Înființare firmă în 2021? Procedura simplificată de specialiștii Fabrica-de-Firme.ro

BUCURESTI - 14 ianuarie 2021

Comunicat tip General in Afaceri

Live site

Procedura de suspendare firma este acum simplificată de specialiștii în asistență juridică și comercială Fabrica-de-Firme.ro

Infiintare firma

Infiintare firma

 Nu cred că o criză economică poate afecta o idee bună 

Rob Kalin, fondator Etsy

Ianuarie 2021: Fabrica-de-Firme.ro, firmă de consultanță juridică și comercială, propune un serviciu prin care antreprenorii pot beneficia de un proces simplificat de infiintare firma și la nevoie suspendare firma.

Fabrica-de-Firme vine în întâmpinarea antreprenorilor români cu servicii complete de consultanță juridică și comercială și propune un serviciu de infiintare firma prin care antreprenorii sunt scutiți de grija drumurilor făcute la oficiile competente. 

Înființarea unei societăți cu răspundere limitată (S.R.L., sau simplu, firmă) este forma juridică cea mai răspândită datorită răspunderii limitate pe care o au asociații. Aceștia sunt responsabili pentru obligațiile societății doar în limita aportului lor. 

Un alt motiv pentru care antreprenorii preferă să înființeze SRL-uri este și valoarea foarte mică a capitalului social. O infiintare firma poate fi constituită de un asociat unic, iar numărul maxim este de 50 de asociați și administratori, asociații din cadrul firmei pot fi persoane fizice și persoane juridice.

Costuri infiintare firma variază în funcție de numărul de asociați și de taxele de Registru. Prin urmare, dacă firma are asociat unic sau doi, atunci costurile ajung la 449 lei. Pe de altă parte, dacă societatea are 3 asociați, costurile ajung la 539 lei (taxe de Registru, cât și de onorariu).

Pe lângă costurile enumerate mai sus, mai sunt percepute tarifele care acoperă taxa de capital social (minimul stabilit prin legea din România este cel de 1 leu), cât și tarifele notariale care includ declarațiile pentru asociat sau administrator ori specimen de semnătură sau procură ce pot ajunge estimativ undeva la 250 lei. 

În ceea ce privește decizia de suspendare firma, vor fi necesare cu totul alte demersuri pe care experții Fabrica-de-Firme le vor realiza pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de eficientizare a antreprenorilor români.

Procesul de suspendare firma reprezintă soluția temporară pentru o societate de tip SRL sau PFA care nu mai desfășoară niciun fel de activitate ori pentru situațiile în care asociații (în cazul unui SRL) se află într-un impas pentru a regândi strategia de afaceri. Diferit de radiere, suspendarea activității presupune ca antreprenorii să se ocupe în continuare de depunerea situațiilor financiare, anume bilanț, balanță, indiferent dacă rezultatul lor este 0.

De asemenea, în cazul unei societăți cu răspundere limitată care dispune de angajați, este necesară notificarea Inspectoratului Teritorial de Muncă cu privire la încetarea contractelor de muncă ale salariaților în urma procesului de suspendare firma.  

Procesul de suspendare firma necesită timp și răbdare din partea managerului, întrucât deși nu e complicat, necesită anumite drumuri până la oficiile ONRC și ANAF de care aparține societatea cu răspundere limitată sau PFA-ul cu scopul de a depune toate actele necesare suspendării temporare. 

În acest sens, Fabrica-de-Firme.ro vine în ajutorul managerilor și antreprenorilor pentru care timpul înseamnă bani și eficientizează prin intermediul serviciilor oferite pentru întrunirea proceselor birocratice. Dacă alegi varianta simplificată, vei avea nevoie de următoarele documente:

Carte de identitate asociat/asociați

Certificatele constatatoare emise la înființarea societății – în original

Copie Certificat de Înregistrare Societate

După întocmirea și depunerea actelor la ONRC și ANAF trebuie achitate taxe care includ adiția dovezilor plății în cadrul dosarului. Costurile de suspendare ale activității ce trebuie plătite la ONRC sunt acoperite de consultanții Fabrica-de-Firme.ro în schimbul unei taxe de 300 lei care acoperă toate taxele de Registru, la care este inclus și onorariul:

Taxa de mențiune

Comision transmitere declarație-tip pe propria răspundere

Taxă depunere declarație

Taxă certificat constatator

Comision transmitere spre publicare în Monitorul Oficial

În baza discuțiilor și a termenilor stabiliți, pasul următor este încheierea unui contract de prestări servicii, ce va fi atașat pe email împreună cu factura de avans. După dovada achitării prețului contractului, consultanții vor începe demersul furnizării documentele necesare pentru înregistrarea la Registrul Comerțului.

Procedura de tehnoredactare și completare a documentelor este realizată de consultanții Fabrica-de-Firme care completează toate cererile și formularele necesare procesului de suspendare firma. După pregătirea și depunerea actelor necesare, tot ei se vor ocupa și de ridicarea actelor finale de la ONRC. Costurile suspendare firma la Fabrica-de-Firme includ tehnoredactarea, completarea, depunerea și ridicarea documentelor la Registrul Comerțului și sunt în valoare de 300 lei.