Jucarii din plus – primii prieteni ai copilului tău

BUCURESTI - 4 ianuarie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle

Live site

Prietenia este un dar valoros al vieții și, de la începutul călătoriei tale în viață, ți se oferă numeroase oportunități de a te împrieteni cu toată lumea cu care iei contact. De-a lungul vieții, vezi multe fețe prietenoase, părinții tăi, frații ori surorile, verii și, copil fiind, ești prezentat animalelor din pluș.

jucarii din plus

jucarii din plus

Prietenia este un dar valoros al vieții și, de la începutul călătoriei tale în viață, ți se oferă numeroase oportunități de a te împrieteni cu toată lumea cu care iei contact. De-a lungul vieții, vezi multe fețe prietenoase, părinții tăi, frații ori surorile, verii și, copil fiind, ești prezentat animalelor din pluș. 

Copiilor le plac foarte mult jucăriile moi și, în special, dacă este vorba despre un ursulet din pluș care are talentul special de a topi inimi imediat cum îl vezi. Toți copiii sunt fascinați de jucarii din plus. Unii se joacă cu ele, alții au grijă de ele, în timp ce mulți copii consideră plușurile adevărate ființe cu care leagă prietenii de durată.

Alegerea jucăriei potrivite – o misiune grea pentru orice părinte

Intră în orice magazin sau și mai bine dă o căutare online și vei descoperi o gamă amețitoare de jucarii din plus, gadget-uri și fel și fel de jocuri educaționale care promit să îți stimuleze micuțul și să îi dezvolte diferite abilități vitale.

Dacă ești în căutarea jucăriei perfecte, primul pas este să alegi în funcție de vârstă! Poate că îți dorești să îl înveți de foarte devreme să numere, socotească și să recite alfabetul, însă este bine să nu grăbești lucrurile și să iei totul foarte ușor. 

De ce sa alegi jucarii din plus pentru copilul tău?

Cele mai importante jucării la vârstele fragede sunt plușurile, atunci când copiii încep să înțeleagă că există celălalt și încep ușor-ușor să nu mai gândească egoist și să fie atenți și la nevoile celorlalți. Dacă vrei să învețe cele mai importante lucruri, atunci oferă-i copilului tău un ursulet sau orice alt animăluț din multitudinea de jucarii din plus. Studiile atestă că aceste jucării au avantaje unice față de altele. 

Motivația din spatele acestei descoperiri este una cât se poate de clară: copiii știu că un ursulet din pluș sau o păpușă prințesă reprezintă un lucru viu, cu care ei pot relaționa și cărora le pot atașa emoții. Jocul cu acești „prieteni” le permite copiilor să-și exploreze sentimentele complexe.

În timpul jocului, copiii exprimă emoții și gânduri pe care s-ar putea să nu le transmită prin cuvinte. Niște jucarii din plus oferă șansa copiilor de a deprinde diferite abilități – empatia, dezvoltarea vocabularului, motricitatea și multe altele.

Prima prietenie pe care copilul tău o leagă

Când copiii sunt introduși pentru prima dată în universul jucăriilor de pluș, au o anumită curiozitate în interiorul lor să observe fiecare aspect al unui ursulet de plus sau păpușă. Treptat, începe procesul de încredere și un copil dezvoltă o relație strânsă cu jucăriile sale. 

Amploarea relației lor variază de la o zi la alta. Întâi se joacă cu jucăria ocazional, apoi treptat începe să o ia peste tot după el prin casă, urmând ca la final să organizeze o invitație la ceai unde să își invite toți prietenii din pluș.

Atașamentul nu este singura lecție pe care un copil o învață de la prietenii săi neînsuflețiți. Există alte câteva lucruri pe care niște jucarii din plus, aparent banale, le transmit micilor năzdrăvani și pe care aceștia le interiorizează mai repede decât dacă le-ar fi auzit de la părinții lor.

Lecția #1 – Învață să fie independent de la un ursulet

Copilul tău nu se va simți niciodată pregătit să exploreze fără părinții lui dacă este constant cocoloșit. Însă, dacă o are alături pe păpușa lui preferată sau chiar un ursulet simpatic se va simți mai puțin vulnerabil și va prinde curajul să facă primii pași spre independență.

Lecția # 2 – Experimentarea emoțiilor cu ajutorul unor jucarii din plus

Copiii se pot frustra relativ ușor la vârste încă foarte fragede. La 4-5 ani, aceștia pot învăța să-și gestioneze emoțiile jucând jocuri de rol cu jucăriile lor din pluș. Această activitate le oferă o modalitate de a-și comunica propriile experiențe și emoții într-o manieră distractivă.

Lecția # 3 – Construirea încrederii și al simțului de autoritate

Copiii au nevoie să simtă un pic de control asupra unei lumi care poate părea imensă și intimidantă. De aceea, îl vei surprinde adesea pe copilul tău jucând rolul de părinte al păpușii sau al animăluțului său din pluș. Îl va îngriji la fel cum a văzut la tine că îl îngrijești. Îi va spune „nu” atunci când crede că este cazul. Îl va culca și îi va pedepsi comportamentul obraznic ori de câte ori crede de cuviință. Dar cu aceeași tragere de inimă îi va oferi îmbrățișări calde și complimente atunci când consideră că a fost cuminte.

Poate că acum vei privi lucrurile dintr-o nouă perspectivă. Și vei vedea că niște jucarii din plus și chiar un simplu ursulet pot fi mai mult decât simple obiecte pe care le iei de pe orice raft al magazinelor destinate copiilor. Joaca este întotdeauna răspunsul, atunci când vrei ca juniorul tău să crească și să se dezvolte armonios.

Acest articol este realizate de www.AdSem.ro