Obturații dentare: Tot ce trebuie să știți

BUCURESTI - 15 noiembrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Ciobirea sau spargerea unui dinte frontal poate fi o experiență traumatizantă. Un zâmbet frumos este cartea de vizită a unui aspect plăcut și de aceea mulți oameni investesc în tratamente dentare costisitoare.

obturatie dentara

obturatie dentara

 Obturaţia este o metodă de reconstrucţie a unui dinte deteriorat de carii, pentru a-i reda funcţia şi forma normală.  

Echipa Artistic Dent

Dacă aveți un dinte frontal cariat, ciobit sau spart, există mai multe modalități prin care puteți remedia această situație.

 

Rețineți că fiecare caz este unic și tratamentul poate varia de la un pacient la altul - pentru o soluție personalizată vă recomandăm să ne sunați pentru a face o programare.

 

În cele mai multe cazuri, putem rezolva problema într-o singură vizită prin realizarea unei obturații dentare sau a unei fațete directe în cabinet pe dintele respectiv. În cazurile mai severe, în care există daune extinse, poate fi necesar un tratament suplimentar, cum ar fi fațetarea în laborator sau o coroană dentară, care va necesita timp suplimentar pentru a fi finalizată.

 

La ArtisticDent, la fiecare tratament stomatologic pe care il facem, plecam de la trei premize ce ne ghideaza in munca noastra:

- functionalitate;

- fiabilitate;

- estetica.

 

 

Leziunile dentare care se pot repara cu ajutorul obturațiilor dentare:

 

Caria Dentara

Caria dentara este cea mai frecventa leziune a dintiilor frontali. Aceasta poate fi localizata pe parțile proximale ale dintelui (spre dintii vecini) sau pe fața vestibulara a sa (caria de colet). Din experiența medicilor noștri, am observat doua tendinte:

- pacientii care prezinta o carie dentara pe un dinte frontal, in general, vor avea carii la toti dintii frontali

- cei ce nu au nici nu vor avea carii pe dintii frontali.

 

Nu putem da întotdeauna vina pe genetică pentru problemele noastre dentare, nu uitați că și cariile dentare sunt cauzate de bacterii. Obiceiurile sănătoase de igienă orală, periajul corect al dinților și vizitele regulate la dentist vor avea un impact pozitiv asupra sănătății tale orale și a zâmbetului tău.

 

Fractura Dentara

Un dinte spart, cauzat de o leziune traumatică, este a doua cea mai frecventă cauză a leziunilor la nivelul dinților frontali. Acesta va fi tratat într-un mod similar cu cel al cariilor dentare ( cu ajutorul obturațiilor dentare).

 

Eroziunea Dentara

Eroziunea dentara este un alt tip de leziune dentara si este frecventa la persoanele ce consuma citrice sau băuturi acide in mod excesiv.

 


Contact:

Str. Maximilian Popper nr.45, sector 3, Bucuresti

0765.507.665

clinica@artistic-dent.ro

www.artistic-dent.ro

Despre Marketnet Social Media

MarketDent este agentia de marketing care ofera solutii complete menite sa ajute clinica ta stomatologica in functie de stadiul in care se afla.

In acest sens venim cu 4 planuri:

Go Faster: Pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la inceput de drum

Be Stronger: Pentru Cabinetele Stomatologice care vor sa se diferentieze

Play Bigger: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa treaca la urmatorul nivel

Total Domination: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa fie nr. 1 pe piata

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/marketnet-social-media/obturatii-dentare-tot-ce-trebuie-sa-stiti