CU OCAZIA SOLSTITIULUI DE VARA MASONI DIN DIFERITE MARI LOJI DIN ROMANIA SI STRAINATE AU CELEBRAT IMPREUNA CU FAMILIILE SI PRIETENII LOR ACEASTA IMPORTANTA SARBATOARE A RITULUI SCOTIAN ANTIC SI ACCEPTAT.

BUCURESTI - 26 iunie 2008

Comunicat tip General in Media / Publicitate

LA CLUBUL DIPLOMATIC MASONII DE RIT SCOTIAN ANTIC SI ACCEPTAT AU APRINS FOCURILE TRADITIONALE ALE SF.IOAN DE VARA CONFORM OBICEIULUI SECULAR PE 24 IUNIE DATA CARE ANUL ACESTA COINCIDE SI CU CEA DE A CCXC-a ANIVERSARE A FONDARII MARII LOJI A ANGLIEI DATA CONSIDERATA INCEPUTUL MASONERIEI SPECULATIVE

CU OCAZIA SOLSTITIULUI DE VARA MASONI DIN DIFERITE MARI LOJI DIN ROMANIA SI STRAINATE AU CELEBRAT IMPREUNA CU FAMILIILE SI PRIETENII LOR ACEASTA IMPORTANTA SARBATOARE A RITULUI SCOTIAN ANTIC SI ACCEPTAT.

RECENT SOSITA DE LA ADUNAREA MASONICA INTERNATIONALA DE LA ATHENA UNDE A CONDUS O IMPORTANTA DELEGATIE A MARII LOJI FEMININE DIN ROMANIA, MAREA MAESTRA ANCA NICOLESCU A TINUT SA PRECIZEZE POZITIA ADOPTATA DE MASONERIA FEMININA FATA DE EVOLUTIA SOCIETATII ROMANE SI SA MULTUMEASCA INVITATILOR DE PARTICIPARE.

Atazi, 24 Iunie se celebreaza Solstitiul de Vara in Hemisfera de nord dar si a CCXC( 290)a Aniversare de la Fondarea Marii Loji a Angliei,data la care incepe ceea ce noi numim Masoneria Speculativa.
Cu toate ca Sarbatorile Solstitiale au fost celebrate inca de cand omul a descoperit ciclicitatea Solstitiilor si a Equinotiilor , Sarbatorile Solstitiale sunt celebrate in mod special de Masoneria de Rit Scotian Antic si Acceptat al carui Patron este Sf. Ioan Botezatorul.
In aceasta Sarbatoare Solstitiala, se prezinta ALFA si OMEGA multor situatii in diferitele aspecte din viata omului si a institutiilor.
Dragi prieteni
Forţa unei asociaţii rezida in coeziunea membrilor sai. Cu cat sunt mai uniti cu atat sunt mai puternici. Cu cat sunt mai buni in ceia ce fac cu atat justifica realizarile conducatorului ei.
In masonerie, unirea nu este o disciplina impusa. Ea se naste ca urmare a afectiunii pe care o simt membrii ei unii fata de altii, a lucrului impreuna si a bucuriilor comune.
Succesul masoneriei este o calatorie, si nu o destinatie, a carei reteta este strict si exclusiv legata de noi, cei ce participam la aceasta excursie.Ca sa ai succes pe parcursul acestei calatorii trebuie sa cunosti trecutul sa traiesti prezentul si sa ai viziunea de a prevedea viitorul, de a crede in el si de a avea puterea si rabdarea de ai face si pe ceilalti sa creada.
Cineva a spus ca pentru a putea avea succes in ceea ce faci trebuie sa fi la fel de bun ca cea mai slaba persoana din echipa ta.
De aceea astazi multumesc acelor femei care au plecat cu mine la drum, si mulţumesc turor prietenilor aici prezenti pentru ca suntem alaturi în aceasta zi de sarbatoare.
Astazi ne gasim in fata unei societati in plina mutare, cu evolutii la fel de complexe cat de rapide si imprevizibile
Traim intr-o lume moderna informata chiar suprainformata care alearga spre o organizare technocrata in care primeaza evolutia materiala.
In aceasta cursa societatea risca sa ne faca sa ne pierdem referintele si valorile daca nu avem grija.
Deaceea consider ca trebuie sa contribuim la consolidarea unei societati juste si luminate si sa ne pozitionam in societatea de maine contribuind activ la reformele necesare
Alegerea unei masonerii de Rit Scotian Antic si Acceptat permite membrilor ei , sa-si cunoasca si sa-si puna in valoare calitatile si fortele si, sa castige timp in cautarea lor spirituala.
Stralucirea acestei incomparabile scoli de gandire umanista care este masoneria , propagarea idealurilor universale pentru a atinge demnitatea si perfectiuonarea umanitatii fara a face diferente de rasa, de religie, de apartenenta politica sau de sex cu alte cuvinte totalitatea principiilor masonice corect manuite, pot impinge societatea romaneasca din sfera de umbra in care a fost mentinuta 50 ani spre lumina adevarului si a progresului.
Aceste valori ne-au reunit pe noi masonii ieri, ne unesc azi si ne vor reuni in viitor.
Pornind de la dezideratul realizarii unei societati in care individul este valoarea suprema, va propun ca impreuna sa incearcam sa implementam - in sanul comunitatii profane - o noua atitudine si o noua modalitate de a gandi si actiona.
Prin actiunile noastre in folosul comunitatii, prin racordarea la imperativele timpului si mai ales prin impulsionarea si coagularea initiativelor organizatiilor neguvernamentale, Marea Loja Feminina a Romaniei, pe care am onoarea sa o conduc, doreste sa se manifeste ca un veritabil motor al societatii civile pentru construirea unei lumi mai bune care sa permita progresul individual si colectiv pe baza acelorasi simboluri imuabile de formare.
Optiunea noastra de a mentine o masonerie spiritualista, traditionala si esoterică, pe de o parte dar, sociala si umanitara pe de alta, este marea provocare în societatea moderna materialista dominata de puterile financiare si mediatice
Dorim sa onoram si sa respectăm traditia si istoria asociatiei la care am aderat si suntem hotarate sa ducem cu onoare mai departe stindardul ridicat de predecesorii nostri in 1922.
Va provoc sa realizam unitatea în diversitate reunind pe cei care cauta, se întreaba, refuza sa se lase multumiti de idei gata concepute primite din afara si care aspira sa participe efectiv la transformarea progresiva a societatii romanesti, in cel de-al treilea mileniu.
Sa-i adunam pe toti cei care sunt convinsi ca trebuie sa se implice in problemele legate de evolutia morala si spirituala a societatii, pe cei care sunt constienti ca ordinea lumii contemporane cere multa vigilenta si ca valorile nationale trebuie sa fie aparate in mod special de masonerie.

Despre MAREA LOJA NATIONALA UNITA DIN ROMANIA

Marea Loja Feminina a Romaniei fondata in 1922, asociatie legal constituita si inregistrata la tribunalul Bucuresti, putere masonică independentă şi suverană, practicând Ritul Scoţian Antic şi Acceptat. Ea îşi exsercită jurisdicţia exclusivă şi fără ingerenţe asupra primelor trei grade simbolice ale Franc Maconeriei Feminine din Romania


M.Melinescu
M.Mihai
Biroul de presa al M.L.F.R.
tel.MM: 0744129047
malofero@aol.com