Targul de solutii eco

Locul desfasurarii: Delfinariu Constanta

Organizator: ONG Mare Nostrum

Targul de solutii eco

ONG Mare Nostrum marchează, în fiecare an, Ziua Internaţională a Mării Negre, prin organizarea unor evenimente publice de informare şi conştientizare a cetăţenilor, cu privire la necesitatea protejării mediului înconjurător. O altă activitate, din rândul celor deja propuse, în cadrul ediţiei de anul acesta, este Târgul de soluţii eco. Evenimentul va avea loc, în data de 26 octombrie, la Delfinariu, începând cu orele 16.00. Scopul acestuia este de a promova soluţii, la îndemâna oricui, pentru un stil de viaţă prietenos cu mediul.
Concursul se adresează elevilor, din instituţiile de învăţământ constănţene. Fiecare instituţie se poate înscrie, în concurs, cu una, sau mai multe echipe, de maxim 10 elevi, coordonate de unul sau mai mulţi profesori. Echipele trebuie să identifice produse/obiecte, din viaţa de zi cu zi, care pot reprezenta o alternativă eco. Domeniile, din care vor fi identificate produsele/obiectele, sunt: gospodărie, loc de muncă (atât pentru munca de birou, cât şi de teren), mediul şcolar etc.
Alternativele eco, propuse de elevi, trebuie să se concretizeze într-un produs/obiect ecologic, care să-l înlocuiască pe cel standard. Acestea trebuie să aibă o aplicabilitate foarte răspândită, în viaţa de zi cu zi, astfel încât oricine să fie capabil să le folosească, depunând un efort minim. Soluţiile eco vor fi însoţite de o descriere a produsului/obiectului final, a principiului de utilizare şi funcţionare, a avantajelor prezentate de folosirea noului produs/obiect, precum şi a aplicabilităţii sale, în viaţa cotidiană.
„În perioada 15 – 20 octombrie 2010 va avea loc o selecţie a celor mai bune alternative eco, criteriile fiind originalitate, aplicabilitate şi creativitate. Echipele, care trec de selecţie, vor avea ocazia de a-şi expune creaţiile, în cadrul unei expoziţii publice, în data de 26 octombrie. Vor fi premiate cele mai bune 3 soluţii identificate. De asemenea, toţi participanţii, la expoziţie, vor primi diplome, materiale promoţionale şi vor avea parte de o surpriză, oferită de Mare Nostrum şi Delfinariu”, a declarat Mihaela Cândea, director executiv Mare Nostrum.
Înscrierea se realizează exclusiv, pe baza unui formular, până la data de 15 octombrie 2010. Mai multe informaţii, despre eveniment, pot fi regăsite pe site – ul www.marenostrum.ro sau solicitate la adresa de e – mail office@marenostrum.ro.
Sponsor: OMV – Petrom
Parteneri media: Observator de Constanţa, Jurnalul de Constanţa, Constănţeanul.com, Radio Sky, Fotografa.ro


MARCELA ROMAN
RESPONSABIL PR
ONG MARE NOSTRUM

Despre MARE NOSTRUM

Mare Nostrum este o organizaţie deschisă tuturor cetăţenilor preocupaţi de degradarea mediului litoralului românesc, a cărei misiune este de a determina schimbarea practicilor şi atitudinilor actuale ale comunităţilor locale, factorilor de decizie şi altor grupuri de interese, cu cele care asigură conservarea şi utilizarea raţională a resurselor naturale din zona costieră românească. Punând accentul pe parteneriat şi respectul faţă de mediul înconjurător, Mare Nostrum activează în direcţia conştientizării publice, a educaţiei pentru mediu şi a presiunii faţă de factorii decizionali, pentru protecţia efectivă a mediului Mării Negre şi zonei costiere româneşti.

Participare: Intrare libera