Experții Kidino.ro te ajută să alegi cele mai bune jucarii pentru bebelusi

BUCURESTI - 1 martie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle

Live site

Rafturile magazinelor de jucării sunt ticsite cu felurite produse pentru cei mici – de la cele mai distractive la cele mai interesante din punct de vedere vizual – pentru a le atrage atenția și a-i bucura atunci când se joacă în compania altor prichindei.

Imagine

Imagine

 Jucăriile sunt o reflectare a societății în care trăim. Ele sunt instrumentele pe care societatea le folosește pentru a preda și introduce copiii în realitatea exterioară 

Chris Burden

Martie 2021: Experții Kidino.ro propun o serie de caracteristici pe care să le iei în calcul când ești în căutarea unor jucarii pentru bebelusi. Pe site-ul lor găsești jucării potrivite pentru toate vârstele, de la covorase de joaca, jucării educative sau din lemn și până la modele distincte de fotoliu bebelus. 

Similar cu magazinele fizice, în oferta pe care o găsești online, vei descoperi la fel de multe variante din care, ca părinte, poți alege o sumedenie de jucarii pentru bebelusi ori pentru copii care să le stimuleze funcții vitale ale corpului sau ale minții.

Din moment ce ofertele sunt abundente, experții Kidino.ro și-au propus să le ușureze treaba părinților de pretutindeni printr-un ghid util cu care să poată alege mai ușor jucarii pentru bebelusi, indiferent daca au nevoie de covorase de joaca, plusuri, blocuri din lemn ori un fotoliu bebelus.

Indiferent ce ai alege, niște jucarii pentru bebelusi se coordonează cu vârsta micuților

Când alegi jucăria potrivita pentru micuțul tău, ar trebui să iei în considerare vârsta juniorului și dacă jucăria respectivă poate fi manevrată de cel mic. Când sunt foarte micuți, bebelușii au nevoie de suport. Prin urmare, un fotoliu bebelus în care prichindelul tău va sta cât timp îl hrănești sau îți faci treburile prin casă, poate fi o variantă potrivită atunci când vârsta lui este între o lună și un an.

Mai mult decât atât, e important să alegi jucarii pentru bebelusi în funcție de vârstă, fiindcă o astfel de jucărie îl încurajează sau îl provoacă pe bebeluș să folosească și să îmbunătățească una sau mai multe abilități de dezvoltare. Această considerație devine din ce în ce mai importantă pe măsură ce copilul crește. 

O jucărie care nu îl provoacă l-ar putea plictisi. Printre cele mai bune variante atunci când copilul este mic, sunt acele covorase de joaca, pe care micuții pot sta confortabil în timp ce încep să exploreze și să meargă. 

Siguranța este la fel de importantă când alegi jucarii pentru bebelusi

„Când alegi jucarii pentru bebelusi, recomandările de vârstă ale producătorilor sunt extrem de importante! Trebuie să examinezi cu atenție jucăriile pe care intenționezi să le oferi micuțului tău în primul an de viață”, declară experții Kidino.

Cum în primul an, bebelușul tău va arunc, va da cu piciorul, va trage, va mușca și va băga în gură orice jucărie pe care i-o oferi. Pentru a rezista acestui tip de tratament, o jucărie trebuie să fie durabilă. Recomandarea specialiștilor este să alegi jucării sigure care nu pot fi descompuse cu ușurință. 

Niște covorase de joaca pe care micul tău explorator se poate juca în siguranță cu o jucărie zornăitoare sau cu niște blocuri din lemn reprezintă o alegere de dorit în locul altor jucarii pentru bebeluși care se pot fragementa și strica rapid.

Alege jucarii pentru bebelusi care să le stimuleze cel puțin unul din simțuri!

„Dacă este utilizată corect, o jucărie bună va face ceva pentru a stimula unul dintre simțurile bebelușului tău (atingere, vedere, sunet sau gust) sau abilitățile sale de dezvoltare (coordonarea mână-ochi, abilitățile motorii și așa mai departe”, punctează specialiștii Kidino.ro.

Dacă alegi o blocuri din lemn, spre exemplu, îi ajuți să își dezvolte abilitatea de coordonare mână-ochi. Pe de altă parte, niște covorase de joaca îi stimulează să se miște în voie, să se întindă și în acest fel să își dezvolte abilitățile motorii.