A 48a Adunare Generala C.L.I.P.S.A.S. are loc pentru prima oara in istorie in Romania

BUCURESTI - 15 mai 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

CLIPSAS – CENTRUL DE LEGĂTURĂ ŞI INFORMARE A PUTERILOR MASONICE SEMNATARE ALE APELULUI DE LA STRASBOURG a luat naştere pe data de 22 ianuarie 1961 si are la bază respectarea suveranităţii, a credinţelor, riturilor şi simbolurilor, ducând astfel la formarea unui Lanţ de Uniune Masonica Universala.

A 48a Adunare Generala C.L.I.P.S.A.S. are loc pentru prima oara in istorie in Romania

În acest an, Marea Lojă Feminină din România a fost mandatată să organizeze cel de-al 48-lea Colocviu şi Adunarea Generală a Lanţului Masonic Universal CLIPSAS în Bucureşti, în perioada 20-25 mai.

Marea Lojă Feminină a României, cea mai veche Mare Lojă Feminină din lume, reafirmă cu această ocazie ataşamentul său faţă de principiile de Libertate, de Toleranţă, de respect faţă de ceilalţi şi faţă de sine. Asumându-şi misiunea de a ridica nivelul de moralitate, de spiritualitate, de toleranţă şi de înţelegere a membrilor societăţii româneşti în contextul mişcării masonice universale, Marea Lojă Feminină din România îndeplineşte vocaţia căutării constante şi fără limite a Adevărului şi Justiţiei, precum şi a cultivării unităţii în diversitate.

Într-un secol în care avem nevoie mai mult ca oricând de valori morale, Anca Nicolescu, Mare Maestră a Marii Loje Feminine din România, apreciază că aura masonilor trebuie să se propage, în măsura posibilităţilor, şi în afara tradiţionalelor loji. Etica francmasonului, onorabilitatea şi carisma lui poate răspândi o influenţă benefică în orice situaţie, ceea ce înseamnă că masonii, indiferent de sorginte sunt membrii ai umanităţii, în general, şi ai României în particular. Implicarea lor activă în provocările pe care le traversează umanitatea şi societatea modernă a secolului XXI devine astfel, un preţios act de civism.

La Reuniunea CLIPSAS cu tema:
Cum utilizăm noile tehnologii pentru a difuza valorile Masoneriei în lumea profană? sunt anunţate importante delegaţii, luări de cuvânt şi intervenţii ai unor remarcabili reprezentanţi ai Puterilor Masonice din peste 60 de ţări.

Dezbaterile celui de-al 48-lea Colocviu CLIPSAS, organizat de Marea Lojă Feminină a României sunt deschise tuturor, masoni sau reprezentanţi ai societăţii civile, acelora care doresc să participe şi sunt interesati de preocupările francmasoneriei în lume. Considerăm extrem de binevenită discutarea de către publicul român a acestui subiect, căruia nu i s-a acordat destulă atenţie.

Persoanele interesate să participe la Colocviu pot obţine programul, acreditările şi invitaţiile de la adresele:
malofero@aol.com , secreatariat.mlfr@yahoo.fr tel.mob 0722 627 814

Secretariat General M.L.F.R

Despre MAREA LOJA FEMININA A ROMANIEI

Marea Loja Feminina a Romaniei
ASOCIAŢIE LEGAL CONSTITUITĂ CONFORM DECIZIEI NR. 139/PJ/2004 DIN 30.06.2004 BUCUREŞTI
e-mail: malofero@aol.com
Secretariat Gegeneral M.L.F.R.
Str. Mecet nr.21
tel\fax: 021 252 13 52
malofero@aol.com , secreatariat.mlfr@yahoo.fr tel.mob 0722 627 814

malofero@aol.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/marea-loja-feminina-a-romaniei/a-48a-adunare-generala-c-l-i-p-s-a-s-are-loc-pentru-prima-oara-in-istorie-in-romania