Magazinul de Oferte Turistice - www.Goovel.net

BUCURESTI - 19 ianuarie 2007

Comunicat tip General in Turism

Lansat catre public spre finalul anului 2006, www.Goovel.net este un website turistic cuprinzand directii si tehnici absolut noi de abordare a promovarii online a unitatilor si agentiilor turistice. Goovel este transpunerea in domeniul turistic a unui veritabil magazin online.

Magazinul de Oferte Turistice - www.Goovel.net

Magazinul de oferte turistice
La inceputul acestui an, Goovel a lansat noua componenta a website-ului - MAGAZINUL de OFERTE TURISTICE, un veritabil magazin online unde agentii turistici de orice fel isi pot promova produsele turistice. Turistii gasesc cu usurinta ofertele potrivite, gratie unui sistem simplu de utilizat si eficace. De asemenea, turistii pot compara doua sau mai multe oferte intre ele, stabilind intr-un mod elegant si usor oferta convenabila lor. Contactul cu agentul turistic se face online prin email, urmand ca rezervarile finale sa se produca direct intre turist si agent.

Licitatii oferte turistice
Si pentru ca in orice magazin clientii pot cere vanzatorilor sfaturi cu privire la produsele dorite, Goovel.net ofera turistilor posibilitatea lansarii de cereri de oferta catre toti agentii turistici inscrisi in acest sistem. Astfel, turistii pot lansa cereri clare de rezervare pentru diverse servicii turistice (cazare, bilete de avion, inchirieri masini, transport persoane sau sejururi, tabere scolare, vacante, calatorii de afaceri etc.), cereri care sunt trimise automat catre intreaga retea de agenti turistici inscrisi pe website. Pentru fiecare cerere, unul sau mai multi agenti vor raspunde cu oferte, dupa care turistii pot alege oferta turistica cea mai convenabila.

Agentii isi pot crea propria strategie de utilizare a sistemului
Goovel protejeaza agentii turistici care receptioneza cererile de rezervare, prin posibilitatea alcatuirii unei strategii proprii in ce priveste tipul de cereri de oferta primite. Astfel, agentii pot primi toate cererile de rezervare lansate de turisti sau, preferential, doar cereri de cazare, bilete avion, transport sau inchirieri masini, etc. Daca, spre exemplu, un anumit agent turistic nu poate efectua rezervari cazare decat in Bucuresti, acesta poate specifica acest lucru in strategia sa Goovel, si astfel va primi doar cereri pentru cazare in Bucuresti.

Sistemul complex de catalogare a agentilor turistici
In functie de activitatea si comportamentul unui agent turistic in cadrul sistemului, Goovel calculeaza automat un top pentru agentii inscrisi. Rank-ul - pozitia in top a unui agent turistic inscris in sistemul Goovel, se calculeaza printr-un sistem complex de operatii matematice. Acest rank este calculat in functie de diferite variabile, rezultate din comportamentul agentului turistic in cadrul sistemului, fiecare variabila avand o pondere specifica. Primii 10 agenti din lista beneficiaza de publicitate gratuita prin afisarea adresei lor de Internet in lista agentilor, iar primul din lista se bucura de prezenta adresei lui de Internet pe toate paginile website-ului.

Opinii si pareri despre oferte sau agenti turistici
Exista si un modul de feedback (opinii si pareri) in cadrul sistemului Goovel. Astfel, turistii care au acceptat una din ofertele unui agent turistic, isi pot introduce opinia lor cu privire la acel agent si, in general, la tranzactia pe care tocmai au efectuat-o.

Comunicarea turist-agent
Comunicarea dintre turisti si agentii turistici este asigurata prin notificari trimise pe email printr-un server dedicat de email. Agentii sunt anuntati de fiecare cerere lansata prin intermediul Goovel, iar turistii sunt notificati la fiecare oferta creeata de un agent turistic ca raspuns la cererile lor. Pe langa acestea, turistii pot contacta agentii turistici utilizand Goovel Live!Consult, un instrument de tip CHAT prin care se pot discuta detaliile ofertelor propuse. In acest fel, timpul de cautare a unei oferte turistice scade substantial, iar calitatea serviciilor primite, rezervate, poate creste semnificativ.

Cui ii este destinat Goovel?
Se pot inscrie ca AGENTI TURISTICI, fara a limita, agentii de turism, turoperatori, hoteluri, pensiuni, vile, campinguri, cabane, companii de transport persoane, agentii aeriene, societati de taxi, diverse societati revanzatoare sau producatoare de servicii turistice.
Ca TURISTI se pot inscrie, fara a limita, orice persoana fizica sau juridica, tineri, studenti, marinari, pensionari, elevi, precum si firme, societati comerciale sau companii organizatoare de team building sessions sau care rezerva in mod frecvent servicii turistice.

Cat costa inscrierea pe Goovel?
Atat turistii cat si agentii turistici se pot inscrie in mod gratuit pe Goovel.net. Actualele servicii ale website-ului sunt oferite gratuit.

Alte informatii
Pentru cei interesati de stiri si informatii din domeniul turismului, Goovel ofera un modul de stiri preluate prin tehnologia RSS de la prietenii si partenerii sai. De asemenea, vizitatorii Goovel.net pot urmari starea vremii, practic pentru orice zona de pe glob, cu prognoze pe urmatoarele 10 zile. Ofertele turistice prezentate in magazinul de oferte turistice afiseaza si harta localitatii sau tarii destinatie. In fine, Goovel are si un modul de opinii si pareri despre sistem, modul denumit intuitiv 'goopinii'.

De ce 'Goovel'?
GOOVEL este un cuvant folosit in dialectul Angloromani al etniei care se autointituleaza 'Travelers' (care inseamna 'Calatori'). Dupa Ian Hancock, profesor PhD. la Universitatea Texas at Austin, pronuntia corecta este [giu:vel].