Set ortodontic în Centrele YTS-Dental View, imagistica dentară de calitate

BUCURESTI - 26 aprilie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

YTS-Dental View, cea mai mare reţea de centre de imagistică din ţară, cu cele opt centre de excelenţă din Bucureşti şi Oradea, se angajează să ofere în continuare pacienţilor examinări radiologice şi tomografice de cea mai înaltă calitate.

Rețeaua de imagistică dentară digitală YTS- Dental View se angajează pe mai departe pe drumul susţinerii superioare a oricăror nevoi ale pacienţilor săi, a îmbunătăţirii sănătăţii şi vieţii lor.

Una dintre cele mai importante aplicaţii ale imagisticii 3D realizate cu computerul tomograf cu fascul conic, Cone-Beam Computed Tomography (CBCT), din dotarea centrelor Dental View, este în ortodonţie. Pe lângă alte sectoare ortodontice de examinare, cu acest tip avansat de investigare se poate realiza un set ortodontic complet în București.

Dar ce este, de fapt, un set ortodontic?

Setul ortodontic reprezintă o serie de investigaţii radiologice şi poze profesioniste medicale, efectuate în scopul observării şi evaluării dentiţiei şi fizionomiei pacientului, pre şi post-tratament ortodontic.

Un set ortodontic complet cuprinde:

- fotografii de diagnostic extraorale;

- fotografii de diagnostic intraorale;

- o radiografie panoramică (ortopantomogramă) în ocluzie;

- o teleradiografie laterală.

 

Despre tomografia cu fascicul conic (CBCT) şi calitatea ei

Computerul tomograf cu fascicul conic Planmeca ProMax 3D Mid, pe scurt, CBCT, lucrează împreună cu modulul software asociat Romexis Planmeca 3D (echipamentul care asamblează imaginile şi este perfect compatibil cu software-urile de cabinet clinice, tehnice, manageriale).

Radiologia efectuată în centrele imagistice ale Dental View este adaptată perfect cerinţelor actuale, inclusiv dificilelor condiţii pandemice, ea urmărind constant claritatea şi relevanţa imaginilor, confortul şi îmbunătăţirea sănătăţii oro-dentare, precum şi generale a pacientului, transmiterea în condiţii simple şi eficiente, la distanţă, a datelor.

Odată cu utilizarea scanării CBCT, medicul ortodont poartă responsabilitatea legală de a raporta orice afecţiune (patologie) observată în scanare. Deşi au existat controverse semnificative cu privire la această responsabilitate. Este însă limpede că prin posibilităţile sale, CBCT aduce beneficii deosebit de importante în ortodonție. Iar aceste beneficii sunt bazate pe indicaţii şi dovezi clare.

 

Reputaţi medici stomatologi utilizează serviciile imagistice Dental View

“Astăzi este mai mult decât limpede faptul că CBCT aduce beneficii diagnostice specifice și unice în ortodonție. Cea mai comună indicație pentru CBCT în ortodonție este evaluarea 3D a anomaliilor în poziția dentară, cum ar de pildă dinții ectopici. CBCT permite vizualizarea dinților afectați în trei dimensiuni, precum și evaluarea rădăcinilor dinților afectați și adiacenți.

S-a sugerat că în cazurile cu canini maxilari afectați, CBCT poate modifica de fapt deciziile de planificare a tratamentului”, consideră unul dintre importanţii medici ortodonţi care foloseşte serviciile YTS-Dental View.

Iar acest lucru se datorează faptului că radiografia convențională panoramică sau intraorală poate să nu ofere o bună evaluare a stării rădăcinii dinților adiacenți; dar cu CBCT acest lucru se poate realiza eficient.

 

Care sunt zonele de interes pentru CBCT?

Iar cei care au de profitat cel mai mult de pe urma acestor avantaje sunt cei cu dinţi prost poziţionaţi, cazuri în care este esențială o evaluare exactă a dinților deficienţi și adiacenți. Justificarea CBCT în aceste cazuri crește, având în vedere că CBCT aduce o valoare semnificativă diagnosticului și planificării tratamentului.

Alte zone importante de interes pentru CBCT-ul cu care lucrează centrele Dental View sunt:

- stadiul dezvoltării dentare;

- poziția și mărimea dintelui sau a foliculului;

- instrument excelent pentru evaluarea și detectarea oricăror dinți supranumerari;

- evaluarea oricărui fel de anomalii în poziția dentară;

- pacienții cu anomalii și deformări dentofaciale;

- pacienții cu asimetrie facială, fisură palatină sau apnee obstructivă în somn;

- condițiile de limită alveolară;

- anatomia cranio-facială;

- dimensiunile transversale maxilare.

 

Setul ortodontic complet: analiză integratoare

Dar complexul de analize imagistice reprezentat de setul ortodontic complet reprezintă cea mai amplă investigaţie imagistică în domeniul ortodonţiei, căci se constitutie într-o evaluare globală, integratoare a datelor revelatoare imagistice care vizează un întreg tratament, şi nu părţi ale unor sectoare procedurale, adică ale unor etape de tratament.

De la specialiştii radiologi ai unuia dintre centrele YTS-Dental View din Bucureşti sau Oradea puteţi pleca înspre orice clinică, înspre orice medic stomatolog cu convingerea că îi oferiţi datele celei mai relevante posibil investigaţii radiologice (set ortodontic Bucureşti).

Iar aceasta, fie că este vorba doar de o anumită zonă de interes – radiografie parţială, fie de ortopantomografii – radiografii ale întregii guri, fie de tomografie de tip CBCT.

Dar datele pot fi transmise şi fără ca dvs, să vă  deplasaţi fizic, căci YTS-Dental View utilizează şi sistemul de teleradiologie. Solicitaţi, deci, medicului necesarul clinic ce trebuie evaluat radiologic şi îndreptaţi-vă siguri înspre unul dintre centrele de excelenţă ale reţelei YTS-Dental View!

 

Contact:

    www.dentalview.ro

   021.9878

   office@dentalview.ro

Despre Marketnet Social Media

MarketDent este agentia de marketing care ofera solutii complete menite sa ajute clinica ta stomatologica in functie de stadiul in care se afla.

In acest sens venim cu 4 planuri:

Go Faster: Pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la inceput de drum

Be Stronger: Pentru Cabinetele Stomatologice care vor sa se diferentieze

Play Bigger: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa treaca la urmatorul nivel

Total Domination: Pentru Clinicile Stomatologice care doresc sa fie nr. 1 pe piata