-
BUCURESTI - 18 septembrie 2012
Subiectul documentarului este extrem de actual in Romania unde nasterea este inca un eveniment de cele mai multe ori traumatic si traumatizant pentru mama si copil. In 2011, peste 45% din toate nasterile din Romania au fost nasteri medicalizate depasind cu mult rata recomandata de 15% OMS.
comunicatul de presa
-
BUCURESTI - 7 mai 2012
Asociatia Mame pentru Mame solicita noului Ministru al Muncii, Dna. Campeanu, sa includa in programul sau de guvernare masuri urgente pentru indreptarea injustitiilor facute mamelor din Romania in ultimii 2 ani, injustitii ce au afectat grav viata familiilor din Romania, determinand o grava scadere a natalitatii.
comunicatul de presa
-
BUCURESTI - 8 martie 2012
Dupa 2 ani de atacuri legislative mamele din Romania, am decis sa organizam o actiune publica in data de 8 Martie, ora 18 in Piata Universitatii unde se vor strange impreuna cu familiile pentru a canta imnul mamei De Ziua Ta Mamico in speranta ca, in sfarsit, vocea noastra va fi auzita de Guvernul Romaniei .
comunicatul de presa
-
BUCURESTI - 22 februarie 2012
Asociatia Mame pentru Mame isi va uni eforturile cu Alianta T.A.T.A. si va solicita o audienta noului Prim-ministru Razvan Ungureanu pentru a-l determina sa apere dreptul parintilor responsabili din Romania la predictibilitate si respect.
comunicatul de presa
-
BUCURESTI - 13 februarie 2012
Dupa o saptamana cu schimbari politice radicale care au monopolizat atentia publica, Asociatia Mame pentru Mame readuce in prim-plan situatia mamelor din Sibiu , cele care solicita cu hotarare autoritatilor sa le permita accesul in spital alaturi de copiii internati. Azi, 13 Februarie grupul de mame sibience se intalneste iarasi cu conducerea spitalului de pediatrie din Sibiu pentru a redacta o scrisoare comuna catre autoritati cerand deblocarea posturilor din spital (in prezent in spital sunt internati 76 de copii ingrijiti de 2 asistente si 2 infirmiere) si cresterea proportiei de apartinatori carora le este permis sa se interneze cu copiii lor (in special cu cei sub varsta de 3 ani, conform legii).
comunicatul de presa
-
BUCURESTI - 29 noiembrie 2011
Solutia gasita de AsociatiaMame pentru Mamese numeste 'BONA ZONALA' si se bazeaza pe principiul auto-organizarii comunitatii de femei dintr-o anumita zona: astfel, mamele care locuiesc in acelasi cartier isi lasa copii in grija uneibonezonale, pentru ca ele sa mearga la slujba. Serviciile bonei sunt evident remunerate insa beneficiile sunt reciproce: mamele impart costul serviciului, in timp ce bona are posibilitatea sa aiba un venit (stand acasa cu copilul sau daca si ea este mama).
comunicatul de presa