Maguay a participat în premieră pentru România la conferința ISC High Performance de la Frankfurt

BUCURESTI - 26 iunie 2019

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Tehnologie

Maguay a participat în premieră pentru România ca expozant la conferința ISC pentru HPC (High Performance Computing) în calitate de partener ETP4HPC (European Technology Platform for High Performance Computing).

ISC stand Maguay

ISC stand Maguay

 Maguay își propune să devină un furnizor de elită atât la nivel european pentru industria de calcul de înaltă performanță, specializat pe infrastructuri de tip „software-defined”. Obiectivul nostru este să ne extindem parteneriatele nu doar cu potențiali clienți, ci si cu furnizori de tehnologie, să ne extindem permanent competențele necesare pentru oferirea de soluții personalizate în funcție de solicitările beneficiarilor. 

Eduard Pughin, Director General, Maguay Computers

Organizația ETP4HPC adresează Ecosistemul HPC și are ca țintă un lanț de clustere de tip Exascale la nivel European, dar și competitiv la nivel mondial prin stabilirea de parteneriate cu furnizorii de tehnologie și proiecte de cercetare.

Maguay a prezentat câteva arhitecturi de înaltă performanță având la bază tehnologii Intel (CPU) și Nvidia (GPU) ca urmare a parteneriatelor și certificărilor obținute: Intel HPC Datacenter Specialist, Nvidia Tesla Preferred Partner, membru ESA (Agenția Spațială Europeană):

- Prezentarea unui sistem High performance computing (HPC) în care au fost agregate mai multe sisteme de calcul  de ultimă generație. Sistemul HPC a însumat 336 de core-uri și 4 TB memorie, și a fost pus la dispoziția vizitatorilor pentru  testarea din punct de vedere software cât și hardware, oferindu-le acces direct la consola respectivului sistem HPC ;

- Prezentarea sistemelor de stocare cu dimenisiunea de peste 64 TB, bazate pe soluții de tip software consacrate, cum ar fi Ceph, Open-e, Nexenta.

În prezentarea clusterului a fost și o componentă de tip benchmark, cu care am putut demonstra puterea de calcul însumat prin construcția respectivului cluster HPC.

 

Conferința ISC pentru HPC (High Performance Computing) s-a desfăsurat în  perioada 16 – 20 iunie 2019 la Frankfurt și a reunit peste 3500 de cercetători și utilizatori comerciali precum și 160 de expozanți care au prezentat cele mai recente tehnologii și produse de interes din industrie.

Principalele topicuri prezentate au fost: Clustere Exascale de înaltă performanță, arhitecturi open computer și diverse soluții cu răcire lichidă, Inteligență artificială – Deep Learning, Big Data, Web-scale computing. Aceste topicuri au vizat cercetarea științifică și academică, noi aplicații comerciale precum și modurile de a centraliza și utiliza în comun resursele de calcul la nivel european.

Printre participanții la conferință s-au numărat parteneri de tehnologie la nivel mondial precum: Intel, AMD, Oracle, IBM, Amazon, Google, DDN, Mellanox, Universități și Instituții de Cercetare de top din Europa de Vest.

Despre Maguay Computers

Maguay este unul dintre cel mai importanți producători români se sisteme informatice: notebook-uri, PC-uri, servere și storage comercializate sub marca proprie.
Conform IDC, în ultimii 10 ani Maguay este cel mai mare producător român de servere - fiind singurul producător român din Top 5 Server vendors.

În 2018, Maguay a finalizat livrarea la CERN a unui sistem HPC – grid totalizând ~16.500 core-uri de procesoare.
CERN este Organizația Europeană pentru Cercetări Nucleare, Maguay fiind unul dintre furnizorii săi agreați pentru solutii HPC, singurul din România.
Tot din categoria soluțiilor HPC, Maguay a livrat la Universitatea Politehnică București o stație Nvidia DGX multi GPU.

Maguay este de asemenea un important integrator de proiecte informatice complexe – capabil să implementeze și să livreze „la cheie” soluții informatice hardware și software cu asigurarea unor servicii și suport de calitate.

Brand-ul Maguay se diferențiază pe piața IT din România prin oferirea soluțiilor personalizate hardware și software, în funcție de nevoile clienților.
Calitatea serviciilor și produselor oferite de Maguay Computers este garantată de parteneriatele cu cei mai buni integratori și furnizori de tehnologie: Intel Technology Provider Platinum, Intel HPC Data Center Specialist, Fortinet Platinum Partner, Nvidia Preferred Partner, Oracle Gold Partner, VMware Enterprise Partner, Partener RedHat, Seagate, Hitachi Global Storage Technology, Veeam, Nexenta, Open-E, Symantec.

Taguri: Maguayclustersistem hpc
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/maguay-computers/maguay-a-participat-in-premiera-pentru-romania-la-conferinta-isc-high-performance-de-la-frankfurt