Medicii YTS Dental View explică importanța scanării CT în ghidajul inserării implantului dentar

BUCURESTI - 27 iunie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Medicii de renume din cadrul grupului YTS Dentăl View ne vor explica în rândurile de urmează importanța tomografiei dentare în inserarea implanturilor dentare, Computerul Tomograf cu Fascicul Conic (CBCT) găsindu-se în dotarea tuturor unităţilor de radiologie dentară ale companiei, atât în Bucureşti cât şi Orade.

tomografie dentara

tomografie dentara

 Nu ezitaţi în a realiza aici, la YTS – Dental View, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna! 

YTS – Dental View

Ce este Computerul Tomograf cu Fascicul Conic

Computerul Tomograf cu Fascicul Conic (CBCT) este o tehnologie de ultimă generaţie în domeniul imagisticii , ce permite vizualizarea în plan tridimensional a zonelor scanate print-o tomografie dentară.

Folosind un fascicul conic de raze X, scanerul CBCT are nevoie de o unică rotaţie în jurul pacientului pentru a prelua sute de imagini ale zonei de interes, acestea fiind apoi reconstruite cu ajutorul unui software de imagistică, în vederea obţinerii modelului virtual 3D al pacientului.

Întreaga procedură este de foarte scurtă durată, iar gradul de expunere la radiaţii în cazul unei tomografii dentare computerizate realizate cu CBCT este foarte scăzut în comparaţie cu tomografiile clasice.

Pentru vizualizarea tomografiei, pe lângă analiza efectuată de către specialiştii noştri, medicii au la dispoziţie software-ul Planmeca Romexis, cu ajutorul căruia imaginile pot fi manipulate pentru a arăta diverse unghiuri, pot măsura adâncimi, grosimi, densităţi, pot selecta numai anumite ţesuturi etc.

 

Utilizarea CBCT în folosul implantologiei

Utilizarea tehnologiei CBCT în implantologie este una care a devenit absolut necesară. Pentru medicul specialist implantolog, imagistica 3D oferă atât îndrumare și precizie în alegerea tratamentului, cât și siguranță în elaborarea unor metode de ghidaj de mare precizie, reducând substanțial erorile chirurgicale.

 

Prin radiografiile dentare simple şi apoi de ansamblu obţinute cu Cone Beam se realizează:

 

• Localizarea și determinarea distanței față de structurile anatomice vitale;

• Evaluarea grosimii crestei alveolare și vizualizarea conturului osos;

• Localizarea și evaluarea sinusurilor maxilare;

• Localizarea canalului mandibular și trasarea nervului;

• Stabilirea densității osoase în zona de interes;

• Localizarea pre-chirurgicală precisă a implantului prin calculul spațiului alveolar, poziției rădăcinilor existente, cât și evaluarea osului alveolar;

• Alegerea optimă a dimensiunii, tipului de implant și a posibilităţii simulării de implant.

 

Ghidajul prin CT al implantului real

Ce vrea să însemne ultima utilizare? Graţie comunicării scanerului Cone Beam cu aplicaţiile şi platformele software de planificare a implanturilor dentare, scanarea CT (tomografie dentară) este utilizată cu deosebit succes în fazele de diagnosticare a implanturilor dentare.

Acest lucru aduce medicului implantolog  beneficiul proiectării pe computer a plasării practice a implantului dentar în arcadă înainte ca faza chirurgicală, de implantare reală, concretă să aibă loc.

Implanturile dentare sunt disponibile într-o varietate de lungimi și lățimi, iar folosirea imaginii tridimensionale CT ajută foarte mult dentistul dvs. în planificarea cu claritate și precizie absolută a lungimii și lățimii exacte a fiecărui implant.

Toate aceste avantaje fac ca planificarea și tratamentul implanturilor dentare să fie extrem de precise.

 

 

Contact:

021.9878

www.dentalview.ro

office@dentalview.ro

Despre Marketnet Social Media

MarketDent este agentia de marketing care ofera solutii complete menite sa ajute clinica ta stomatologica in functie de stadiul in care se afla.

In acest sens venim cu 4 planuri:

Go Faster: Pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la inceput de drum

Be Stronger: Pentru Cabinetele Stomatologice care vor sa se diferentieze

Play Bigger: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa treaca la urmatorul nivel

Total Domination: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa fie nr. 1 pe piata

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/marketnet-social-media/medicii-yts-dental-view-explica-importanta-scanarii-ct-in-ghidajul-inserarii-implantului-dentar