecare AS 11 cu detergent-ceara-antialunecare AS 22.
ATENTIE !
In momentul in care suprafata se matuieste, niciodata nu se aplica un nou strat de ceara pana nu este decerata suprafata.
Toate aceste substante le puteti gasi in magazinele specializate ale firmei noastre.

In episodul 5 va vom prezenta- marmura naturala bej, usor de asimilat oricarui ambient: Crema Bej, Bej Lotus, Crem Nova, Crem Marfil, Botticino Semiclasic
- Strong 2000, modul rapid de consolidare al pietrelor naturale friabile si nu numai .

In speranta unei viitoare colaborari reciproc avantajoase, va multumim pentru timpul acordat.
Pentru detalii suplimentare vizitati site-ul nostru:www.maer.ro
-e-mail: maer@b.astral.ro
BUCURESTI BRASOV SIMERIA TULCEA
Tel/fax: +40 (21) 255 76 84 +40(68) 318 791 +40(54)648 918 +40(40)512 514
+40 (21) 491 80 27
+40 (21) 628 44 32


Despre maer import export

MAER IMPORT EXPORT SRL
STR.ORIZONTULUI NR.3
PANTELIMON,JUD.ILFOV
www.maer.ro
-e-mail: maer@b.astral.ro
BUCURESTI Tel/fax: +40 (21) 255 76 84
BRASOV +40(268) 318 791
SIMERIA +40(254) 648 918
TULCEA +40(240) 512 514+40 (21) 491 80 27

maer@b.astral.ro