Înțelegerea implanturilor dentare: Tot ce trebuie să știți

BUCURESTI - 15 noiembrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți, implantantul dentar este tratamentul pe care îl poți alege pentru a-ți recapata zâmbetul.

implant dentar

implant dentar

 Implanturile dentare sunt un tratament sigur și pe termen lung pentru înlocuirea dinților cu un prognostic slab care necesită extracție.  

Sorin Găgeanu medic specializat pe implantologie

Implanturile dentare sunt dispozitive metalice care se inseră în osul alveolar (grosimea osului maxilar unde se găsește rădăcina unui dinte) și pot fi folosite pentru întreaga dantură sau doar pentru o parte.

Un implant dentar poate fi introdus imediat după ce dintele cu probleme a fost extras sau după ce locul extracției s-a vindecat printr-o intervenție chirurgicală efectuată de un medic specialist. Odată acceptat,implantul preia funcția de rădăcină artificială. Acceptarea unui implant include dezvoltarea și solidificarea unei legături între suprafața implantului și țesutul osos.

 

Ce implanturi dentare folosim în clinica Artistic Dent?

În practică, există diferite tipuri de implanturi dentare oferite de diverse companii. Însă fiecare individ are nevoie de un anumit model de implant specific, care se stabilește și recomandă împreună cu medicul specialist.

 

Inserarea implantului dentar este o procedură ce implică durere?

Această intervenție utilizează anestezie locală (injectabilă), astfel încât nu veți simți durere, ci doar disconfort în timpul procedurii chirurgicale. De asemenea, se poate administra sedare prin inhalare pentru a obține o stare mai confortabilă.

 

Cine este candidatul ideal?

Sănătatea dumneavoastră este mult mai importantă decât vârsta, iar dacă sunteți suficient de sănătos pentru a vă extrage un dinte, atunci probabil că sunteți suficient de sănătos pentru a beneficia de un implant dentar.

Această procedură chirurgicală poate fi contraindicată în cazul anumitor afecțiuni cronice (diabet insulino-dependent, leucemie, afecțiuni poliartritice, afecțiuni grave ale inimii/fierelor/ rinichilor/ splinei), în timpul unor infecții precum sifilisul, tuberculoza, SIDA sau actinomicoza, deoarece acestea ar putea avea un răspuns slab la vindecarea rănilor chirurgicale. În plus, acest lucru nu este recomandat pacienților cu afecțiuni osoase, deoarece există un risc prea mare ca implantul să cedeze din cauza osteointegrării slabe.

 

Preferăm calitatea atunci când dorim un bun rezultat

Prețul unui implant dentar este influențat de o mulțime de factori care nu depind întotdeauna de medicul specialist sau de nevoile pacientului. După consultația inițială, medicul dentist poate oferi o estimare a prețului. Cu toate acestea, după un consult mai detaliat și după efectuarea unor radiografii speciale, costul implanturilor dentare se poate modifica, deoarece pot apărea circumstanțe neprevăzute - cum ar fi nevoia de os suplimentar (când osul natural nu este suficient, astfel încât se introduce os artificial), operația de ridicare a sinusurilor (adăugarea de oase în cavitatea sinusurilor maxilare) sau leziuni orale (dacă avem carii netratate, inserarea implantului va fi amânată până la rezolvarea acestor afecțiuni dentare).

 

Durata de viață a implanturilor dentare

Clinica noastră garantează că implanturile dentare pe care le folosesc medicii noștri specialiști vor dura cel puțin 10 ani, cu condiția să mențineți o bună igienă orală și să vă faceți controale regulate în clinică.

 

 

Contact:

Str. Maximilian Popper nr.45, sector 3, Bucuresti

0765.507.665

clinica@artistic-dent.ro

www.artistic-dent.ro

Despre Marketnet Social Media

MarketDent este agentia de marketing care ofera solutii complete menite sa ajute clinica ta stomatologica in functie de stadiul in care se afla.

In acest sens venim cu 4 planuri:

Go Faster: Pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la inceput de drum

Be Stronger: Pentru Cabinetele Stomatologice care vor sa se diferentieze

Play Bigger: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa treaca la urmatorul nivel

Total Domination: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa fie nr. 1 pe piata

Taguri: implant dentar
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/marketnet-social-media/intelegerea-implanturilor-dentare-tot-ce-trebuie-sa-stiti