Află de la medicii stomatologi din cadrul clinicii Orto Care ce poți mânca după inserarea unui implant dentar

BUCURESTI - 27 decembrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Orto Care este o clinică stomatologică de renume, situată în București , specializată pe multe ramuri ale medicine dentare. Medicii noștrii sunt pregătiți mereu să ofere cele mai bune sfaturi si tratamente pentru sănătatea dvs. orală.

implant dentar București

implant dentar București

 Rolul implantului dentar București este să înlocuiască radăcina dintelui și să ajute la reconstrucția lui astfel încât să vă bucurați de tot la fel ca înainte. Veți putea manca alimente tari, crocante și să vă savurați iar băuturile preferate cu paiul. 

Clinica stomatologica Orto Care București

Dacă ați ajuns aici înseamnă că deja ați trecut de etapa inserării implantului dentar și vă interesează sa vedeți ce alimente/ bauturi puteți consuma sau dacă aveți vreo restricție din micile plăceri culinare.

 

Ce alimente este indicat să consumi imediat după inserarea implantului dentar

O veste foarte bună este că puteți mânca la scurt timp după inserarea unui implant dentar București. Indicația medicilor ar fi totuși, pentru că veți simți o ușoară oboseală datorită anestezie sau o ușoară durere locală, să consumați alimente cât mai moi sau lichide ca de ex:

- Supe/ Ciorbe

- Ouă moi

- Sucuri de fructe sau legume (fără zahăr)

- Piureuri

- Fulgi de ovăz cu lapte

- Avocado

- Paste

- Budincă

- Orez

- Banane

- Legume fierte

- Ca și varietate de băuturi este recomandat să consumați apă sau ceaiuri la o temperatura potrivită, nici prea rece nici prea caldă.

 

De ce este important să respectați toate acestea?

Respectarea îndicațiilor legate de consumul alimentelor ușoare/moi vă va asigura o vindecare rapidă și fără durere, într-un mod corespunzător, evitând discomfortul pe care nîl puteți simții în anumite cazuri particulare.

În primele 10-14 zile, în funcție de cât de repede se va vindeca locul intervenției, este de preferat să se consume o parte din alimentele enumerate mai sus sau cele stabilite de medicul care va efectuat operația, împreună cu dvs.

În primele câteva zile este indicat să consumați doar lichide sau înlocuitori solubili ca de ex: supe cremă, ciorbe strecurate, băuturi proteice și sucuri naturale de fructe/legume.

Alimentele pe care le poți consuma fără a necesita forța masticatorie sunt ideale, chiar și după recuperarea parțială. Dacă durerea vă împiedică să consumați alimente solide puteți continua cu dieta până nu veți mai simți discomfort.

 

Ce este indicat să eviți după inserarea unui implant dentar București?

Este indicat să eviți alimentele tari, crocante care pot deranja/zgâria locul inserării sau care necesită multă mestecare.

Consumul unor astfel de alimente poate cauza mai mult disconfort și un timp mai lung de vindecare. Poate provoca traume în zona proaspăt operată. Este important să fim deosebit de atenți cu acestă zonă!

De asemenea, recomandarea medicilor implantologi este să nu beți cu paiul în primele zile după intervenție. Puteți bea direct din sticlă sau pahar astfel încat lichidul care intră in cavitatea bucală să potă eliminia micile gheaguri de sânge, ceea ce vă va feri de durerile post operatorii.

După perioada de refacere, adică după vindecarea procedurii nu veți mai avea niciun fel de restricție de la micile plăceri culinare. Veți putea mânca tot ce vă doriți, exact ca și înainte, ba chiar mai bine acum că aveți toată dantura întreagă.

Clinica de top Orto Care, din Calea Vitan, sector 3, Bucureşti, deţine un departament de implantologie valoros, în care lucrează specialişti cu vastă experiență, care vă pot indica cel mai bun tip de implant dentar București pentru reconstrucția danturii dvs., la cel mai bun raport calitate-preţ al serviciului.

 

 

Contact:

Calea Vitan, nr. 108, bl. V35

sc. 2, parter, ap. 39, interfon 39

0767 599 939

office@orto-care.ro

Despre Marketnet Social Media

MarketDent este agentia de marketing care ofera solutii complete menite sa ajute clinica ta stomatologica in functie de stadiul in care se afla.

In acest sens venim cu 4 planuri:

Go Faster: Pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la inceput de drum

Be Stronger: Pentru Cabinetele Stomatologice care vor sa se diferentieze

Play Bigger: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa treaca la urmatorul nivel

Total Domination: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa fie nr. 1 pe piata

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/marketnet-social-media/afla-de-la-medicii-stomatologi-din-cadrul-clinicii-orto-care-ce-poti-manca-dupa-inserarea-unui-implant-dentar