Tabăra pentru copii , Engleza prin teatru in Romania la a patra ediție, moderator regizor britanic, ateliere de teatru in limba engleza, in Bucuresti

BUCURESTI - 25 martie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Cursuri

Tabăra educațională pentru copii “Engleza prin teatru" cu moderator regizor britanic, va avea loc în acest an la Piatra Neamț în perioada 26 iunie-9 iulie.
Ajunsa la a patra ediție, tabăra este organizată de Mara Study Turism tot în colaborare cu Bezna Theatre, companie de teatru din Marea Britanie. La cursuri sunt așteptați copii cu vârste între 10 și 15 ani care vor învăța engleza prin teatru și-și vor dezvolta abilitățile de comunicare in limba engleza cu regizorul britanic Nico Vaccari. Capacitatea taberei este de 30 de locuri iar iÎnscrierile in tabara au demarat deja.
Părinții și copiii care vor să testeze abilitățile artistice si lingvistice, pot participa la atelierele de teatru in limba engleza desfășurate în București, sub îndrumarea aceluias regizor. Modulul 3 al acestor ateliere de teatru in limba engleza din Bucuresti va incepe in luna aprilie.
Tabara de Engleza prin teatru din acest an va avea ca subiect o tema de interes general, responsabilitatea individuala, planeta in criza, discriminarea intre specii si se va desfasura sub motto-ul Viitorul este al tau!

tabara engleza prin teatru

tabara engleza prin teatru

 Once again, I have throughly enjoyed working alongside Mara Study Turism with my Theatre company BÉZNĂ Theatre to create the educational program "English through theatre" Mara Study Turism is a very important company because it recognises the importance of art to us all whether we know it or not. Art is education. The children left the camp more free, more open and more passionate for life. 

Director Nico Vaccari - theatre coordinator BEZNA Theatre

Primele trei ediții ale taberei "Engleza prin teatru" au fost organizate la Râșnov (2013), Belciugatele (2014) și Bran (2015), bucurându-se de un real succes. În cele trei ediții ale taberei organizate de Mara Study Turisn până în prezent, 98 de copii au participat și și-au imbunătățit cunoștințele de comunicare in limba engleză. Dintre aceștia, zece au revenit și au fost prezenți la cel puțin două ediții, în timp ce trei dintre copii frecventează si atelierele de teatru în limba engleză care au loc în București sub coordonarea britanicului Nico Vaccari.   La edițiile anterioare s-au montat piesele de teatru Visul unei nopți de vară și Macbeth de William Shakespeare, iar anul trecut copiii au creat scenete inspirate din viață, pe tema De ce facem rău!, în acest an regizorii, vorbitori nativi de engleza doresc o abordare îndrăzneață a unui subiect actual care afectează direct viața participanților. Regizorii britanici vor porni de la tema încălzirii globale și în jurul ei, împreună cu copiii, vor scrie o serie de scene contemporane care să exploreze tema responsabilității individuale și colective, ideea de discriminare între specii, fenomenul consumerist și subiectul planetei în criză.   “Participanții vor analiza, recrea și juca situații de viață pe care le-au întâlnit, încercând să înțeleagă de ce se topesc ghețarii, de ce dispar specii și de ce ne prefacem că nu vedem. Astfel, participanții sunt încurajați să vadă care este rolul social al teatrului și să-și descopere potențialul actoricesc”, declară Camelia Cojocărescu, Director Programe Mara Study Turism.  

Protagoniștii spectacolului final sunt copiii

  De remarcat faptul că în acest an, copiii vor avea posibilitatea să-și aleagă programul dorit: curs de teatru în limba engleză sau curs de limbă engleză, curs de modelaj în lut.Cursurile au loc dimineața, iar după-amiază sunt organizate workshop-uri.  Evenimentul final, în limba engleza, va fi un manifest pentru schimbare și o încercare a copiilor să afle de ce planeta este în criză și cum o putem salva.    Tabăra din acest an se va desfășura într-un parc, zonă de agrement (Activ Park), un loc special care oferă o diversitate de activități sportive și recreative, într-un peisaj unic la poalele pădurii Almaș, la doar 15 km de Piatra Neamt.

  Regizorii britanici și sculptorița româna Bianca Mann

  Programele educaționale“Engleza prin teatru” sunt coordonate de britanicul Nico Vaccari si de regizoarea britanică de origine română Sânziana Koenig, ambii regizori fiind absolvenți ai University of the Art - Drama Centre London.  Pentru cursurile de modelaj în lut, Mara Study Turism a adus în echipa profesorală un reputat artist plastic, sculptorița Bianca Mann.  

Teatru cu regizor britanic și la București 

Din septembrie 2015, pentru copiii cu vârste între 9 – 12 ani și 13 – 17 ani, Mara Study Turism desfășoară ateliere de teatru în engleză. Scopul acestor ateliere este exersarea comunicării in limba engleză cu profesor vorbitor nativ de engleză, dezvoltarea personală prin activitățile specifice artei actorului, dobândirea ușurinței în comunicare, exprimarea liberă în fața audienței, înțelegerea limbajului trupului.   Nico Vaccari a studiat regia de teatru la faimosul conservator de teatru Drama Centre London, iar in 2014, piesa Crime, scrisă și regizată de el a fost desemnată ca a doua cea mai bună piesă din România de către renumitul critic de teatru Iulia Popovici în ziarul “Adevărul”. În 2014, la Festivalul Internațional de Teatru de la Suceava, piesa Crime a câștigat premiul pentru cea mai bună piesă de teatru, cea mai bună regie și premiul pentru cel mai bun actor. Nico Vaccari, în calitatea sa de Co-artistic director al Teatrului Bezna, o companie de teatru recunoscută ca un militant activ împotriva inegalităților sociale, este implicat activ în viața teatrului independent românesc

Despre Mara Study

Mara Study Turism este o agentie de turism educational, parte din Mara Travel Group. Succesul activitatii sale se datoreaza experientei de peste 24 ani in turismul din Romania, competentei personalului si a partenerilor sai.
În peste 19 ani de turism educațional, Mara Study Turism împreună cu colaboratorii sai externi selectati cu multa atentie, institutii de invatamant prestigioase din lume, a reușit să ofere programe educaționale "la cheie" pentru mai bine de 3500 de copii și tineri român in tari precum: Marea Britanie, Irlanda, Austria, Franța, Germania, Elveția, Spania, Italia, Malta, SUA, Canada, Japonia, etc.