Medicii din clinica stomatologică Katta Dental Care prezintă 5 riscuri ale unui implant dentar inserat greșit

Craiova - 27 decembrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Viziunea clinicilor stomatologice Katta Dental Care din Craiova și Filiași, este să crească calitatea vieții oamenilor prin prevenție, tratament și educație pentru obținerea unei sănătăți orale, de accea doresc să prezinte în cele ce urmează un subiect foarte interesant.

implant dentar Craiova

implant dentar Craiova

  În ciuda îmbunătățirilor aduse și a eforturilor depuse de către medici, în domeniul stomatologiei, fenomenul de pierdere a dinților este încă des întâlnit în rândul populației globale. Statisticile arată ca 7 din 10 persoane suferă de goluri în dantură.  

Dr. Katta, medic specialist Implantologie la Clinica Katta Dental Care

Sigur ați auzit de multe ori că zâmbetul este cartea noastră de vizită. Acesta este important, fără îndoială, dar o dantură sănătoasă este vitală.

Trebuie să înțelegem ca tratamentul cu implant dentar Craiova nu este doar o rădăcină artificială care susține o lucrare protetică pentru a reda frumusețea zâmbetului, aceasta are multe alte beneficii și pe plan funcțional.

 

Riscuri ale implantări greșite:

1. Infecții severe apărute în jurul lucrării

– infecțiile apărute în zona gingivală reprezintă unul dintre cei mai mari factori de risc. Acest proces poate reprezenta extinderea infecției ducând chiar la nereușita intervenției cu implant dentar Craiova. Pentru a evita acest risc, o igienă dentară adecvată este mai mult decat obligatorie.

 

 

2. Pierderea implantului dentar

– este o consecință a inserării necorespunzătoare din punct de vedere tehnic. Acest fapt influențează în mod direct mobilitatea lucrării. Dacă este cazul, înlocuirea implantului dentar ar trebui să fie făcută cât mai curând posibil.

 

3. Nerealizarea fuziunii dintre implant și osul receptor

– cel mai riscant factor este nerealizarea  osteointegrării, procesul în care se reușește conexiunea dintre segmentul osos receptor și rădăcina din titan a implantului. Acest lucru tine exclusiv de modul de inserare, deoarece acesta în sine este conceput din materiale biocompatibile cu țesutul uman fapt ce îi dă o reușită de 100%.

 

 

4. Apariția leziunilor la nivelul nervilor și a țesuturilor moi

- deși au o incidență foarte mică, în unele cazuri, în momentul inserării se pot produce inflamații temporare sau leziuni la nivelul nervilor și a țesuturilor moi fapt ce poate duce la pierderea implantului dacă nu sunt remediate la timp.

 

 

5. Deteliorarea implantului dentar

– Din cauza alegerii eronate a tipului de implant, potrivit pentru nevoile individuale ale pacientului sau a procedurii necesare de implantare, acesta riscă ca lucrarea să se rupă sau să se fractureze. În această situație, pacientul se poate folosi de garanția lucrării pentru a solicita reinserarea unui alt implant potrivit.

 

Medicii implantologi de la clinicile Katta Dental Care oferă servicii moderne de inserare a implantului dentar Craiova și garantează seriozitatea unei intervenții de care veți fi pe deplin mulțumit, fără a vă face griji de disconfort, atât în momentul operației cât și după.

Dacă te confrunți cu pierderi dentare și îți dorești un zâmbet reconstruit, te așteptâm in clinicile noastre stomatologice din Craiova și Filiaș pentru o programare cu medicii implantologi, astfel încât să stabilim împreuna planul dvs. de tratament personalizat.

 

 

Contact:

Strada Dezrobirii, nr. 141, bl. G19, ap. 1, Craiova

Str Racoteanu, nr. 166, bl. 174, Sc 2, ap. 6, Filiasi

0766 482 049

office@drkatta.ro

www.drkatta.ro

Despre Marketnet Social Media

MarketDent este agentia de marketing care ofera solutii complete menite sa ajute clinica ta stomatologica in functie de stadiul in care se afla.

In acest sens venim cu 4 planuri:

Go Faster: Pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la inceput de drum

Be Stronger: Pentru Cabinetele Stomatologice care vor sa se diferentieze

Play Bigger: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa treaca la urmatorul nivel

Total Domination: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa fie nr. 1 pe piata

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/marketnet-social-media/medicii-din-clinica-stomatologica-katta-dental-care-prezinta-5-riscuri-ale-unui-implant-dentar-inserat-gresit