De ce aleg din ce in ce mai multe companii sa investeasca intr-o certificare ISO?

BUCURESTI - 20 decembrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Juridic

Exista mai multe motive care pot determina o companie, indiferent de industria din care face parte, sa investeasca intr-o certificare ISO . Unele dintre ele fac acest pas in scopul de a-si imbunatati reputatia. Altele, pentru a crea conditii optime de siguranta pentru angajati sau chiar pentru a creste gradul de satisfactie, atunci cand vine vorba de clienti. Cert este ca o certificare ISO reprezinta o investitie de durata, care poate aduce numeroase beneficii unei companii.

certificare ISO

Standardele ISO sunt create pentru a le oferi companiilor indrumarea de care au nevoie, astfel incat  sa creasca eficienta si in acelasi timp, sa reduca pierderile si costurile suplimentare. Multe companii dispun de resursele necesare pentru a creste intr-un domeniu anume, doar ca nu poseda informatiile necesare pentru le folosi intr-un mod cat mai eficient. Secretul eficientei este consistenta si tocmai de aceea, companiile trebuie sa se concentreze pe acest aspect.

Companiile care planuiesc sa se dezvolte la nivel international trebuie sa ia in considerare standardele de certificare ISO, intrucat sunt recunoscute global. Multe firme din diferite tari, care au aplicat aceste standarde, au observat o crestere a eficientei si a productivitatii, ceea ce le-a dat de inteles ca au luat o decizie buna pentru viitorul lor in industrie. Prin intermediul unei certificari ISO, companiile isi pot crea o reputatie buna chiar si dincolo de granite.

Certificarea ISO si reducerea riscurilor

Reducerea riscurilor reprezinta unul din cele mai populare beneficii aduse de o certificare ISO, intrucat companiile care respecta aceste standarde, au o idee destul de clara despre pasii ce trebuie urmati pentru a depista in timp util riscurile si totodata, pentru a le remedia. Firmele certificate ISO stiu ce trebuie sa faca in momentul in care apar probleme, astfel incat pierderile sa fie cat mai mici, iar activitatea companiei respective sa-si revina rapid.

Bineinteles, certificarea ISO nu ajuta companiile sa depisteze doar riscurile, ci si oportunitatile, astfel incat sa aiba posibilitatea sa profite de ele. Riscurile si oportunitatile trebuie identificate si monitorizate in mod periodic, pentru ca masurile necesare sa fie implementate la momentul potrivit. Exista riscuri care pot fi tolerate de o companie, dar si riscuri care au nevoie de o interventie speciala, pentru a nu duce la pierderi peste nivelul la care pot fi suportate.

Companiile cu certificare ISO au o reputatie mai buna pe piata

Nu este de mirare faptul ca atunci cand un potential client are de ales intre o companie care are certificare ISO si una fara, va alege prima varianta. Certificarea ISO le ofera clientilor un grad ridicat de incredere, intrucat reprezinta o dovada ca firma respectiva respecta standardele globale de calitate. Produsele si serviciile oferite de astfel de companii se ridica la standarde internationale, ceea ce determina un numar mult mai mare de oameni sa apeleze la ele.

In final, beneficiile pe care le aduce o certificare ISO pot ajuta companiile care investesc in ea sa depaseasca situatiile dificile cu un numar cat mai mic de pierderi si totodata, sa profite de oportunitati la momentul potrivit. Clientii isi doresc intotdeauna sa apeleze la serviciile unei companii de incredere, care pun pe primul loc satisfactia lor. Respectand standardele ISO, orice firma poate sa ajunga la acest nivel.

Taguri: certificare iso
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/management-certification/de-ce-aleg-din-ce-in-ce-mai-multe-companii-sa-investeasca-intr-o-certificare-iso