Implant dentar Baia Mare la clinica iDentify. Beneficii. Etape. Contraindicații

Baia Mare - 28 octombrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Pierderea dinților este o problemă dentară frecventă, care afectează calitatea vieții, încrederea în propria persoană și, uneori, poate avea efecte asupra stării generale de sănătate. Dar, implanturile dentare sunt soluția potrivită pentru refacerea totală a danturii sau înlocuirea dinților lipsă.

iDentify

iDentify

 Scopul nostru este de a-ți oferi o gamă largă de servicii stomatologice de înaltă calitate, într-o ambianță plăcută, cu echipamente de ultimă generație 

iDentify

Lipsa unuia sau a mai multor dinți îți îngreunează procesul de digestie, masticația nemaiputând fi efectuată corect și complet. În plus, riscul infecțiilor gingivale și a cariilor crește, bacteriile dezvoltându-se mult mai rapid în spațiile lăsate goale. Implantul dentar este soluția pe care trebuie să o alegi chiar acum!

Amânarea înlocuirii dinților lipsă provoacă complicații majore la nivelul danturii:

- lipsa unui dinte te poate face să te simți stânjenit față de ceilalți;

- poate produce resorbția gingiei și a osului;

- afectează masticația;

- exercită presiune asupra dinților vecini.

Implantul dentar este soluția sigură și rapidă care ajută la refacerea danturii, atât din punct de vedere funcțional cât și estetic.

Înainte de inserarea unui implant se iau toate măsurile pentru ca acesta să reziste pe termen lung și de-abia ulterior se va trece la inserarea implantelor. După intervenția cu implant dentar, medicul îți va prescrie medicamente care să îți ofere confortul post-operatoriu. După vindecare, implantul se vede și se simte exact ca un dinte natural.

Implanturile dentare pot reprezenta varianta perfectă pentru persoanele care deși au proteze dentare mobile își doresc dinți ficși care să le ofere un confort mai ridicat.

 

Implant dentar Baia Mare – Clinica iDentify, alegerea potrivită pentru rezolvarea problemelor dinților lipsă!

Implanturile dentare oferă multe avantaje. Aceste avantaje includ:

- Estetică îmbunătățită: Deoarece implanturile dentare sunt similare cu dinții naturali ca aspect și simț, sunt o opțiune atractivă pentru persoanele care caută un înlocuitor subtil pentru dinții pierduți.

- Confort îmbunătățit: Implanturile dentare oferă un confort superior în comparație cu multe alte opțiuni de înlocuire a dinților. De exemplu, implanturile dentare elimină disconfortul și inconvenientele îndepărtării protezelor dentare. Deoarece implanturile dentare se comportă ca niște dinți naturali, puteți mânca fără să vă faceți griji că protezele se vor desface, permițându-vă să mâncați alimentele preferate fără dificultăți sau durere.

- Dicție îmbunătățită: Protezele dentare necorespunzătoare pot aluneca sau se pot deplasa în gură atunci când vorbiți, rezultând o dicție neclară și jenantă. Cu implanturile dentare, puteți vorbi cu încredere fără să vă temeți de mișcări accidentale.

- Îmbunătățirea stimei de sine: Implanturile dentare vă pot ajuta să vă consolidați stima de sine și să vă oferiți un zâmbet mai încrezător.

- Sănătate orală îmbunătățită.

- Durabilitate: Concepute pentru a se contopi cu osul, implanturile dentare sunt extrem de durabile și au, în medie, o rezistență de peste 10 ani, dar îngrijirea corespunzătoare le poate face să dureze toată viața.

 

Dacă și tu ești în căutarea unui implant dentar Baia Mare, la clinica iDentify această procedură este posibilă. Află mai jos care sunt etapele procedurii.

 

Care sunt etapele procedurii implantului dentar?

Consultaţia – medicul stomatolog implantolog analizează cavitatea orală pentru a stabili dacă pacientul este sau nu candidat pentru această intervenție stomatologică.

Interpretarea rezultatelor –implantologul va analiza rezultatele în baza cărora îşi va da sau nu acceptul pentru intervenţia de inserare a implantului dentar.

Pregătirea gingiei şi grefa de os – se face o incizie în gingie până la expunerea osului în care se va introduce implantul.

Introducerea propriu-zisă a implantului în ţesutul osos. După intervenție se pot prescrie un set de medicamente pentru a ameliora durerea și inflamația.

Îndepărtarea firelor de sutură – se face după 7 zile de la operaţie.

Ataşarea bontului de vindecare se realizează la aproximativ 6 luni după operație.

Îngrijirea post-operație, igienă dentară zilnică tratată cu maximă seriozitate, însoțită de un periaj și dertartraj profesional la fiecare 6 luni și vizite regulate la dentist.

Etapa protetică post-implant.

 

Implant Dentar Baia Mare – CONTRAINDICAȚII:

Există două tipuri de contraindicații care se clasifică în relative și absolute, datorită acestora nu toți pacienții pot beneficia de tratamentul cu implant dentar:

Contraindicații relative:

Lipsa volumului osos (acesta poate fi redat prin tehnici de adiție osoasă);

Osteoporoza (se pot insera implanturi dentare cu design special, însă este necesară oprirea medicației cu un timp înainte de inserarea implanturilor);

Bruxismul (prin forțele generate asupra implantului dentar, acesta poate suferi micromișcări, motiv pentru care se recomandă reglarea mușcăturii și purtarea unor protecții speciale un anumit timp)

Fumatul;

Afecțiuni generale (dacă nu sunt luate măsuri de precauție speciale).

 

Contraindicații absolute:

Sarcina și alăptarea (tratamentul prin implant este contraindicat gravidelor, pentru că acesta poate necesita administrarea unor medicamente care dau complicații în sarcină);

Vârsta pacienților – nu se tratează prin implant dentar pacienții care nu au încheiat perioada de creștere a oaselor maxilare, cum ar fi băieți cu vârsta cuprinsă între 18-19 ani și fete cu vârsta cuprinsă între 16 –17 ani;

Unele afecțiuni psihice (anxietate, agitație, epilepsie);

HIV.

Ne dorim să transformăm fiecare vizită la dentist într-o experiență plăcută, relaxantă, lipsită de orice disconfort. Hai să faci cunoștința cu echipa care stă în spatele fiecărui zâmbet!

Cu ajutorul implantului sănătatea danturii tale este perfect refăcută, iar tu poți zâmbi din nou fără restricții.

Apelează la un implant dentar Baia Mare realizat de medicii stomatologi cu vastă experiență în reabilitare implantologică și zâmbetul tău va fi din nou admirat!


Iată locațiile noastre:

1. Strada Progresului 2A, Baia Mare, Maramureș – CLINICA NOUĂ

Telefon: +40362 424 228/ +40722 532 024

 

2. Bulevardul Republicii, nr. 22, Baia Mare, Maramureș

Telefon: +0745 543 729

 

3. Strada Tineretului 9-11, Târgu Lapus

Telefon: +40746 906 368/ +40748 547 196

Despre Marketnet Social Media

MarketDent este agentia de marketing care ofera solutii complete menite sa ajute clinica ta stomatologica in functie de stadiul in care se afla.

In acest sens venim cu 4 planuri:

Go Faster: Pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la inceput de drum

Be Stronger: Pentru Cabinetele Stomatologice care vor sa se diferentieze

Play Bigger: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa treaca la urmatorul nivel

Total Domination: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa fie nr. 1 pe piata