Verighete semnate David Sandu – o premiera in bijuteria de autor din Romania

BUCURESTI - 23 septembrie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

David Sandu lanseaza primele colectii de verighete sub semnatura sa, oferind o interpretare in stil propriu a principiului din spatele rezistentei cuplului in timp – complementaritatea.

Se intampla probabil foarte rar in lume ca verighetele sa isi faca loc in peisajul bijuteriei de autor. In Romania, nu a existat pana acum nicio tentativa de interpretare a obiectului si a semnificatiei lui.
David Sandu are o viziune foarte coerenta asupra a ceea ce inseamna sau ar trebui sa insemne verigheta, precum si asupra vietii de cuplu, a mariajului in general. La David Sandu exista placerea conceptualizarii si a gasirii si exprimarii sensurilor, iar verigheta, ca obiect si simbol pastrat de secole, a fost un teritoriu propice explorarilor de acest fel.

In general, verigheta este privita ca un simbol al uniunii. La inceputuri, ea era oferita de catre barbat femeii, intr-un gest similar cuceririi unui teritoriu. Erau vremurile in care relatia de cuplu era una de subordonare. Lucrurile au evoluat iar verigheta a ajuns sa fie un obiect care identifica statusul marital al purtatorului, de multe ori neavand alt rol decat ca satisface gustul estetic al sotilor.

David Sandu vede insa lucrurile altfel. El crede ca verigheta ar trebui sa poarte in ea semnificatia gestului de asumare a uniunii in niste termeni extrem de actuali. Totul sta sub conceptul de complementaritate.
In vremurile acestea, un cuplu complementar este un cuplu matur, care isi pretuieste diferentele la fel de mult cum isi pretuieste asemanarile; este un cuplu care munceste pentru relatie, care nu se ascunde in spatele a ‘ceea ce ar trebui sa fie’ si care se evalueaza sincer, cautand la unison calea fericirii. Identitatea, subordonarea sunt modele de cuplu care nu mai functioneaza in mod real, sunt doar mentinute din ratiuni care nu au legatura cu ideea de ‘relatie’.

Colectiile de verighete care au derivat din aceasta interpretare artistica ofera diverse scenarii de complementaritate in cuplu, iar denumirile lasa sa se intrevada aceste scenarii: Crossroads, Memories, Serenitiy, Dualism, Perfect Imperfection, Reciprocity.

*Verighetele sunt disponibile la comanda si pot fi personalizate.

Despre Mandala Creativ

Nascut in 1974 in Bucuresti intr-o familie de artisti, David Sandu isi incepe drumul de bijutier ca ucenic, la 13 ani, in atelierul maestrului Vlad Gherghiceanu. Azi, David Sandu si-a asumat limpede directia artistica: el face bijuterie de autor, adica o bijuterie care se sustrage simplei functii decorative.
Pe scurt :
- Studii private de bijuterie intre 1989 si 1992
- Obtine diploma de absolvire a Academiei de Arte din Bucuresti in 2004
- Incepand din 1996, participa la numeroase expozitii organizate in Bucuresti, Venetia, Basel, Bruxelles, etc.
- In 2005 isi deschide propria galerie in Bucuresti, impreuna cu asociata sa, Ioana Andrei
- In 2007 obtine Premiul Intai al Tahitian Pearls Trophy, East European Region, category Ring
- In 2008 este primul roman care participa la prestigioasa expozitie internationala INHORGENTA Europe, cel mai important targ european de design de bijuterie, organizat la Munchen
- In 2009 a fost selectat la Design Podium - Inhorgenta 2009.

Atelier David Sandu:
Str. Smardan nr. 30, etaj 1, Bucuresti
Telefon: 0721 451 693 / 0723 582 599

davidsandu@davidsandu.ro