Care sunt dezavantajele amânării unui implant dentar? Hai să aflăm de la medicii Life Dent Implant din Bacău

Bacau - 26 mai 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Există multe motive pentru care pacienții pot alege să amâne implanturile dentare. Poate că nu au curajul și informarea necesară sau poate că sunt îngrijorați de costuri. Cu toate acestea, există, de asemenea, o serie de dezavantaje pentru amânarea implanturilor dentare. În această postare, vom arunca o privire asupra unora dintre cele mai importante minusuri. Așadar, dacă te gândești la implanturile dentare, asigură-te că citești mai departe!

implant dentar bacau

implant dentar bacau

 În orice caz medical, medicii stomatologi recomandă implanturile dentare, deoarece nu necesită șlefuirea dinților vecini, astfel nu le poate face nimic rău.  

Clinica stomatologica Life Dent Implant

Efectele negative ale lipsei dinților:

- Osul receptor se va micșora 

- Dinții rămași pe arcadă vor migra

- Aspect inestetic va fi deranjator

- Pronunția cuvintelor va deveni defectuasă

- Mușcătură va fi incorectă

- Vor apărea tulburările digestive

- Modificările structurii faciale vor fi vizibile

 

Întârzierea procedurilor de restaurare are mai multe consecințe negative, după cum am enumerat mai sus. Aceste dezavantaje sunt atât vizuale, cât și funcționale, și au un impact la fel de dăunător asupra rutinei normale a unei persoane.

Cu toate acestea, există și alte probleme care pot apărea ca urmare a amânării tratamentului cu implant dentar.

Efectele amânării tratamentului cu implant dentar și diminuarea lor

Totul depinde de motivul și de modul în care au fost pierduți dinții. Dacă ne referim la  o simplă extracție, momentul oportun este cât mai curând posibil după aceasta sau, cel târziu, după 3-4 săptămâni, pentru că, dacă inserarea se face prea târziu, osul receptor se va micșora și se poate rupe.

 

Totuși, din diverse motive, unii pacienți nu pot beneficia de acest tratament cu implanturi dentare la momentul potrivit, ceea ce duce la resorbția maxilarului. Din fericire, însă, această problemă are și o rezolvare în clinica Life Dent Implant.

 

Tehnologia avansată de astăzi a permis dezvoltarea mai multor metode de adiție osoasă care măresc cantitatea de os din arcadele problematice, permițând implantului dentar să primească un suport adecvat.

 

Dacă vorbim despre pierderea dinților ca urmare a bolii parodontale, este necesară o teratare a acestor probleme în prealabil. Tratamentul afecțiunii trebuie început în primul rând, pentru că nu se poate pune problema implantării cât timp gingiile nu sunt pe deplin sănătoase.

 

În plus, în ambele situații, riscăm să pierdem cantitatea și calitatea osului maxilar, precum și posibilitatea ca boala parodontală să se răspândească la dinții adiacenți.

 

Dacă sunteți în căutarea unui implantolog în Bacău, echipa noastră este aici pentru a vă ajuta. Medicii implantologi de la clinica stomatologică Life Dent Implant oferă servicii moderne de inserare a implantului dentar și garantează seriozitatea unei intervenții de care veți fi pe deplin mulțumit, fără a vă face griji de disconfort, atât în momentul operației cât și după.

 

 

Contact:

str. Razboieni, nr. 21, Bacău

0775 370 876

office@lifedentimplant.ro / programari@lifedentimplant.ro

www.lifedentimplant.ro

Despre Marketnet Social Media

MarketDent este agentia de marketing care ofera solutii complete menite sa ajute clinica ta stomatologica in functie de stadiul in care se afla.

In acest sens venim cu 4 planuri:

Go Faster: Pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la inceput de drum

Be Stronger: Pentru Cabinetele Stomatologice care vor sa se diferentieze

Play Bigger: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa treaca la urmatorul nivel

Total Domination: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa fie nr. 1 pe piata