Mare Nostrum dă startul evenimentelor, din cadrul Zilei Internaţionale a Mării Negre

Locul desfasurarii: Constanta

Organizator: ONG Mare Nostrum

Mare Nostrum dă startul evenimentelor, din cadrul Zilei Internaţionale a Mării Negre

Mare Nostrum anunţă lansarea concursurilor de fotografie, presă scrisă de mediu şi presă audio – vizuală de mediu. Acestea fac parte din cadrul Zilei Internaţionale a Mării Negre, care a fost stabilită pe data de 31 octombrie, în urma adoptării Planului Strategic de Acţiune, pentru Marea Neagră, din anul 1996. Perioada de înscriere, pentru cele trei concursuri, este 15 septembrie – 15 octombrie 2010, iar tematica este „Marea Neagră mai aproape de tine”.
Concursul Naţional de Fotografie de Mediu se adresează tuturor pasionaţilor de artă fotografică. Doritorii se pot înscrie, în concurs, trimiţând două fotografii, creaţie proprie, în format digital, alb – negru sau color, care să fie din anul curent şi să aibă dimensiunile 1024 X 768 px DPI. De asemenea, participanţii trebuie să opteze pentru una dintre categoriile de concurs: biodiversitatea marină sau poluarea ţărmului şi a apei. Criteriile, pe baza cărora se va face jurizarea, sunt: originalitatea modului de abordare, creativitatea, încadrarea în tematica dată, utilizarea tehnicilor specifice în realizarea compoziţiei, promovarea responsabilităţii sociale şi ecologice faţă de mediul marin. Data limită de înscriere, în concurs, este 15 octombrie, iar decernarea premiilor va avea loc, la Constanţa, în perioada 26 – 31 octombrie 2010.
Concursul Naţional de Presă Scrisă de Mediu urmăreşte să dea o mână de ajutor ecosistemului Mării Negre, prin încurajarea demersurilor jurnalistice, care se fac, în acest domeniu. Sunt invitaţi să se înscrie, la concurs, jurnalişti, care au abordat, în materialele lor, de până acum, tematici precum: zona costieră românească, biodiversitatea, situaţia ariilor protejate, nereguli în aplicarea legislaţiei de mediu, precum şi alte subiecte de mediu. Aceştia pot trimite maxim 2 materiale de presă (pe e – mail sau prin poştă), cu tematici de mediu, publicate în decursul anului 2010.
Concursul Naţional de Presă Audio – Vizuală de Mediu se află la prima ediţie şi se adresează atât producătorilor, cât şi moderatorilor de Radio şi TV. Singurele reguli sunt ca materialele să abordeze problematici de mediu şi să fie din anul curent. Sunt aşteptaţi să se înscrie moderatorii şi producătorii de Radio şi TV, care au abordat subiecte, respectiv formate de emisiuni, în care au dezbătut tematici, precum: zona costieră românească, biodiversitatea, situaţia ariilor protejate, nereguli în aplicarea legislaţiei de mediu, precum şi alte subiecte de mediu, din România, pot trimite maxim 1 aplicaţie, însoţită de un formular de înscriere.
„Aceste concursuri au devenit, deja, o tradiţie, pentru ONG Mare Nostrum. Ne bucurăm, de fiecare dată, când avem posibilitatea de a mobiliza oameni, care sunt la fel de preocupaţi, ca şi noi, de situaţia ecosistemului Mării Negre. Sperăm să răspundă pozitiv provocării noastre şi să ofere, prin demersurile lor, un exemplu de bună practică, în direcţia protejării biodiversităţii marine şi a zonei costiere româneşti”, a declarat Mihaela Cândea, director executiv Mare Nostrum.
Juriul va fi alcătuit din specialişti, care vor alege materialele câştigătoare, pe baza unor criterii clare de jurizare. Cei interesaţi pot afla mai multe informaţii de pe site – ul organizaţiei www.marenostrum.ro, de unde pot descărca şi formularele de înscriere, pentru concursuri. Decernarea premiilor va avea loc, la Constanţa, în perioada 26 – 31 octombrie 2010. Mai multe informaţii, despre juriu şi premii, vor fi făcute publice, în perioada următoare.
Sponsor: OMV – Petrom
Parteneri media: Observator de Constanţa, Jurnalul de Constanţa, Constănţeanul.com


MARCELA ROMAN
RESPONSABIL PR
ONG MARE NOSTRUM

Despre MARE NOSTRUM

Mare Nostrum este o organizaţie deschisă tuturor cetăţenilor preocupaţi de degradarea mediului litoralului românesc, a cărei misiune este de a determina schimbarea practicilor şi atitudinilor actuale ale comunităţilor locale, factorilor de decizie şi altor grupuri de interese, cu cele care asigură conservarea şi utilizarea raţională a resurselor naturale din zona costieră românească. Punând accentul pe parteneriat şi respectul faţă de mediul înconjurător, Mare Nostrum activează în direcţia conştientizării publice, a educaţiei pentru mediu şi a presiunii faţă de factorii decizionali, pentru protecţia efectivă a mediului Mării Negre şi zonei costiere româneşti.

Participare: Intrare libera