Romaniabook.ro: Persoanele fizice si juridice își pot reduce impozitul pe clădiri cu până la 50% pentru următorii 5 ani

BUCURESTI - 12 ianuarie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Finante / Contabilitate, Juridic

Până la 31 martie 2022 orice proprietar de clădire, casă sau apartament folosit în scopuri nerezidențiale sau mixte (atât rezidențial, cât și comercial sau birouri) are șansa să își reducă impozitul pe clădiri cu până la 50% pentru următorii 5 ani.

Evaluator Anevar romaniabook.ro

Evaluator Anevar romaniabook.ro

Până la 31 martie 2022 orice proprietar de clădire, casă sau apartament folosit în scopuri nerezidențiale sau mixte (atât rezidențial, cât și comercial sau birouri) are șansa să își reducă impozitul pe clădiri cu până la 50% pentru următorii 5 ani.

Condiția este depunerea la primăria localității de care aparține imobilul a unui raport de evaluare imobiliară care să determine valoare corectă de impozitare a proprietății.

În categoria proprietarilor care ar putea beneficia de reducerea impozitului intră atât persoanele juridice care dețin o proprietate imobiliară folosită în scopuri nerezidențiale (birouri, cabinete de avocatură sau notariat, cabinete medicale, magazine alimentare și nealimentare și alte activități comerciale), precum și persoanele fizice care închiriază un astfel de imobil către firme.

Pentru a putea beneficia de o reducere a impozitului, proprietarii au nevoie de un raport complex de evaluare a clădirilor, ce poate fi întocmit doar de un evaluator imobiliar autorizat ANEVAR.

Evaluatorul analizează situația juridică a clădirii sau imobilului în cauză, verificând actele de proprietate și documentația cadastrală, apoi realizează inspecția proprietății imobiliare: „Pentru realizarea unui raport cât mai corect, vom inspecta imobilul atât vizual, cât și în ceea ce privește situația scriptică cu cea faptică, nivelul de calitate a construcției, conformitatea acesteia și multe alte aspecte. În acest fel, evaluatorul poate estima clar care este valoarea impozitului pe care proprietarul ar trebui să o plătească pentru respectiva clădire, care de multe ori este mult mai mică decât cea plătită până în momentul evaluării.”, ne transmite un reprezentant al echipei de evaluatori autorizați Romaniabook.ro.

Cu toate că serviciile de evaluare imobiliară au căpătat notorietate în țara noastră în ultima perioadă, se pare că românii încă plătesc taxe mult mai mari către stat decât ar trebui pentru proprietățile lor, fie pentru că nu apelează la servicii de specialitate, fie pentru că pierd termenele limită pentru depunerea rapoartelor de evaluare: „Românii plătesc de multe ori mai mult impozit decât fac clădirile pe care le dețin. Avem peste 10,000 de clienți la nivel național, care după ce au apelat la noi și au primit ajutor de la evaluatorii noștri autorizați ANEVAR au descoperit uimiți că impozitul lor s-a redus cu până la 50% sau chiar mai mult uneori. Este o situație des întâlnită care apare fie pentru că oamenii nu știu că este posibil să își reducă impozitul, fie nu se grăbesc și pierd termenul limită. Chiar la începutul acestui an am reușit să reducem impozitul unuia dintre clienții noștri, care deținea un spațiu comercial la parter de bloc, de la 9700 RON la 4500 RON.”, spune un reprezentant al echipei de evaluatori autorizați Romaniabook.ro.

Termenul limită pentru depunerea rapoartelor de evaluare imobiliară în vederea calculării impozitului pe clădiri pentru următorii 5 ani este de 31 martie 2022. Până la această dată proprietarii trebuie să aibă finalizat raportul de evaluare.

Romaniabook.ro este o rețea națională de evaluatori imobiliari autorizați ANEVAR cu experiență de peste 20 de ani în domeniu. Compania oferă servicii specializate de evaluare imobiliară, generând rapoarte complexe și bine documentate și reducând impozitul clienților cu până la 50%, după cum susțin chiar cei care au apelat la serviciile acesteia.

Pe lângă servicii de evaluare imobiliară, Romaniabook.ro are experți și în evaluarea de bunuri, certificare energetică, contabilitate și audit, evaluare risc la securitate fizică, expertiză tehnică judiciară în construcții și multe altele.

 

 

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/mba-eval-consult-srl/romaniabook-ro-persoanele-fizice-si-juridice-isi-pot-reduce-impozitul-pe-cladiri-cu-pana-la-50-pentru-urmatorii-5-ani