Cum evităm deteriorarea coroanelor dentare? Perspectiva medicilor din clinica stomatologică Stelidental din Brăila

Braila - 27 iunie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Medicii de renume, din clinica stomatologică Stelidental din Brăila ne vor detalia în rândurile ce urmează tipurile de coroane dentare prezente în clinică, dar și importanța și beneficiile acestora.

coroana dentara braila

coroana dentara braila

 Urmând aceste sfaturi simple, puteți ajuta la prevenirea deteriorării coroanei dentare și vă puteți păstra zâmbetul în cea mai bună formă. 

Clinica stomatologica Stelidental Brăila

Vor începe prin a ne explica ce este o astfel de lucrare protetică:

O coroană dentară este un înveliș care acoperă complet un bont protetic sau un dinte foarte deteliorat, păstrându-i integritatea atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Acestea sunt realizate din materiale rezistente, durabile, care pot rezista până la 10 ani cu o îngrijire adecvată.

 

Care sunt tipurile de coroane dentare prezente în clinica noastră?

Coroană dentară din compozit - Acest tip este utilizat frecvent în faza intermediară a tratamentului implantologic. În ceea ce privește rezistența și durabilitatea, coroanele dentare din compozit nu sunt cele mai durabile.

 

Coroană dentară metalo-ceramică - Stratul de bază al acestei coroane este realizat din metal, iar deasupra se adaugă un al doilea strat ceramic pentru a păstra aspectul estetic final. Acest tip de coroană se numără printre cele mai durabile.

 

Coroană dentară din ceramică (porțelan) - acestea sunt compuse în întregime din ceramică, cunoscută adesea sub numele de porțelan și au o rezistență superioară la mestecat și un aspect estetic mai natural (având aceeași formă ca dinții naturali). Este una dintre cele mai recomandate alternative datorită faptului că este compusă dintr-un material de înaltă calitate.

 

Coroană dentară din zirconiu - acest tip de coroană are o fuziune foarte bună cu dinții naturali, astfel încât îndeplinește chiar și cele mai stricte standarde estetice. Este, de asemenea, una dintre cele mai eficiente alternative pentru coroanele dentare, care sunt realizate cu ajutorul tehnologiei de înaltă precizie.

 

 

Care este durata medie de viata a unei coroane dentare?

Durata de viață a unei coroane dentare depinde foarte mult de îngrijirea acordată. Periați-vă dinții de cel puțin două ori pe zi cu o pastă cu fluor, folosiți ața dentară în fiecare zi și nu uitați de apa de gură pentru un plus în procesul de igienizare.

 

Lucrurile care ar putea grăbi procesul de deteriorare al coroanelor pot fi:

- mestecatul alimentelor tari

- dacă suferiți de bruxism

- igiena dentară precară

- accidentările

- rosul obiectelor nealimentare

 

Cum puteți preveni deteriorarea coroanei dentare? Iată câteva sfaturi:

- Evitați să mestecați alimente dure (alimente cu coajă dură, bomboane tari etc.) care vă pot sparge sau rupe coroana dentară.

- Evitați rosul obiectelor nealimentare sau al unghiilor

- Evitați alimentele și băuturile care pătează dinții, cum ar fi cafeaua, ceaiul și vinul roșu.

- Renunțați la fumat. Nu numai că fumatul este rău pentru sănătate, dar vă poate păta dinții și vă poate deteriora coroana dentară.

 

 

 

Contact:

Bdul. Independentei, nr. 216, Braila

0723 137 978

www.stelidental.ro

Despre Marketnet Social Media

MarketDent este agentia de marketing care ofera solutii complete menite sa ajute clinica ta stomatologica in functie de stadiul in care se afla.

In acest sens venim cu 4 planuri:

Go Faster: Pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la inceput de drum

Be Stronger: Pentru Cabinetele Stomatologice care vor sa se diferentieze

Play Bigger: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa treaca la urmatorul nivel

Total Domination: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa fie nr. 1 pe piata

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/marketnet-social-media/cum-evitam-deteriorarea-coroanelor-dentare-perspectiva-medicilor-din-clinica-stomatologica-stelidental-din-braila