În căutarea competitivităţii: Fashion Connect

BUCURESTI - 12 septembrie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Media / Publicitate, Retail

Dialog Textil , revista industriei de textile şi confecţii din România, adună profesioniştii din modă şi fashion retail într-un eveniment premium la Bucureşti, pe 19 septembrie.

În căutarea competitivităţii: Fashion Connect

În plină criză, un domeniu industrial din România consemnează creşteri de la an la an. Deşi are puţină vizibilitate în mass-media şi nu e un subiect de agendă publică, industria producătoare de textile şi confecţii a trecut, din nou, pe un trend ascendent. Creşterea cu 15% a exporturilor de îmbrăcăminte în 2011 a fost confirmată de un plus de aproape nouă procente în 2012.

Cifrele se înscriu în tabloul general al economiei româneşti, salvat în ultimii ani prin exporturi susţinute, în condiţiile unui consum intern aflat în mare suferinţă.

Mărirea constantă a costurilor de producţie din Asia, reîntoarcerea producţiei în zona euro-mediteraneeană şi moda rapidă duc la o schimbare de paradigmă. Creşterea de competitivitate, care să înlocuiască avantajele comparative, conjuncturale de cele mai multe ori, şi generarea de valoare adăugată prin creaţie şi design au devenit teme-cheie ale oricăror discuţii despre industria modei.

Acestea sunt premisele evenimentului Fashion Connect (www.fashionconnect.ro) organizat de revista Dialog Textil, (www.dialogtextil.ro) în data de 19 septembrie, la Bucureşti, la Fratelli Studios.

 

Teme de discuţie:

 

De la conjunctură favorabilă la dezvoltare durabilă, industria de textile şi confecţii a României stă în faţa unor provocări.  

Cum creştem competitivitatea?

Care sunt pieţele noi interesante?

Exportăm manoperă sau valoare adăugată?

Avem producţie, unde sunt brandurile? Se poate fără PR şi promovare?

Invitaţii, printre care Olga Stanciu – director adjunct Jolidon, Sorina Plăcintă Bucuraş – proprietar Sorste,  Adrian Oianu – designer, sau Ioana Mănoiu – Managing Partner al GMP PR, oferă răspunsuri acestor întrebări într-o dezbatere moderată de Ioana Nicolescu – Code Noir Style, şi Andrei Pena – Publisher Dialog Textil.

*Intrarea se face pe bază de invitaţie. Detalii pe www.fashionconnect.ro sau la elena.anastasiu@mmg.ro

Despre Martin Media Group

Martin Media Group SRL editează revistele Dialog Textil, lansată în 1995, şi Constructiv, lansată în 2001, şi organizează seria de evenimente Fashion Connect şi Constructiv plus.