Medicii Identify te îndrumă catre alegerea potrivită: punte dentară sau implant dentar?

Baia Mare - 23 mai 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Când vine vorba de lucrări dentare, una dintre cele mai frecvente decizii pe care pacienții trebuie să le ia este între implanturile dentare și punțile dentare.

implant dentar baia mare

implant dentar baia mare

 Dacă doriți să vă recăpătați sănătatea orală suntem aici pentru a vă satisface toate nevoile în materie de stomatologie.  

Dr. Tudor Cristian Coroș, medic în cadrul clinicii Identify Baia Mare

Ambele proceduri au avantajele și dezavantajele lor, ceea ce poate face dificilă luarea unei decizii cu privire la opțiunea potrivită pentru dumneavoastră.

În această postare, vom discuta despre diferențele dintre implanturile dentare și punțile dentare, astfel încât să puteți lua o decizie informată cu privire la care procedură este cea mai bună pentru dumneavoastră.

 

Atunci când pierdeți un dinte, trebuie să luați repede o decizie în cunoștință de cauză cu privire la alternativa de înlocuire pe care o veți alege.

Acest lucru nu numai că va îmbunătăți aspectul zâmbetului dumneavoastră, dar va contribui și la reducerea efectelor negative ale pierderii dinților:

- Retragerea osului maxilar/mandibular

- Deplasarea dinților adiacenți (învecinați)

- Aspect inestetic

- Spațierea dințilorVorbire defectuasă

- Mușcătură incorectă

- Tulburări digestive

- Modificări la nivelul structurii faciale

 

Implant dentar sau punte dentară? Întrebarea cea mai întâlnită a pacienților

 

Înainte de a decide care dintre aceste două alternative este cea mai bună opțiune pentru a vă înlocui dinții lipsă, trebuie să înțelegeți mai întâi ce sunt o punte dentară și un implant.

 

Puntea dentară

O punte dentară este o alternativă care reface unul sau mai mulți dinți lipsă pentru a oferi un zâmbet plăcut. O astfel de variantă se construiește prin lipirea a două coroane dentare pe dinții adiacenți dintelui pierdut, creând doi stâlpi care sunt utilizați doar pe o parte și care pot fi utilizați ca suport pentru coroane dentare suplimentare.

 

Implantul dentar

Un implant dentar este o rădăcină artificială, inserată în osul care susținea anterior dintele pierdut. Acesta este un dispozitiv autonom și automobilizatoar care nu este atașat direct pe dinți, ci mai degrabă în maxilar. Durata tratamentului variază între șase și opt luni, dar rezultatele sunt de lungă durată.

 

Majoritatea medicii implantologi consideră că implanturile dentare sunt o opțiune superioară, deoarece:

- Aspectul estetic oferit

- Funcționalitatea

- Rentabilitate

- Conservarea țesutului osos

- Sănătatea dinților învecinați

 

Implantologii de excepție de la clinica stomatologică Identify vă sfătuiesc să nu amânați singurul tratament care vă poate readuce zâmbetul pe buze într-un timp foarte scurt.

Puteți oricând să vă programați o întâlnire cu noi pentru a afla mai multe despre tot ceea ce presupune tratamentul cu implanturi dentare în Baia Mare. Vă așteptăm cu drag!

 

 

Contact:

str. Progresului, nr. 2A, Baia Mare - 0362 424 228

Bdul. Republicii, nr. 22, Baia Mare - 0737 532 022

str. Tineretului, nr. 9 - 11, Târgu Lăpuș - 0746 906 368

office@dentify.ro

www.dentify.ro

Despre Marketnet Social Media

MarketDent este agentia de marketing care ofera solutii complete menite sa ajute clinica ta stomatologica in functie de stadiul in care se afla.

In acest sens venim cu 4 planuri:

Go Faster: Pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la inceput de drum

Be Stronger: Pentru Cabinetele Stomatologice care vor sa se diferentieze

Play Bigger: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa treaca la urmatorul nivel

Total Domination: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa fie nr. 1 pe piata