Clinica stomatologică Artistic Dent îți explică în detaliu diferențele dintre implantul ceramic și cel din titan

BUCURESTI - 23 decembrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Implanturile dentare sunt în esență noi rădăcini care sunt plasate în osul maxilar și apoi constituie pe baza unei noi coroane dentare.

implant dentar ceramic

implant dentar ceramic

 Echipa noastră va lucra cu dumneavoastră pentru a crea un plan de tratament individualizat care să vă satisfacă nevoile și bugetul.  

Sorin Găgeanu medic specializat pe implantologie

Implanturile ceramice au fost introduse în 1987 și sunt utilizate pe scară largă în Europa, cu rate de succes foarte similare cu cele din metal, titan. Sunt de culoare albă și nu conțin metal.

Revizuirea literaturii din 1975 până în 2015 a arătat că unele dintre proprietățile ceramicii sunt ideale pentru realizarea unui implant dentar estetic și stabil în os:

- biocompatibilitatea;

- integrarea osoasă;

- răspunsul favorabil al țesuturilor moi;

- estetica datorată transmiterii luminii și culorii sale.

Gingiile se dezvoltă în mod deosebit de bine în cadrul acestui tratament de implantologie fără metal, închizând spațiul dintre gingie și implant pentru orice bacterie care ar putea intra în circulația sângelui prin gingii.

Avantajele unui implant ceramic vs cel din titan

Estetică impecabilă – datorită culorii lor albe, implanturile ceramice nu prezintă umbre întunecate care apar în zona gingiilor. Această caracteristică schimbă totul în partea estetică, unde implanturile din titan prezintă riscul vizibilității metalului prin gingie și mai ales odată cu retracția gingivală.

 

Acumularea mai redusă a plăcii bacteriene în jurul implanturilor – unele studii au sugerat o reducere în formarea plăcii și a infecțiilor în jurul implanturilor ceramice. Conexiunea tisulară cu ceramica este mult mai favorabilă organismului decât cea cu metalul.

 

Ceramica rezistă mult mai bine la coroziune - ceramica este un conductor electric și termic slab, prin urmare nu există nici o îngrijorare cu privire la coroziunea implanturilor ceramice în comparație cu implanturile din titan.

 

Evitarea alergiei la titan – Alergia la titan sau alte metale prezente (in proporție foarte mica) în implanturile din titan este o problemă care dispare în cazul implanturilor ceramice. Organismul uman nu este conceput pentru a interacționa cu metalul, în mod normal.

Implanturile ceramice nu eliberează particule metalice în țesut,eliminând astfel riscul apariției alergiilor sau intoleranței medicale.

 

Implanturile dentare ceramice sunt o metodă sigură?

Ceramica este o alternativă sigură și, în multe privințe, superioară implanturilor din titan. Există câteva motive pentru care este recomandat să iei în considerare implanturi din titan, atunci când vine vorba de necesitatea unui număr mare de implanturi.

Este important și să înțelegi actualele beneficii, limitări, riscuri și alți factori asociați atât cu implanturile ceramice, cât și cu cele din titan, înainte de a continua tratamentul și, din acest motiv, este întotdeauna recomandat să consulți un medic stomatolog care este foarte familiarizat cu ambele sisteme.

Echipa Artistic Dent utilizează implanturi foarte calitative, realizate din materiale avansate. Unul dintre cele mai estetice implanturi dentare, Straumann Pure Ceramic, ne ajută să obținem dinți artificiali cu aspect natural, fără metal.

 

Contact:

Str. Maximilian Popper nr.45, sector 3, Bucuresti

0765.507.665

clinica@artistic-dent.ro

www.artistic-dent.ro

Despre Marketnet Social Media

MarketDent este agentia de marketing care ofera solutii complete menite sa ajute clinica ta stomatologica in functie de stadiul in care se afla.

In acest sens venim cu 4 planuri:

Go Faster: Pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la inceput de drum

Be Stronger: Pentru Cabinetele Stomatologice care vor sa se diferentieze

Play Bigger: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa treaca la urmatorul nivel

Total Domination: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa fie nr. 1 pe piata

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/marketnet-social-media/clinica-stomatologica-artistic-dent-iti-explica-in-detaliu-diferentele-dintre-implantul-ceramic-si-cel-din-titan