Votează-ţi favoritul online!

Constanta - 2 noiembrie 2010

Comunicat tip General in ONG

ONG Mare Nostrum dă startul votării online a fotografiilor, din cadrul Concursului Naţional de Fotografie de Mediu, care pot fi accesate pe site – ul zimn.marenostrum.ro. Creaţiile, care au fost acceptate, în concurs, pot fi votate până la data de 7 noiembrie, în vederea stabilirii câştigătorului publicului.

Concursul s-a desfăşurat în perioada 15 septembrie – 15 octombrie şi a avut ca tematică „Marea Neagra mai aproape de tine”. Acesta s-a adresat tuturor pasionaţilor de fotografie, care au dorit ca, prin creaţiile lor, să tragă un semnal de alarmă asupra problemelor cu care se confruntă zona costieră românească.
Vor fi acordate două premii: premiul I şi premiul publicului, pentru concursul online. Câştigătorul premiului I va fi stabilit de către un juriu format din 2 specialişti în artă fotografică, un reprezentant OMV – Petrom şi un reprezentant al Mare Nostrum. Criteriile, pe baza cărora se va face jurizarea, sunt: originalitatea modului de abordare, creativitatea, încadrarea în tematica dată, utilizarea tehnicilor specifice în realizarea compoziţiei, promovarea responsabilităţii sociale şi ecologice faţă de mediul marin. Cel de-al doilea premiu va fi acordat, la finalul concursului online, ca urmare a votului publicului.
„Creaţiile, pe care le-am primit, anul acesta, ne demonstrează, o dată în plus, că există destui oameni interesaţi de mediul înconjurător. Fotografiile au reuşit să surprindă atât frumuseţea biodiversităţii marine, cât şi gravele probleme cu care se confruntă litoralul românesc. Aşadar, cât deliberează juriul, aşteptăm şi publicul să-şi aleagă favoritul”, a declarat Mihaela Cândea, director executiv ONG Mare Nostrum.

* * *
Concursul Naţional de Fotografie de Mediu face parte din cadrul evenimentului “Ziua Internaţională a Mării Negre”.
Un eveniment realizat cu susţinerea financiară a OMV – PETROM
Parteneri media: Observator de Constanţa, Jurnalul de Constanţa, Constănţeanul.com, Radio Sky, Fotografa.ro, Fotonatura.ro, Telliso

Despre Mare Nostrum

Mare Nostrum este o organizaţie deschisă tuturor cetăţenilor preocupaţi de degradarea mediului litoralului românesc, a cărei misiune este de a determina schimbarea practicilor şi atitudinilor actuale ale comunităţilor locale, factorilor de decizie şi altor grupuri de interese, cu cele care asigură conservarea şi utilizarea raţională a resurselor naturale din zona costieră românească. Punând accentul pe parteneriat şi respectul faţă de mediul înconjurător, Mare Nostrum activează în direcţia conştientizării publice, a educaţiei pentru mediu şi a presiunii faţă de factorii decizionali, pentru protecţia efectivă a mediului Mării Negre şi zonei costiere româneşti.

MARCELA ROMAN
RESPONSABIL PR
ONG MARE NOSTRUM
office@marenostrum.ro