Doru Panaitescu va invita la vernisajul expozitiei Biodiversitate in Romania si Balcani

BUCURESTI - 24 octombrie 2011

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Media / Publicitate, Turism

In cadrul expozitiei vor fi afisate peste 200 de planse cu fotografii ale pasarilor si animalelor din Delta Dunarii si partea romaneasca a Balcanilor. Inaugurarea va avea loc la sediul F64, proaspat deschis saptamana trecuta, in Bulevardul Unirii 45. Aici expozitia va sta la dispozitia vizitatorilor pana in luna decembrie.

Dumbraveanca

Dumbraveanca

 „A fotografia animale salbatice nu este o stiinta ci o pasiune. Pur si simplu nu conteaza ca stai in apa sau in frig, importante sunt cele 10 secunde in care stabilesti o conexiune vizuala cu acel animal, adrenalina, sentimentul ca animalul iti permite sa intri in spatiul sau. Aceste momente sunt tot ceea ce conteaza 

Doru Panaitescu, realizatorul fotografiilor

Proiectul face parte din campania initiata de Petrom: Redescopera Romania. Fotografiile realizate de Doru Panaitescu indeamna la sensibilizarea opiniei publice asupra biodiversitatii din Delta Dunarii si a spatiului romanesc al Balcanilor, a cunoasterii si protejarii speciilor de pasari si animale din aceste zone.

Doru Panaitescu este un binecunoscut membru in comunitatile de profil: fotografie, alpinism, speologie, scufundari, birdwatching, dar si un personaj talentat si cunoscut in comunitatile de afaceri. Doru Panaitescu scrie articole pentru presa de afaceri in care promoveaza peisaje si frumuseti ale naturii in special din Romania. Practicarea turismului itinerant, cu masina si vizitarea, fotografierea locurilor speciale din tara noastra, cu mare potential turistic, fac parte din tabloul de viata al lui Doru Panaitescu. Peisajele spectaculoase din Delta Dunarii, muntii Apuseni, muntii Retezat sau muntii Macinului sunt mai aproape de noi prin fotografiile realizate de Doru Panaitescu.

„A fotografia animale salbatice nu este o stiinta ci o pasiune. Pur si simplu nu conteaza ca stai in apa sau in frig, importante sunt cele 10 secunde in care stabilesti o conexiune vizuala cu acel animal, adrenalina, sentimentul ca animalul iti permite sa intri in spatiul sau. Aceste momente sunt tot ceea ce conteaza“, declara autorul fotografiilor, Doru Panaitescu. Va invitam sa participati si sa descoperiti o biodiversitate inedita, surprinsa dupa ore de munca si pregatiri minutioase. Rezultatul este insa unul pe masura. „In aceasta pasiune este vorba despre relatia dintre om si animal bazata pe respect, curiozitate si admiratie“, mai spune fotograful Doru Panaitescu.

Vernisajul va avea loc pe data de 25 Octombrie incepand cu orele 18.30 la sediul nou al F64 in spatiul dedicat expozitiilor.

Doru Panaitescu va vorbi despre aceste fotografii si va raspunde cu drag intrebarilor si curiozitatilor dvs. despre aceasta pasiune reflectata prin aceasta campanie, Redescopera Romania si dezvaluita dvs. in sala F64 din sediul de pe Bd. Unirii nr. 45. Intrarea este libera

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/marketeer/doru-panaitescu-va-invita-la-vernisajul-expozitiei-biodiversitate-in-romania-si-balcani