Proteza dentară pe implanturi a clinicii iDentify: ştacheta stabilităţii estetice şi funcţionale

Baia Mare - 21 mai 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Medicii stomatologi ai clinicii iDentify, una dintre cele mai căutate clinici ale oraşului Baia Mare, consideră că tratamentul cu proteză permanentă (fixă) pe implanturi reprezintă un tip de resturare extinsă, cu posibilităţi ample şi durabile de refacere a danturii pierdute. Angaja-mantul medicilor acestui centru este acela ca, şi în acest domeniu, să fie menţinut acelaşi înalt nivel al standardului clinic, care să permită grad sporit de accesare a unităţii medicale de către public, precum şi de mulţumire în rândul pacienţilor.

proteză dentară pe implanturi Baia Mare

proteză dentară pe implanturi Baia Mare

 Iar dacă este să vorbim despre dezavantaje, ne putem referi la riscurile minore asociate purtării ei, asociate intervenţiilor chirurgicale implantologice, gradul mic de durere, inerent, perioada de recuperare de după intervenţiile chirurgicale, necesară refacerii osului şi gingiei, perioada de probă si de ajustare a dispozitivului. Dar toate acestea sunt, după cum am spus anterior, minore faţă de avantajele consistente pe care proteza le aduce. Însă, înainte de începerea tratamentului, este necesară evaluarea foarte precisă a situaţiei dentare, precum şi o consultare deschisă, transparentă, informativă a pacientului cu medicul 

Dr. Nora Florescu, medic de stomatologie generală al clinicii iDentify

Proteza permanentă este rezultatul încărcării cu dispozitiv protetic a implanturilor dentare care înlocuiesc dinții naturali pierduţi. Ea reprezintă un tip potrivit de restaurare dacă protezele parţiale sau totale detaşabile, cu toate neajunsurile lor obişnuite legate de pierderea stabilităţii, basculare, fracturare, nu au adus mulţumire pacienţilor.

În cadrul lor, protezele dentare fixe pe implanturi, numite şi All-on-4, All-on-6, All-on-8 (funcţie de numărul de implanturi dispuse pe arcadă), reprezintă o soluţie excelentă de înlocuire a protezelor mobile convenţionale, inclusiv în cadrul domeniului proteză dentară pe implanturi Baia Mare. Cu astfel de proteze permanente, disconfortul protezei detaşa-bile este eliminat.

“Pierderea dinţilor are mai multe cauze. Uneori ea este rezultatul unui accident, alteori al unei boli. Proteza permanentă pe implanturi, chiar dacă tratamentul este mai laborios, de mai lungă durată şi mai scump, aduce mulţumiri şi confort pe termen lung şi cu date sigure de restabilire a frumuseţii pierdute a zâmbetului. Oamenii ţin din ce în ce mai mult la zâmbet şi la aspectul fizionomic, pe măsură ce cerinţele societăţii au devenit tot mai curente şi mai presante.

Sănătatea dentară, încrederea în sine, eliminarea cariilor care au cauzat afectarea gurii şi gingiilor, tratarea infecţiilor, sprijinul solid adus gurii şi funcţiilor ei, precum şi muşchilor feţei – toate acestea sunt avantaje aferente întregului tratament cu proteză fixă pe implanturi”, spune Dr. Tudor Cristian Coroș, medic specialist în implantologie al clinicii iDentify.

 

Avantaje mari, dezavantaje minore ale protezei

Avantajul major este acela al stabilităţii superioare a acestui dispozitiv comparativ cu stabilitatea, mereu precară, a protezelor detaşabile. Iar stabilitatea duce la capacitate de vorbire mai bună şi mai clară, la capacitatea funcţională masticatorie sporită, la oferirea unui aspect mai tânăr şi mai sănătos fizionomiei pacientului. 

Medicii proteticieni ai clinicii iDentify cunosc foarte bine că proteza dentară pe implanturi Baia Mare provoacă, datorită creşterii capacităţii masticatorii,  o acumulare salivară mai mică decât  în cazul protezei deta-şabile. Iar acest lucru ajută la o digestie mai bună.

Mai pot fi adăugate la lista avantajelor protezei fixe pe implanturi a clinicii iDentify:

• Reintroducerea în alimentaţia pacientului a alimentelor mai dure, datorită capacităţi masticatorii mai naturale şi mai confortabile;

• Eliminarea necesităţii îndepărtării ei; proteza devine parte integrantă a gurii, se adaptează perfect anatomiei bucale, fără posibilitatea alunecării sau nepotrivirii;

• Întreţinere uşoară, pentru că nu mai există necesitatea îndepărtării ei şi igienizării cu produse speciale; o rutină de igienizare mult simplificată;

• Investiţie bună în tratament, datorită durabilităţii sporite a dispozitivului.

 

“Iar dacă este să vorbim despre dezavantaje, ne putem referi la riscurile minore asociate purtării ei, asociate intervenţiilor chirurgicale implantologice, gradul mic de durere, inerent, perioada de recuperare de după intervenţiile chirurgicale, necesară refacerii osului şi gingiei, perioada de probă si de ajustare a dispozitivului. Dar toate acestea sunt, după cum am spus anterior, minore faţă de avantajele consistente pe care proteza le aduce. Însă, înainte de începerea tratamentului, este necesară evaluarea foarte precisă a situaţiei dentare, precum şi o consultare deschisă, transparentă, informativă a pacientului cu medicul”, explică Dr. Nora Florescu, medic de stomatologie generală al clinicii iDentify.

 

Nu ezitaţi în a solicita, în problema restaurării cu proteză fixă pe implanturi, sprijinul medicilor stomatologi proteticieni şi implantologi de înalt nivel profesional ai clinicii iDentify, proteză dentară pe implanturi Baia Mare, specialişti care vă aşteaptă cu căldură, cu deplină responsabilitate şi cu cel mai bun raport calitate-preţ al unui serviciu stomatologic!

 

Contact:  

Str. Progresului, nr. 2A, Baia Mare

0362.424228

office@dentify.ro

www.dentify.ro

Despre Marketnet Social Media

MarketDent este agentia de marketing care ofera solutii complete menite sa ajute clinica ta stomatologica in functie de stadiul in care se afla.

In acest sens venim cu 4 planuri:

Go Faster: Pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la inceput de drum

Be Stronger: Pentru Cabinetele Stomatologice care vor sa se diferentieze

Play Bigger: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa treaca la urmatorul nivel

Total Domination: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa fie nr. 1 pe piata