Autodesk sustine invatamantul tehnic din Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati prin donatii de software de specialitate

BUCURESTI - 13 octombrie 2010

Comunicat tip General in Tehnologie

Studentii Facultatii de Inginerie din Braila din cadrul Universitatii “Dunarea de Jos” beneficiaza gratuit de software profesional de proiectare de la Autodesk

Odata cu inceperea noului an universitar, compania americana Autodesk Inc., lider mondial in dezvoltarea de aplicatii software de proiectare 2D si 3D, a sustinut inca o data procesul educational tehnic din Romania.

Autodesk sustine studentii si profesorii oferindu-le aplicatii de proiectare 2D si 3D puternice, programe inovative si resurse concepute pentru ca generatia urmatoare de specialisti sa experimenteze ideile inainte de a le transpune in practica. Prin sprijinul acordat profesorilor pentru dezvoltarea cunostintelor in domenii precum educatie, stiinta, tehnologie, inginerie si matematica (STEM), Autodesk ii ajuta pe studenti sa se pregateasca pentru o cariera academica sau profesionala de succes.

In cadrul unui eveniment restrans, Autodesk a donat Facultatii de Inginerie din Braila, Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati, 25 de licente “Autodesk Education Suite for Industrial Design”. Evenimentul, organizat de Dl. Decan Conf.ec.dr.ing. Adrian Goanta, s-a bucurat de participarea Dl. Primar al orasului Braila, dr. ing. Aurel Simionescu, Dl. Inspector General I.S.J Braila, prof. Viorel Botea, Dl. Prof. dr. ing.h.c. Polidor, Paul Bratu – membru corespondent al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania, si Dl. Ing. Paul Roman, reprezentant Autodesk Inc. in Romania.

Suita “Autodesk Education Suite for Industrial Design” destinata proiectarii 3D in domeniul mecanic include aplicatii software profesionale de ultima generatie precum AutoCAD, AutoCAD Inventor Professional Suite, Autodesk Showcase, Autodesk SketchBook Pro, Autodesk Alias Automotive si Autodesk 3ds Max Design si vor fi utilizate in cadrul Facultatii de Inginerie din Braila, catedra Stiinte Ingineresti si Management.

Beneficiarii directi ai acestor programe vor fi studentii ce urmeaza cursurile de specializare in Ingineria Sistemelor Biotehnice si ecologice (Anul I), Utilaje de constructii / Ingineria si managementul resurselor tehnologice in constructii si Ingineria economica in domeniul mecanic (Anul II) si Analiza asistata de calculator a dinamicii masinilor si echipamentelor tehnologice (Anul II Master).

Colaborarea dintre Autodesk si Facultatea de Inginerie din Braila dureaza inca din anul 2002 cand, pe fondul parteneriatului strategic cu Ministerul Educatiei, firma americana a oferit Facultatii, cu titlu de donatie, 105 licente pentru aplicatii software de ultima generatie.

Despre Man and Machine RO SRL, Distribuitor Autorizat Autodesk

Despre Autodesk
Autodesk Inc. este lider mondial in dezvoltarea de aplicatii software de proiectare 2D si 3D destinate pietelor de proiectare mecanica, arhitectura, constructii, infrastructura, media si entertainment. Din momentul aparitiei pe piata a aplicatiei AutoCAD, in 1982, Autodesk a dezvoltat cel mai mare portofoliu de solutii complete pentru modelare digitala 3D, oferind utilizatorilor posibilitatea de a-si testa ideile inainte de a le pune in practica. Companiile aflate in clasamentul „Fortune 1000” se bazeaza pe instrumentele oferite de Autodesk pentru a vizualiza, simula si analiza performanta in conditii reale, inca de la primele faze ale procesului de proiectare, pentru a economisi timp si bani, pentru a creste productivitatea si calitatea produselor si pentru a sustine procesul de dezvoltare . Pentru mai multe informatii despre compania Autodesk, cu sediul in San Rafael, California, vizitati: www.autodesk.com.

Mihaela Dumitrascu
PR Specialist
Man and Machine Romania, Distribuitor Autorizat Autodesk
mihaela.dumitrascu@manandmachine.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/man-and-machine-ro-srl-distribuitor-autorizat-autodesk/autodesk-sustine-invatamantul-tehnic-din-universitatea-dunarea-de-jos-din-galati-prin-donatii-de-software-de-specialitate