Maguay anunță lansarea noilor servere Maguay eXpertServer bazate pe cea de-a 3-a generație Intel® Xeon® Scalable

BUCURESTI - 8 aprilie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, IT&C, Tehnologie

Maguay , cel mai important producător de servere și soluții de stocare enterprise anunță lansarea noilor servere Maguay eXpertServer optimizate hardware pentru aplicații criptografice, AI și de securitate - bazate pe cea de-a 3-a generație Intel® Xeon® Scalable

Maguay eXpertServer Xeon Scalable 3rd gen

Maguay eXpertServer Xeon Scalable 3rd gen

 Datorită optimizărilor și îmbunătățirilor aduse de cea de-a 3-a generație Intel® Xeon® Scalable, noile Maguay eXpertServer oferă o creștere semnificativă a performanței (în medie cu 46%) în comparație cu generația anterioară. Procesoarele adaugă, de asemenea, funcționalități noi - inclusiv Intel SGX pentru securitate încorporată și Intel Crypto Acceleration și Intel DL Boost pentru accelerarea procesărilor Artificial Intelligence. 

Minodor Stanciu, Server & Storage Product Manager, Maguay.

Profesionalismul Maguay s-a reflectat nu doar prin calitatea și performanta produselor noastre, ci și prin permanenta sincronizare cu partenerul nostru Intel în lansarea celor mai noi soluții destinate mediului enterprise. Datorită acestui strâns parteneriat, avem constant cele mai noi tehnologii Intel integrate în soluțiile noastre pentru datacenter. Drept pentru care, astăzi, anunțăm lansarea noilor servere Maguay eXpertServer bazate pe cea de-a 3-a generație de procesoare Intel Xeon Scalable.

Bazate pe procesul de fabricație Intel pe 10 nanometri (nm), cea de-a treia generație Intel® Xeon® Scalable beneficiază de până la 40 de nuclee per procesor și permit pentru noile Maguay eXpertServer un câștig de performanță mediu de până la 265%, comparativ cu generația de servere de acum 5 ani.  Serverele acceptă până la 12 TB de memorie de sistem, până la 16 canale de memorie DDR4-3200 și până la 128 magistrale PCIe generația a 4-a.

Noile procesoare Intel® Xeon® Scalable sunt optimizate pentru sarcini moderne care rulează atât în mediul local, cât și în mediul multicloud distribuit. Procesoarele oferă clienților o arhitectură flexibilă, inclusiv accelerare încorporată și capabilități avansate de securitate, valorificând decenii de inovație.

Noile capabilități ale procesoarelor, asociate cu portofoliul extins de soluții validate pe scenarii de utilizare, vor permite clienților nostri să accelereze implementările în aplicații cloud, AI, HPC, conectivitate-comunicații și securitate.

Accelerare AI încorporată: Cele mai recente procesoare Intel® Xeon® Scalable oferă performanță, productivitate și simplitate procesarilor AI, care permit clienților să extragă informații valoroase din datele lor. Fiind singurele procesoare de datacenter cu accelerare AI încorporată, fac posibilă infuzarea AI în fiecare tip de procesare, de la aplicații edge până la comunicații si cloud. Cele mai recente optimizări hardware și software oferă performanțe de până la 1,5 ori mai mari în procesare AI față de competiție (luând in calcul un mix larg de 20 de tipuri uzuale de procesare AI).

Securitate încorporată: Cu sute de studii de cercetare și implementări de producție, plus capacitatea de a fi îmbunătățit continuu în timp, Intel SGX protejează codul și datele sensibile, prezentând cea mai mică suprafață de expunere la atacuri potențiale. Astfel, pot fi izolate și procesate până la 1 terabit de cod și date pentru a susține cerințele procesărilor uzuale. Combinate cu funcții noi, inclusiv Intel® Total Memory Encryption și Intel® Platform Firmware Resilience, cele mai noi procesoare Intel® Xeon® abordează cele mai presante probleme contemporane de securitate a datelor.

Accelerare criptografică încorporată: Intel Crypto Acceleration oferă performanțe revoluționare într-o serie de algoritmi criptografici importanți. Companiile care rulează procesări intensive în criptare, cum ar fi comercianții online care procesează milioane de tranzacții ale clienților pe zi, pot beneficia de această capacitate pentru a proteja datele clienților fără a afecta timpul de răspuns al utilizatorilor sau performanța generală a sistemului.

În plus, pentru a accelera sarcinile de lucru pe noile eXpertServer, dezvoltatorii de software își pot optimiza aplicațiile folosind programarea oneAPI deschisă, cross-architecture, fără limitările tehnice și financiare impuse de modelele proprietare tradiționale. Seturile de instrumente Intel® oneAPI ajută la exploatarea deplină a performanței procesorului în AI și a capacităților de criptare prin compilatoare avansate, biblioteci și instrumente de analiză și depanare.

Maguay, în calitate de producător și membru al Intel Partner Alliance Titanium Level (cel mai înalt nivel de certificare Intel), precum și singura companie cu expertiza certificată Intel HPC Specialist din România, are posibilitatea și resursele pentru a construi soluții personalizate – cu posibilități de testare și dimensionare in-house -  bazate întotdeauna pe cele mai noi tehnologii Intel. Standardizarea și utilizarea exclusivă a tehnologiilor celor mai noi și non-proprietare stau la baza tuturor soluțiilor Maguay, fiind unul dintre motivele pentru care compania a livrat, în ultimii ani, peste 1,000 noduri Maguay eXpertServer bazate pe familia Intel® Xeon® Scalable, către cel mai prestigios centrul de cercetare nucleară din lume, CERN.

Pentru detalii privind capabilitățile noilor servere și o ofertă detaliată, vă rugăm să ne contactați folosind formularul de contact dedicat sau pe e-mail, la sales@maguay.ro.

Despre Maguay Computers

Maguay este unul dintre cel mai importanți producători români de sisteme informatice: notebook-uri, PC-uri, servere și storage comercializate sub marca proprie.

Conform IDC, în ultimii 10 ani Maguay este cel mai mare producător român de servere - fiind singura companie românească prezenta constant în Top 5 Server vendors. În 2012, compania a fost premiată de către Intel Corporation la CeBIT, Hanovra pentru contribuția remarcabilă adusă în educarea clienților în utilizarea tehnologiilor de server Intel.

De asemenea, Maguay este un important integrator de proiecte informatice complexe - capabil să implementeze și să livreze „la cheie” soluții informatice hardware și software cu asigurarea unor servicii de suport tehnic de înaltă calitate. Brand-ul Maguay se diferențiază pe piața IT din România atât prin oferirea soluțiilor personalizate (hardware și software) în funcție de nevoile clienților, cât si din punctul de vedere al orientării către cele mai noi tehnologii, la un preț rezonabil.

Informații complete despre gama de produse ofertată: www.maguay.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/maguay-computers/maguay-anunta-lansarea-noilor-servere-maguay-expertserver-bazate-pe-cea-de-a-3-a-generatie-intel-xeon-scalable