Mihai Gruia Sandu te asteapta la Teatrul Foarte Mic

Locul desfasurarii: Teatrul Foarte Mic

Organizator: Teatrul Foarte Mic

Mihai Gruia Sandu te asteapta la Teatrul Foarte Mic

” Uită toate ştirile tari pe care le-ai văzut. Uită sfârşitul lumii, sângele, crimele şi violurile: în fiecare iarnă în Bucureşti mor 300 de persoane fără adăpost. Mor în linişte, în zăpadă şi în singurătate absolută. Între noi. Te-ai gândit vreodată că violenţa extremă e extrem de discretă? Bonus: o foarte tristă poveste de dragoste.”

CA PE TINE ÎNSUŢI de Maria Manolescu

Regia Radu Apostol Cu Mihai Gruia Sandu, Mihaela Rădescu, Viorel Cojanu Scenografia Adrian Cristea Grafica Daniel Bălănescu Muzica live Bobo Burlăcianu (BOBO de la FARA ZAHAR)

SAMBATA / 9 aprilie / ora 19.oo / TEATRUL FOARTE MIC /

Referinte :

”... Povestea e aproape un basm poetic, în care Maria şi Ion calcă pe plapumă ca înotînd în nămeţi de decembrie, ninşi de fulgi deşi (de polistiren...), spre adăpostul unei cabine telefonice care devine dintr-o dată mai mare, odată cu topirea zăpezii, levitînd (Ion), cu toiagul ridicat, compunîndu-se pe fundalul unui cer de noapte, cu lună hrăpăreaţă, desenate naiv, ca-n cărţile pentru copii cu omul din Lună...”/ Iulia POPOVICI / Observatorul Cultural /

”... Spectacolul lui Radu Apostol arată ca o carte cu poveşti. E făcut din desene naive, cu o lună dodoloaţă sau arcuită din care te aştepţi mereu să apară omul (din lună!), cu fluturi care se zbat (în stomac), cu fulgi uriaşi de zăpadă (grafica: Daniel Bălănescu). Songurile lui Bobo Burlăcianu sunt variante jazzy ale folclorului urban, cântate live. Ninsoarea "se cerne" la vedere, cu ventilatoare. Uneori au loc "minuni". Preotul Ioan se "înalţă" pentru a emite o nouă tablă a legilor: nu mă minţi, nu mă atinge, să nu însemnăm nimic unul pentru altul. Radu Apostol ascunde statisticile sociale în poezia basmelor, iar asta face spectacolul receptabil la mai multe nivele. Mihai Gruia Sandu face cel mai bun rol exclusiv dramatic al său de până acum, un personaj autoritar ca Moise care îşi gestionează cu economie sentimentele, Mihaela Rădescu oscilează între efervescenţă emotivă şi crize psihice, iar Viorel Cojanu joacă pe cartea furiosului neputincios. ”Ca pe tine însuţi” este o parabolă a iubirii care, în zilele noastre, a încetat să ne mai salveze.” / Oana STOICA / LiterNet /

”… Dupa ce am vazut piesa “Ca pe tine insuti”, de Maria Manolescu, la Teatrul Foarte Mic, pe 18 decembrie, am inceput sa-mi pun intrebari, pentru a ajunge la adevar: sa fi fost doar un spectacol despre oamenii strazii (zisi si homelesi)? Cu siguranta nu. Sa fi fost o parabola despre ura si violenta? Nici pomeneala. Sau o poveste despre iubire mascata, nevoia de afectiune si de empatie? Am decis ca ultima varianta e cea mai adecvata…” / Cristina MITREA / 4Arte /

Confirmare pana la data: 4 aprilie 2011

Participare: Taxa de participare