Tehnologia dezvoltată de o companie din Brașov stă la baza iluminatului public inteligent în Washington, D.C.

Brasov - 6 martie 2023

Comunicat tip General in Tehnologie, Energie

Live site

Capitala Statelor Unite a ales o soluţie de iluminat public inteligent dezvoltată în orașul de sub Tâmpa pentru a gestiona inteligent cele 75.000 de corpuri de iluminat din oraș, într-un proiect de 309 milioane USD desfăsurat pe o durată de 15 ani.

Tehnologia dezvoltată de o companie din Brașov stă la baza iluminatului public inteligent în Washington, D.C.

Tehnologia dezvoltată de o companie din Brașov stă la baza iluminatului public inteligent în Washington, D.C.

Flashnetcompania brașoveană pornită acum 17 ani ca un start-up local de tehnologie, a reușit să transforme zeci de orașe din Europa, Orientul Mijlociu, Asia și America de Nord. Chiar mai mult, a plasat pe harta orașelor inteligente și orașe românești precum Bacău, Brașov, Iași sau Gheorgheni.

Fiind unul din liderii mondiali în domeniu, cu un ritm de creștere ce se va accelera în perioada următoare, compania plănuiește o serie de investiții în cercetare și dezvoltare. Centrul de inginerie de la Brașov urmează să se extindă, iar Flashnet este deja în căutarea unor noi colegi pasionați de tehnologie și dornici să aibă un impact real peste tot în lume.

Cel mai recent proiect Flashnet, realizat alături de ENGIE North America, este chiar în capitala Statelor Unite ale Americii. Până acum, iluminatul urban din Washington D.C. folosea clasicele lămpi de sodiu, mari consumatoare de energie și fără posibilitatea de a putea fi monitorizate și controlate de la distanță. Așadar, consiliul local a decis trecerea spre tehnologia LED și implementarea unei soluții care să îmbunătățească eficiența, securitatea și sustenabilitatea orașului.

Odată cu implementarea sistemului de telegestiune a iluminatului public inteliLIGHT, Washington DC va reduce consumul de energie cu peste 50%, iar acoperirea Wi-fi va fi putea fi extinsă în cartierele în curs de dezvoltare.  Această inițiativă nu numai că va aduce beneficii comunității în ceea ce privește siguranța și calitatea vieții, dar va ajuta și municipalitatea să reducă și cheltuielile de mentenanță.

Cum? Washington va avea control deplin asupra infrastructurii de iluminat public, inclusiv capacitatea de a monitoriza și gestiona fiecare stâlp de iluminat individual. Sistemul ajută echipele de mentenanță să detecteze orice defecțiune a sistemului în timp real, problemele pot fi remediate imediat, se evită risipa de resurse, iar calitatea serviciului de iluminat crește.

„Ne bucurăm că vom contribui la sustenabilitatea și eficiența iluminatului public în capitala Statelor Unite, oferind totodată posibilitatea integrării cu alte sisteme de tip Smart City. Entuziasmul echipei noastre din Brașov, dorința de a fi mereu primii care asimilăm tehnologii noi și determinarea noastră de a construi sisteme deschise, interconectabile, toate au contribuit la succesul inteliLIGHT. spune Lorand Mozes, CEO Flashnet.

Pentru fotografii: Galerie fotografii

Despre Flashnet

Înființată în 2005 în Brașov, FLASHNET integrează și implementează tehnologii hardware și software de ultimă generație pentru a construi sisteme de management pentru orașe inteligente și rețele de utilități. Flashnet este membru al grupului Lucy din Marea Britanie începând cu iunie 2022. Mai multe detalii pe www.flashnet.ro.

Despre MARKET WARE SRL

Folosim instrumente de marketing pentru a atinge obiective de business. Ne specializăm în afacerea clientului nostru. Identificăm probleme și oportunități, apoi coordonăm și implementăm acțiunile de marketing care aduc rezultate. Putem prelua funcția de marketing de la A la Z sau ne concentrăm pe probleme punctuale și suntem eficienți prin know-how, claritate strategică și coordonare. Mai multe detalii pe www.departamentmarketing.ro - Departament Marketing Externalizat.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/market-ware-srl/tehnologia-dezvoltata-de-o-companie-din-brasov-sta-la-baza-iluminatului-public-inteligent-in-washington-d-c