MAREA LOJA FEMININA A ROMANIEI CEA MAI VECHE MARE LOJA FEMININA DIN LUME A FOST FONDATA LA 1 MARTIE 1922

BUCURESTI - 10 mai 2007

Comunicat tip General in Social

Marea Loja Feminina a Romaniei organizeaza, sambata, 12 mai la ora 10 :00 .in auditoriul Hotelului Novotel din Bucuresti cu ocazia Aniversarii a 85 de ani a M.L.F.R., un Colocviul Internaţional cu tema:
„Misiunea si perspectivele Francmasoneriei in societatea moderna a celui de al treilea mileniu”

MAREA LOJA FEMININA A ROMANIEI CEA MAI VECHE MARE LOJA FEMININA DIN LUME A FOST FONDATA LA 1 MARTIE 1922

In zilele de 12 si 13 mai 2007 vor avea loc la Bucuresti, festivitatile aniversare a 85 de ani de la fondarea Marii Loji Feminine din Romania. Miscarea masonica feminina este insa mult mai veche. Este consemnat documentar ca, la 25.01.1883, cele doua fiice ale Marealui Maestru al Marii Loji Nationale Romane Costache M. Moroiu, Elena si Maria, au fost initiate in loja «Steaua Sudului».
Ziua de 12 mai 2007 este consacrata reuniunilor stiitifice. Academicieni si cercetatori stiintifici vor dezbate, incepand cu ora 10, in sala auditoriului de la Hotel Novotel (Calea Victoriei) tema: Misiunea si perspectivele Francmasoneriei in societatea moderna a celui de-al treilea mileniu. Colocviul are un caracter international, la el participand si delegatii unor Mari Puteri Masonice, Suverani Mari Comandori, Mari Maestri.
Cu aceasta ocazie va fi lansat volumul Constitutiile si regulamentele Ritului Scotian Antic si Acceptat care cuprinde documente fundamentale ale Francmasoneriei elaborate in 1762 si 1786, Declaratia de principii si Regulamentele generale al Supremului Consiliu pentru Romania.
Aniversarea prilejuieste si evocarea contributiei Francmasoneriei din Romania, in totalitatea ei, la renasterea nationala, la faurirea Romaniei moderne, la cucerirea independentei si suveranitatii nationale, la constituirea statului national unitar.
La festivitatile ce vor avea loc la Bucuresti, în perioada 11-14 mai, 2007. cu prilejul aniversării a 85 de ani de la fondarea Masoneriei Feminine din Romania , participa delegati ai mai multor Obediente Masonice din lume si din tara alaturi de reprezentanti ai societatii civile romane.
Plecand de la dezideratul unei miscari masonice de elita si coerenta pe teritoriul national, consideram Aniversarea celei mai vechi Mari Loji Feminine din lume motiv de mandrie nationala si o ocazie de a prezenta publicului larg idealurile, principiile si aspiratiile acestei miscari Universale la care femei de renume din Romania au aderat dea lungul timpurilor. Ca si multi masoni din Romania, indiferent de obedienta din care facem parte, credem cu tarie ca Masoneria trebuieste sa serveasca urbea,sa fie romana, unica si indivizibila in teritoriul national si suntem ferm hotarate sa militam pentru implinirea idealurilor prin care stramosii nostri au dus Romania alaturi de popoarele si tarile Europei si Lumii in marele lant Universal al Masoneriei.
La aniversarea lor, femeile din masoneria romana, asa cum au facut-o din totdeauna de-a lungul zbuciumatei noastre istorii, adreseaza un Apel la unitate.

BIROUL DE PRESA
M.L.F.R.


Pentru informatii suplimentare: 0744129047

Despre MAREA LOJA FEMININA A ROMANIEI

Marea Loja Feminina a Romaniei
ASOCIAŢIE LEGAL CONSTITUITĂ CONFORM DECIZIEI NR. 139/PJ/2004 DIN 30.06.2004 BUCUREŞTI
secretariat Str. Mecet 21 Bucuresti
e-mail: malofero@aol.com
Secretariat M.L.F.R.
malofero@aol.com