Medicii de la clinica stomatologică ImplantoArt ne explică de ce să nu amânăm un implant dentar

Galati - 29 noiembrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Medicii specialiști în implantologie dentară din clinica ImplantoArt ne împărtășesc o serie de premise pentru a ne arăta de ce amânarea inserării unui implant dentar este o decizie nepotrivită pentru sănătatea noastră dentară.

implant dentar galati

implant dentar galati

 Efectele sunt atât de ordin estetic cât și de nivel funcțional și afectează în egală măsură calitatea vieții dvs.  

Dr. Panaite George cu competențe în implantologie la Clinica Implantoart

Implanturile dentare sunt o rezolvare uimitoare pentru toți pacienții care au unul sau mai mulți dinți lipsă. Acestea oferă o restaurare dentară completă cu aspect natural și funcționalitate maximă, care îmbunătățesc considerabil calitatea vieții pacienților.

Un astfel de tratament este, de asemenea, foarte benefic, deoarece te poate ajuta să mănânci mai bine, să vorbești corect și să îți îmbunătățești sănătatea dentară generală.

 

Efectele negative ale lipsei dinților:

- Aspect inestetic

- Resorbția osului maxilar

- Deplasarea dinților învecinați

- Mușcătură incorectă

- Tulburări digestive

- Modifică structura facială

- Vorbire defectuasă

 

Toate motivele enumerate sunt câteva dintre efectele negative ale amânării inserării unei rădăcini artificiale.

Atunci când ai dinți lipsă, încrederea în tine și în zâmbetul tău scade astfel apar deficiențele estetice. Pe plan funcțional acestea se observă în momentul în care pronunția cuvintelor nu mai este la fel, atunci când alimentele nu mai pot fi mestecate ca înainte astfel pot apărea și tulburările digestive.

Cu toate acestea există și alte probleme care pot aparea în procesul de amânare al tratamentului cu implant dentar Galați.

 

Efectele negative și corectarea lor

 Aici depinde foarte mult de cauza și modul în care au fost pierduți dinții.

Dacă vorbim despre o extracție obișnuită cel mai indicat este ca implantul dentar Galați să fie inserat atunci sau la cel mult 3-4 săptămâni de la aceasta.

Această recomandare vine deoarece dacă inserarea se face prea târziu, osul alveolar se poate resoarbe. Acest lucru înseamnă retragerea și există riscul ca osul ramas să nu aibă dimensiunile necesare pentru a sustine implantul dentar.

Există totuși cazuri când din diferite motive pacienții nu pot apela la acet tratament cu implant dentar Galați la momentul potrivit, astfel apare resorbia de maxilar însă din fericire această problemă are si o rezolvare.

Datorită tehnologiei în continuă dezvoltare de care ne bucurăm cu toții, au apărut diferite tehnici de adiție osoasă care măresc volumul de os de la nivelul arcadelor cu probleme astfel încât implantul dentar să poată avea susținerea necesară.

Dacă vorbim despre pierderea dinților datorită unei boli parodontale atunci trebuie luate măsuri imediate. În primul rând trebuie tratată boala deoarece nu se poate pune problema de o implantare atâta timp cât gingia nu este complet sănătoasă.

În al doilea rând, și în acest caz riscăm să pierdem din cantitatea și calitatea osului maxilar și mai ales riscăm ca boala parodontală să se extindă si la dinții învecinați.

Puteți solicita oricând o programare în cabinetele noastre pentru a fi informat în mod corect despre tot ce presupune tratamentul cu implant dentar Galați. Vă așteptăm cu drag pentru o programare!

 

 

Contact:

Str. Constantin Brâncoveanu, nr. 4, parter, bloc DL2, scara 2, apartament 38, parter, mun. Galați, Județ Galaţi.

0770774886

office@implantoart.ro

https://www.implantoart.ro/

Despre Marketnet Social Media

MarketDent este agentia de marketing care ofera solutii complete menite sa ajute clinica ta stomatologica in functie de stadiul in care se afla.

In acest sens venim cu 4 planuri:

Go Faster: Pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la inceput de drum

Be Stronger: Pentru Cabinetele Stomatologice care vor sa se diferentieze

Play Bigger: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa treaca la urmatorul nivel

Total Domination: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa fie nr. 1 pe piata